Zynga’s les: Niet alle oprichters kan een goede CEO geworden

Toen Mark Pincus (Mark Pincus) voor de vertrekkende CEO van Zynga doet het uiteindelijke werk toen het nieuws kwam, vonden we dat dit echt niet kan worden beschouwd onverwacht: collectieve oprichters zelden geworden bevoegde oversten bedrijf CEO.
Mark Pincus heeft het kantoor verlaten.
Ah, om te zeggen dat is een ander verhaal kinderen. In een verklaring eerder vandaag, die, Pincus, oprichter en CEO van Zynga’s – hoewel, sinds December 2011 Zynga’s IPO sinds, hij heeft geworsteld om live met deze stand te blijven een groot deel van de wedstrijd begon onze relatie – heeft eindelijk aangekondigd dat hij ontslagen zijn eigen, en ook huurde hij een andere veteraan – Don Mattrick (Don Mattrick), voormalig hoofd van Xbox divisie van Microsoft mensen – als zijn opvolger.
Pincus schreef: “Als ik terugkijk op de afgelopen zes jaar, realiseerde ik me dat ik kan totaal ongeschikt als een competente en product afdelingen samenwerken om samen met miljoenen spelers aansluiten en spelletjes spelen.”
“Ik heb altijd gelijk Bin (Bing) en onze raad van bestuur, zo lang als ik was in staat om het vinden van een CEO kan meer dan wat ik gedaan heb om een ​​goed mens te doen, zal ik alles wat ik kan doen om hem te rekruteren, geabsorbeerd hem binnen heb ik overtuigd dat wat ik zoek Don pacemaker. ”
Hij voegde eraan toe: “In de komende dagen, zal ik doorgaan met mijn rol op te nemen als een goede voorzitter en chief product officer.”
Positie veranderingen kunnen turbulent begin zijn, maar niet noodzakelijkerwijs brengen nieuwe hoop. In de afgelopen paar jaar, Zynga publieke opinie in de media voortdurend onder negatieve druk, waaronder meer aan de vloed van personeelsverloop en leed slechte beoordelingen van de onderneming, de cultuur. Kan alleen maar zeggen dat het bedrijf heeft een slechte reputatie in Silicon Valley.
Echter, ongeacht de critici Pincus hoe hij zijn vertrek evalueren, ik persoonlijk voel met deze kerel: oprichters niet altijd collectief CEO’s beste kandidaat publieke aandeelhouderschap onderneming – in feite is het dat bijna moet worden gezegd worden.
Denk Noam Wasserman (Noam Wasserman), Harvard Business School professor die bestudeert het, bestudeerde hij de grondlegger van CEO opvolging meer dan een decennium. Terug in 2003, had Thurman een uitstekend rapport over de 202 opvolger van de geschiedenis van de oprichter van het netwerk gepubliceerd. Het rapport, “de grondlegger van CEO opvolging en de paradox van succesvol ondernemerschap” document waarin de onderneming openstaande tevredenheid de eerste fase van de oprichter als het bedrijf blijft ontwikkelen en uitbreiden van zakelijke succes, hoe te worden – en waarom zal worden – hard aan het werk van de CEO’s te gaan om te blijven. Natuurlijk zullen niet alle de stichter van de Raad van Bestuur (of eigen) van de functies van CEO ontslag zijn – maar het fenomeen is zeker vaker voor dan je denkt.
Thurman schrijft: In de vroege dagen, CEO oprichter is altijd in staat zich aan te passen en moeilijke uitdagingen dienovereenkomstig te lossen, bijvoorbeeld om hooggekwalificeerd technisch personeel aan te trekken om mee te doen, heeft productontwikkelingsproces beheerd, zodat het team uitgevoerd efficiënter productontwikkeling en dergelijke. Echter, zodra de eerste versie van het product is ontwikkeld, CEO reikwijdte van de werkzaamheden zal onvermijdelijk breder en ingewikkelder geworden, omdat hij of zij nodig heeft om te beginnen met de verkoop van producten aan klanten, en de oprichting van een organisatie om hun producten te promoten, en de oprichting van een marketing team.
Dergelijke bedrijven zijn waarschijnlijk dramatische verandering onder ogen komt vaak uit geschoolde-based oprichter CEO – hun technologie moest veranderen totdat het bedrijf is de sleutel tot succes – de vaardigheden en de organisatie en het beheer tussen de behoeften van de nieuwe mismatch. In feite, in productontwikkeling is voltooid opvolger CEO, oprichter replace anderen de kans onmiddellijk gestegen, dit verschijnsel is een indicatie van eigenaren van het bedrijf hebben de vooruitziende blik om de aard van deze vaardigheid te herkennen en kan worden veroorzaakt door een mismatch aanpassingen maken voordat het probleem en vervang de CEO.
Sinds 1996, de laatste 100 beursintroducties consument netwerk, slechts ongeveer 20 procent van de oprichter van het bedrijf blijft als CEO van het bedrijf unieke plaats. Uiteraard, net als Jeff Bezos (Jeff Bezos), Mark Zuckerberg (Mark Zuckerberg) en Jamie Stowe Pullman (Jeremy Stoppelman) behoren tot de leiders van dergelijke uitzonderlijke omstandigheden – die al Ook kregen ze zoveel media-aandacht oorzaken. Echter, de media-aandacht op dit specifieke geval, het zal misleiden produceer je een verkeerde indruk, zodat we denken ten onrechte dat “de meeste” van de oprichter heeft de mogelijkheid om een ​​openbaar aanbod van het bedrijf te leiden. Maar de waarheid is niet het geval is, eerlijk gezegd, Mark Pincus deze situatie komt vaker voor voorbeelden.
Over de grondlegger van deze les is heel belangrijk. Als Wasserman van de volgende weergave:
De oprichter van de vroege enthousiasme, vertrouwen en passie en verlangen wordt vaak veroorzaakt door te duwen zoals raketlancering start-up bedrijven, zoals de opkomst van magie brandstof. Visionaire oprichter stichtende fase zal altijd het meest integraal lid van de kern. Dit type bedrijfscultuur wordt beschouwd als de grondlegger van de voogd en het aansluiten van veteraan werknemers en een stevige band vroege klanten, en ze zijn blij om te leiden van het team in de afgelopen jaren.
Echter, als de oprichters zich niet bewust van de tekortkomingen van passie en liefde, deze vroege voordelen kunnen ook de achilleshiel te worden, in een korte plank. De zogenaamde tekortkomingen, waaronder de oprichter kan niet dwingen dingen en niet van plan om oprichter niet bereid om te doen. “Kan niet dwingen” aspect, de oprichter niet beseffen dat het succes op het podium gaf geboorte aan een nieuw soort uitdaging; dergelijke uitdagingen nodig hebben om hun falen om de vaardigheden die te maken hebben met, bijvoorbeeld, het bedrijf uitgebreid naar ze hebben niet geprobeerd worden de meer massieve organisatiestructuur. Wat betreft de “terughoudend” aspect, ook zij vasthouden aan hun oorspronkelijke geloof, zodat ze negeren “Het is tijd om een ​​verandering te maken,” het duidelijk signaal. Zij drong aan op het vasthouden aan veteraan medewerkers en leidinggevenden, zelfs als de capaciteit van deze mensen hebben genoeg om te gaan met nieuwe uitdagingen, komen de nieuwe eisen, maar ook niet willen opgeven.
Wanneer Pincus zal vertrekken uit het bedrijf om de boodschap te verspreiden op maandag, Zynga’s aandelenkoers plotseling sprong met 10%, die je niet kunt helpen me af: als Pincus vertrekken veel vroeger dan zou gebeuren Zynga? Deze daling zal worden gevangen in de huidige situatie doen?

Leave a Reply