Zynga oppitunti: Ei kaikki perustajat voi tulla hyvä toimitusjohtaja

Kun Mark Pincus (Mark Pincus) lähtevän toimitusjohtaja Zynga tehdä lopputyö, kun uutinen tuli ulos, huomasimme, että tämä ei voi todellakaan pitää odottamatonta: yritysten perustajat harvoin tullut toimivaltainen esimiesten yhtiön toimitusjohtajan.
Mark Pincus on jäljellä toimisto.
Ah, sanoa, että on toinen juttu lapsille. Vuonna ilmoitus julkaistiin aiemmin tänään, joka Pincus, Zynga perustaja ja toimitusjohtaja – vaikka sillä joulukuu 2011 Zynga listautumiseen, koska hän on ollut vaikeuksia pitää elää tämän ehdon paljon peli alkoi meidän suhde – on vihdoin ilmoittanut, että hän erotti oman, ja hän myös palkkasi toisen alan veteraani – Don Mattrick (Don Mattrick), entinen Microsoftin Xbox divisioonan ihmiset – hänen seuraajakseen.
Pincus kirjoitti: “Kun katson taaksepäin viimeisten kuuden vuoden aikana, tajusin, että olen täysin sopimaton toimivaltainen ja tuotteen yksiköiden yhteistyössä kehittää yhdessä miljoonien pelaajat saavat yhteyden ja pelata pelejä.”
“Olen aina oikeassa Bin (Bing) ja Nokian hallituksen, niin kauan kuin olen voinut löytää toimitusjohtaja voi tehdä enemmän kuin mitä tein olla hyvä ihminen, teen kaikkeni palkata häntä, imeytyy hänet sisään olen luottaa siihen, että mitä etsin Don sydämentahdistin. ”
Hän lisäsi: “Tulevina päivinä, aion jatkossakin huolehtia roolini hyvä puheenjohtaja ja toimitusjohtaja tuote upseeri.”
Asema muutokset voivat olla myrskyisä alku, mutta ei välttämättä tuo uutta toivoa. Viime vuosina Zynga yleinen mielipide tiedotusvälineissä jatkuvasti alipaine, mukaan lukien enemmän tulva henkilöstön vaihtuvuus ja kärsinyt huonon arvion yhtiön yrityskulttuuria. Voi vain sanoa, että yritys on huono maine Piilaaksossa.
Kuitenkin riippumatta kriitikot Pincus kuinka arvioida lähtöään, olen henkilökohtaisesti ymmärrän tämän miehen kanssa: perustajat eivät aina julkinen omistus yhtiön corporate toimitusjohtajan paras ehdokas – itse asiassa se on sanottava, että lähes tulee.
Ajattele Noam Wasserman (Noam Wasserman), Harvard Business Schoolin professori, joka tutkii sitä, hän opiskeli perustaja toimitusjohtaja peräkkäin yli vuosikymmenen. Back in 2003, Thurman oli julkaissut erinomaisen raportin, joka sisältää 202 seuraaja historian verkoston perustaja. Raportti, “perustaja toimitusjohtaja peräkkäin ja paradoksi menestyksekkään yrittäjyyden” tuotettu asiakirja yhtiön maksamatta tyydyttävästi alkuvaiheessa perustaja kuin yritys edelleen kehittää ja laajentaa yrityksen menestyksen, miten tulla – ja miksi tulee – vaikea pysyä Toimitusjohtajan työ mennä. Tietenkään kaikki eivät perustajana hallituksen (tai oman) alkaen kannat toimitusjohtajan irtisanomisen – mutta ilmiö on varmasti yleisempää kuin luulet.
Thurman kirjoittaa: Alkuaikoina, perustaja toimitusjohtaja pystyy aina sopeutumaan ja ratkaista vaikeita haasteita vastaavasti, kuten houkutellaan teknisen henkilöstön liittyä, on onnistunut tuotekehitysprosessia, jotta joukkue toteuttaa tehokkaammin tuotekehitys ja vastaavat. Kuitenkin, kun ensimmäinen versio tuotteesta kehittyi toimitusjohtaja työkenttä tulee väistämättä laajempi ja monimutkaisempi, koska hän tarvitsee alkaa myydä tuotteita asiakkaille, ja luotava organisaatio, joka mainostaa tuotteitaan ja luoda markkinointi joukkue.
Tällaiset yritykset ovat todennäköisesti kohtaavat dramaattinen muutos tulee usein ammattitaitoisten pohjainen perustaja toimitusjohtaja – niiden tekniikka piti vaihtaa ennen kuin yhtiö on avain menestykseen – osaamisen ja organisaation ja hallinnon tarpeiden välillä uusien epäsuhta. Itse tuotekehityksessä on valmis seuraaja toimitusjohtaja, perustaja korvaa muut mahdollisuuden heti noussut, tämä ilmiö on osoitus yhtiön omistajat ovat ennakointi tunnistaa luonne taitoa ja voi johtua epäsuhta tehdä muutoksia ennen ongelmia, ja vaihda toimitusjohtaja.
Vuodesta 1996, viimeinen 100 listautumisantia kuluttajien verkossa, vain noin 20 prosenttia yhtiön perustaja pysyy toimitusjohtajana yhtiön ainutlaatuinen paikka. On selvää, kuten Jeff Bezos (Jeff Bezos), Mark Zuckerberg (Mark Zuckerberg) ja Jamie Stowe Pullman (Jeremy Stoppelman) kuuluvat johtajat tällaiset poikkeukselliset olosuhteet – jotka voivat Lisäksi he saivat niin paljon huomiota tiedotusvälineissä syitä. Kuitenkin media huomiota tässä tapauksessa se johtaa sinua harhaan tuottaa väärän kuvan, niin että me virheellisesti luulevat, että “useimmat” perustaja on kyky johtaa julkisen ostotarjouksen yhtiöstä. Mutta totuus ei ole kyse, suoraan sanottuna, Mark Pincus tilanne on yleisempää esimerkkejä.
Tietoja perustaja Tämä opetus on hyvin tärkeää. Koska Wasserman seuraavista mieltä:
Perustaja alussa innostus, luottamus ja intohimo ja halu laukaisee usein työntämällä kuten rakettien laukaisun aloittelevat yritykset, kuten nousu taikaa polttoainetta. Visionääri perustaja perustajajäsen vaiheessa on aina kaikkein olennainen jäsen ydin. Tämäntyyppinen yrityskulttuuria pidetään perustaja huoltajan ja yhdistää veteraani työntekijää ja kiinteä side aikaisin asiakkaita, ja he ovat onnellisia olla johtava joukkue viime vuosina.
Kuitenkin, jos perustajat eivät ole tietoisia puutteista intohimo ja rakkaus, nämä varhaiset edut voivat tulla myös Akilleen kantapää, tulee lyhyt aluksella. Ns. puutteet, mukaan lukien perustaja ei voi pakottaa asioita eivätkä aio perustaja halua tehdä. “Ei voi pakottaa” puolta, perustaja ei ymmärrä, että menestystä lavalla synnytti uudenlaisen haasteen; tällaisiin haasteisiin täytyy olla niiden jättäminen on valmiudet käsitellä, esimerkiksi yritys laajeni he ole kokeillut enemmän massiivinen organisaatiorakenne. Mitä “haluttomia” puolta, hekin kiinni alkuperäiseen uskoon, niin että ne sivuuttaa “On aika tehdä muutoksia,” selkeä viesti. He vaativat välttämään veteraani työntekijöiden ja johdon vaikka kapasiteettia näillä ihmisillä on tarpeeksi selviytymään uusista haasteista, tavoittaa uusia vaatimuksia, mutta ei myöskään halua luopua.
Kun Pincus jättää yhtiöltä levittää sanomaa maanantaina, Zynga osakekurssi yhtäkkiä hyppäsi 10%, mikä voi olla miettimättä: Jos Pincus jätä paljon aikaisemmin sitten tapahtuisi? Zynga Tämä taantuma on kiinni nykyisessä tilanteessa tehdä?

Leave a Reply