Zynga lektion: Ikke alle stifterne kan blive en god CEO

Da Mark Pincus (Mark Pincus) for den afgående administrerende direktør for Zynga gøre det endelige arbejde, da nyheden kom ud, fandt vi, at dette virkelig ikke kan betragtes som uventet: virksomhedernes grundlæggere sjældent blive kompetente foresatte selskabets administrerende direktør.
Mark Pincus har forladt kontoret.
Ah, for at sige det er en anden historie børn. I en erklæring udsendt tidligere i dag, hvilket Pincus, Zynga grundlægger og CEO – selvom siden December 2011 Zynga IPO siden har han kæmpet for at bevare levende med denne betingelse en masse af spillet startede vores forhold – har endelig annonceret, at han fyret sin egen, og han har også hyret en anden branche veteran – Don Mattrick (Don Mattrick), tidligere chef for Microsofts Xbox division mennesker – som hans efterfølger.
Pincus skrev: “Når jeg ser tilbage på de seneste seks år, indså jeg, at jeg er helt uegnet som en kompetent og produkt afdelinger samarbejder om at udvikle sammen med millioner af spillere kan tilslutte og spille spil.”
“Jeg er altid ret Bin (Bing) og vores bestyrelse, så længe jeg var i stand til at finde en administrerende direktør kan gøre mere, end hvad jeg gjorde for at være et godt menneske, vil jeg gøre alt, hvad jeg kan for at rekruttere ham, absorberes ham i. Jeg har sikker på, at hvad jeg søger Don pacemaker “.
Han tilføjede: “I de kommende dage vil jeg fortsætte med at påtage mig rollen som en god formand og chief produkt officer.”
Position ændringer kan være turbulent start, men ikke nødvendigvis bringe nyt håb. I de sidste par år. Zynga offentlige mening i medierne konstant under undertryk, herunder mere til syndfloden personaleomsætning og led dårlige anmeldelser af selskabets virksomhedskultur Kan kun sige, at virksomheden har et dårligt ry i Silicon Valley.
Men uanset de kritikere Pincus hvordan man vurderer sin afgang, jeg personligt sympatiserer med denne fyr: grundlæggere ikke altid offentligt aktieselskab corporate CEO bedste kandidat – faktisk det skal siges, at næsten vil være.
Tænk Noam Wasserman (Noam Wasserman), Harvard Business School professor, der studerer det, han studerede grundlæggeren af ​​CEO succession over et årti. Tilbage i 2003 havde Thurman offentliggjorde en glimrende detaljeret rapport om 202 efterfølger til historien af ​​netværkets grundlægger. Rapporten, “grundlæggeren af ​​CEO succession og paradoks iværksætteres succes” dokument, som beskriver selskabets udestående tilfredsstillende den indledende fase af grundlæggeren, da selskabet fortsætter med at udvikle og udvide virksomhedens succes, hvordan man bliver – og hvorfor bliver – svært at forblive på CEO opgave at gå på. Selvfølgelig vil ikke alle være grundlæggeren af ​​bestyrelsen (eller deres egen) fra holdninger CEO afskedigelse – men fænomenet er helt sikkert mere udbredt end du tror.
Thurman skriver: I de tidlige dage, er grundlægger CEO altid i stand til at tilpasse sig og løse vanskelige udfordringer i overensstemmelse hermed, såsom at tiltrække højt kvalificerede tekniske medarbejdere til at deltage, har formået produktudviklingsprocessen, så teamet udføres mere effektivt produktudvikling og lignende. Men når den første udgave af produktet blev udviklet, vil CEO omfanget af det arbejde uundgåeligt blive bredere og mere kompliceret, fordi han eller hun har brug for at begynde at sælge produkter til kunder, og etablere en organisation til at fremme deres produkter, og oprettelsen af ​​et marketing team.
Sådanne virksomheder er tilbøjelige til at stå over for dramatiske forandringer kommer ofte fra faglærte-baserede grundlægger CEO – deres teknologi skulle ændre sig, indtil virksomheden er nøglen til succes – de færdigheder og organisation og ledelse mellem behovene i den nye mismatch. Faktisk er i produktudvikling komplet efterfølger CEO, grundlægger erstatter andre chancen straks steg kraftigt, dette fænomen er vejledende for selskabets ejere har fremsyn at erkende karakteren af ​​denne færdighed, og kan være forårsaget af uoverensstemmelser foretage justeringer før problemet og erstatte den administrerende direktør.
Siden 1996, de sidste 100 IPO forbruger netværk kun omkring 20 procent af virksomhedens grundlægger forbliver som administrerende direktør for virksomhedens enestående sted. Det er klart, ligesom Jeff Bezos (Jeff Bezos), Mark Zuckerberg (Mark Zuckerberg) og Jamie Stowe Pullman (Jeremy Stoppelman) hører til lederne af sådanne ekstraordinære omstændigheder – som kan de også fik så stor opmærksomhed i medierne årsager. Men mediernes opmærksomhed på denne sag, vil det vildlede dig producere et forkert indtryk, således at vi fejlagtigt tror, ​​at “de fleste” af grundlæggeren har evnen til at lede et offentligt udbud af selskabet. Men sandheden er ikke tilfældet, helt ærligt, Mark Pincus denne situation er mere almindelige eksempler.
Om grundlæggeren af ​​denne lektion er meget vigtigt. Da Wasserman af følgende opfattelse:
Stifteren af ​​den tidlige entusiasme, tillid og lidenskab og begær er ofte udløst ved at skubbe ligesom raket nystartede virksomheder, såsom fremkomsten af ​​magiske brændstof. Visionær grundlægger stiftende fase vil altid være den mest integrerende medlem af kernen. Denne type af virksomhedskultur betragtes som grundlægger af den værge og forbinder veteran medarbejdere og en solid bond tidlige kunder, og de er glade for at være førende hold i de seneste år.
Men hvis stifterne ikke er klar over manglerne i lidenskab og kærlighed, kan disse tidlige fordele også blevet akilleshælen, i en kort bord. De såkaldte mangler, herunder stifteren kan ikke tvinge ting og agter ikke at grundlæggeren uvillig til at gøre. “Kan ikke tvinge” aspekt, grundlæggeren ikke indse, at succesen på scenen fødte en ny type udfordring sådanne udfordringer nødt til at være deres manglende evne til at have færdigheder til at beskæftige sig med, for eksempel, virksomheden udvidet til de ikke har prøvet Jo mere massive organisationsstruktur. Med hensyn til “tilbageholdende” aspekt, også de holder sig til deres oprindelige tro, så de ignorerer “Det er tid til at lave en forandring,” det klare signal. De insisterede på at holde sig til veteran medarbejdere og ledere, selv om kapaciteten af ​​disse mennesker har nok til at klare nye udfordringer, når de nye krav, men ønsker heller ikke at give op.
Når Pincus vil forlade fra virksomheden til at sprede budskabet på mandag, Zynga aktiekurs pludselig sprang med 10%, som du ikke kan hjælpe undrende: Hvis Pincus lader meget tidligere ville ske så Zynga? Denne nedgang vil blive fanget i den nuværende situation gøre?

Leave a Reply