ZocDoc perustaja: pelko epäonnistuminen

Fortune Brainstorm Technology Conference (BrainstormTechConference, 7 月 22 日 24 Aspen, Colorado, pidettiin) tuo säännöllisesti yhteen teknologinen innovaatio parhaat ja huipuista. “Fortune”-lehden haastattelussa yksi osallistuja viikossa, anna hänelle kuuluvan osuuden kaupallisen, teknisen ja yrittäjyyteen oivalluksia. Tällä viikolla kutsuimme perustaja ja toimitusjohtaja ZocDoc Selous • Masuowumi vastaus 10 kysymystä, jotka kattavat elämän työn ulkopuolella, hän on ihaillut yritykset, ja hän antoi nuorten yrittäjien ammatillista neuvontaa. Seuraavassa haastattelussa Record:
Paras neuvo sinulle koskaan saanut mitä?
Yksi varhainen sijoittaja Vinod Khosla • että yritykset pitäisi epäonnistua kuin olla yrittämättä. Olemme tehneet ehdotuksen laitettiin ydin yhtiön rakennuksen. Etsimme jatkuvasti optimoimaan kaikilla yhtiön nykyinen tilanne – alkaen jokaisen uuden tuotteen ominaisuuksia ja värejä, että lääkäri-potilas viestintä ja asiakaspalvelu aloitteita, yritysten tapahtumia ja ilmoitukset – testasimme ovatko muutokset eri yleisöille resonanssi. Emme koskaan pelkää kokeilla epäonnistui. Nämä pienet epäonnistuminen muistuttaa meitä siitä, mitä parannuksia olisi tehtävä, jotta paremman käyttökokemuksen.
Monet nuoret menevät kovaa työmarkkinoilla, sinulla ei ole mitään sanottavaa heille?
Työpaikka mahdollisuuksia enemmän kuin luulet. Säilytettäväksi joustavuus, harkita jotain et yleensä tarkastella työpaikkoja ja teollisuudenaloja. Vuonna ZocDoc yritys, joka perustuu luontainen kyky ehdokkaiden palkata työntekijöitä. Me palkkasi monet työntekijät ovat sitoutuneet tehtävät alkuperäistä hakemustaan ​​ei oikeastaan ​​toimi. He käyttävät lahjakkuutta valtava saavutuksia sai minut tuntemaan innoissaan. Normaalisti, kun vain kuusi kuukautta, voimme löytää erittäin lupaava työntekijät tekevät paremmin kuin kokenut henkilöstö kunnossa. Joten, eivät vain koska teidän kokemus ja toimenkuva ei vastaa täsmälleen sivuuttaa mahdolliset työmahdollisuuden – henkilö voi tehdä omia saavutuksia olivat hyvin yllättyneitä.
Opit koulussa tärkeintä on mitä?
Graduate, jotkut ihmiset sanovat, että tulokset eivät ole tärkeitä, mutta ymmärrän, että ei vain tulos on erittäin tärkeää, että teemme kaiken jatko laitokset asiat ovat tärkeitä. Olitpa saada tuloksia, vai rakentaa suhteita, he päättävät oman vaikutelman ulkomaailmaan, nämä vaikutelmat aiotte myöhemmin elämässä on suuri vaikutus. Ota aikaa koskettaa monia ihmisiä, jotka eivät voi ajatella tulevaisuutta, kun he pystyvät tuomaan minkäänlaista apua. Esimerkiksi ZocDoc jotkut alussa sijoittajat tekevät kaikki ystäväni tutkijakoulu.
Onko sinulla harrastuksia?
Pidän juoksu, lenkkeily voi tehdä mieli kirkkaana, voit myös pysyä kunnossa, mutta myös pystyä tutustua kaupunkiin. Minulle yhteyttä ulkomaailmaan on erittäin tärkeää katkaistava. Joten laitoin matkapuhelin kotona, yllään vain pieni ipodnano pelaaja, joka lataa viikolla iTunes kappaleiden nimiä luetteloon. Lisäksi olen kovasti odotan joka viikonloppu ystävien ja perheen brunssi.
Oletko koskaan kohdannut suurin turhautuminen on mitä?
Vuonna ZocDoc ennen olen koskaan luonut yritys nimeltä OneSizeTooSmall. Yhtiö näyttää kaiken menestystekijöitä. Se on hyvin omistautunut, erittäin lahjakas joukkue, ryhmä korkean profiilin hallituksen jäsenet, mutta ei ole pääomaa, mutta kun sähköisen kaupankäynnin alalla romahti, että yritys ei ollut säästynyt. En usko, että tämä on seurausta talouden kehityksestä, mutta matkan varrella olen oppinut lopettaa ja sitoutunut useita virheitä. Kun luon ZocDoc Monet toimenpiteet on johdettu näistä tärkeitä opetuksia.
Mikä yritys sinä eniten ihailen tai teknologian luonnetta? Miksi?
Vaikka se kuulostaa klisee, mutta Ihailen todella Steve Jobs • omistaa sellaista keskittyä ja kyky yksinkertaistaa, olin jatkuvasti yrittää, toivoen ZocDoc molempien yritysten valmiuksien – ei vain minulle, vaan myös koko joukkue. Laserin keskittyä tutkinto, hän pystyi luomaan useita erinomaisia ​​tuotteita ja suuri yritys. Tuotesuunnittelusta yhtiörakenteen, yritys näkyvät kaikessa yksinkertaisuutta. Teollisuus on väittänyt, että iso yritys tehdä, sinun on yksinkertaistettava. Mielestäni tässä suhteessa, kukaan ei ole tehnyt Bishidifu paremmin.
Lisäksi voit myös ihailla mitä yritykset? Miksi?
Ihailin Amazon (Amazon), koska ne ovat hyvin erilaisia ​​monilla alueilla on ollut erittäin onnistunut. He eivät vain rakentaa paras sähköisen kaupankäynnin foorumi, on kehittänyt alan johtava e-lukijat ja kaupallinen infrastruktuuri. Erinomainen suorituskyky yhdellä alueella on ollut hyvin vaikeaa, puhumattakaan erinomainen monilla alueilla. En sano tätä vain siksi, Jeff Bezos • sijoittajat. Toivon ZocDoc myös, kuten Amazon, menestys monilla aloilla, luoda tehokkaampi alusta.
Kumpi olet eniten innoissaan teknologian alalla?
Luulen, pitää heidän intohimonsa työ on erittäin tärkeää, joten huomasin, että tekniikkaa käytetään terveydenhuollon alalla on erittäin jännittävä asia, se ei ole salaisuus. Perinteisesti parantaa kolmeen ydinalueeseen (eli käyttö polkuja, kustannukset ja laatu) aina täytyy tehdä joitakin kompromisseja. Paranna yhteensä uhrata kentän toiseen kenttään. Mutta nyt, käyttämällä teknologiaa, huomaamme, että voimme parantaa alueen vaarantamatta toiselle alueelle. Esimerkiksi ZocDoc yritys käytön laajentamiseen samaa reittiä, ja mitään vahinkoa muille kaksi näkökohtaa. Olen todella ylpeä ja erittäin iloinen syntymässä muita läpimurtoja.
Kaikki johtajilla pitäisi olla millaisia ​​ominaisuuksia?
Uskon “nöyrä ja kunnianhimoa” (Humbition) tätä käsitettä. En vain halua olla tämän saavutus, kun vielä minun joukkue, jotka etsivät tätä ominaisuutta. Johtajat olisi oltava kunnianhimoinen ja jatkuvasti parantaa omaa. Lisäksi niiden pitäisi pysyä nöyränä, suvaitsevaisuus, ei jäykästi kiinni omia ideoita, valmis laittamaan joukkueen ensimmäinen. Yksi keskeisiä arvoja yhtiömme pohtia tässä vaiheessa, se on “minulle tärkeämpi kuin me.”
Mikä on teidän suurin saavutus?
Muutama vuosi sitten, ZocDoc mukaan “Crain New York Business Report”, kuten paras työpaikka New Yorkissa. Minulle tämä on erittäin nöyrä ja ylpeä kokemus. Pormestari Bloomberg ja jopa kutsui meidät hänen kaupunkinsa rakkauden sanoman puheen. Alkaen yhtiön perustamisesta lähtien, minä ja minun liikekumppani on kiinnitetty suurta huomiota yrityskulttuuriin. Koska uskon, että ei ole lahjakkaimmat, se on mahdotonta luoda suuri yritys. Luoda ympäristö, jossa työntekijät tuntevat huomion kohteeksi, tämä on minun arvostetuin yksi tehtävä. Vuosi toisensa jälkeen, oli nimeltään New York City terveydenhuollon alalla, ja jopa yksi maan parhaista työpaikoista, joka hetki joka päivä olen ylpeä asia.

Leave a Reply