ZocDoc oprichter: faalangst naar succes

Fortune Brainstorm Technology Conference (BrainstormTechConference, 7 月 22 日 tot 24 in Aspen, Colorado, werd gehouden) regelmatig verenigt technologische innovatie beste en slimste geesten. “Fortune” magazine interview met een deelnemer per week, laat hem of haar respectieve aandeel in commerciële, technische en ondernemende inzichten. Deze week, nodigden we de oprichter en CEO van ZocDoc Selous • Masuowumi beantwoorden 10 vragen met betrekking tot het leven buiten het werk, is hij het meest bewonderde bedrijven, en hij gaf de jonge ondernemers professioneel advies. Het volgende is een interview met Record:
Het beste advies dat u ooit kreeg wat?
Een van onze vroege investeerder Vinod Khosla • dat pogingen mag mislukken dan niet te proberen. Wij hebben gezet werd het voorstel in de kern van het bedrijf gebouw geplaatst. We proberen voortdurend optimaliseren van alle aspecten van de huidige situatie van de onderneming – van elk nieuw product features en kleuren, om de arts-patiënt communicatie en customer service-initiatieven, om zakelijke evenementen en mededelingen – hebben we getest of deze veranderingen met verschillende doelgroepen resonantie. We hebben nooit bang om te experimenteren mislukt. Deze kleine storing zal ons herinneren aan wat verbeteringen moeten worden aangebracht om een ​​betere ervaring te bieden.
Veel jonge mensen gaan op de moeilijke arbeidsmarkt, heb je niets te zeggen aan hen?
Workplace kansen voor meer dan je denkt. Om flexibiliteit te behouden, overwegen iets wat je normaal niet zou overwegen de banen en industrieën. In ZocDoc bedrijf, zijn wij op basis van de intrinsieke vermogen van kandidaten om personeel aan te werven. We huurden veel medewerkers zijn betrokken bij de taken van hun oorspronkelijke aanvraag is niet echt werkt. Zij gebruiken hun talent om de enorme successen maakte me opgewonden. Normaal gesproken, na slechts zes maanden, kunnen we een veelbelovende medewerkers beter doen dan die ervaren medewerkers oke. Dus, niet alleen vanwege de ervaring en de taakomschrijving komt niet overeen met precies een mogelijke vacature negeren – een persoon kan zijn eigen prestaties waren zeer verrast te maken.
Je leert op school het allerbelangrijkste is wat?
Afgestudeerd, sommige mensen zeggen dat de resultaten zijn niet belangrijk, maar ik besef dat niet alleen het resultaat is heel belangrijk dat we alles doen wat in graduate instituten dingen zijn belangrijk. Of krijg je resultaten, of heb je relaties op te bouwen, zullen ze uw indruk besluiten van de buitenwereld, deze indrukken zal je later in het leven een grote impact hebben. Neem de tijd om te raken als veel mensen die niet kunnen denken aan de toekomst, wanneer ze in staat zijn om elke vorm van hulp te brengen zal zijn. Bijvoorbeeld, ZocDoc sommige van de vroege investeerders al mijn vrienden in graduate school.
Heeft u hobby’s?
Ik hou van hardlopen, joggen kan mijn geest helder te maken, kunt u ook in vorm te blijven, maar ook in staat zijn om de stad te verkennen. Voor mij, het contact met de buitenwereld is erg belangrijk tijdelijk verbroken. Dus ik zet de mobiele telefoon thuis, het dragen van slechts een kleine IPODNANO speler, die een week iTunes songtitels downloadt op de lijst. Bovendien, ik kijk erg uit elk weekend met vrienden en familie brunch.
Heb je ooit in aanraking met de grootste frustratie is wat?
In ZocDoc voordat ik ooit heb gemaakt een bedrijf genaamd OneSizeTooSmall. Het bedrijf lijkt te hebben het allemaal succesfactoren. Het heeft een zeer toegewijd, zeer getalenteerd team, een groep van high-profile leden van de raad, terwijl niet ontbreken hoofdstad, maar wanneer de e-commerce industrie instortte, was mijn bedrijf niet gespaard. Ik denk niet dat dit een gevolg is van de economische ontwikkelingen, maar langs de weg heb ik geleerd om te stoppen en geëngageerde verschillende fouten. Toen ik maak ZocDoc Veel van de maatregelen die genomen zijn afgeleid van deze belangrijke lessen.
Welk bedrijf bewonder je het meest of technologische karakter? Waarom?
Hoewel het klinkt als een cliche, maar ik heb echt bewondering voor Steve Jobs • beschikken over de aard van de focus en het vermogen om te vereenvoudigen, werd ik constant bezig, hoop ZocDoc beide bedrijven om de capaciteit te versterken – niet alleen mij, maar ook het hele team. Met laser-achtige focus op de graad, was hij in staat om een ​​reeks van geweldige producten en een groot bedrijf te creëren. Van productontwerp tot ondernemingsstructuur, zijn het bedrijf terug te vinden in alle aspecten van de eenvoud. Industrie heeft beweerd dat een groot bedrijf te doen, je moet worden vereenvoudigd. Naar mijn mening, in dit opzicht, heeft niemand gedaan Bishidifu beter.
Daarnaast kunt u ook genieten van wat bedrijven? Waarom?
Ik bewonderde Amazon (Amazon), want ze zijn zeer verschillend in veel gebieden is zeer succesvol geweest. Bouwen ze niet alleen de beste e-commerce platform, heeft de toonaangevende e-readers en commerciële infrastructuur tool ontwikkeld. Uitstekende prestaties in het ene gebied is erg moeilijk, niet te vergeten uitstekend op vele gebieden. Ik zeg dit niet alleen omwille van Jeff Bezos • onze investeerders. Ik hoop ZocDoc ook als Amazon, succes op vele gebieden, om een ​​krachtiger platform te creëren.
Die ene bent u het meest enthousiast over technologische sector?
Ik denk, hun passie voor het werk te houden is erg belangrijk, dus ik vond dat het gebruikt in de gezondheidszorg veld technologie is een zeer spannende ding, het is geen geheim. Traditioneel, het verbeteren van de drie kerngebieden (dwz gebruik paden, kosten en kwaliteit) altijd nodig om een ​​aantal afwegingen maken. Verbetering van het totaal op een veld te offeren om een ​​ander veld. Maar nu, door het gebruik van technologie, vinden we dat we een ruimte te verbeteren zonder dat een ander gebied. Bijvoorbeeld, ZocDoc bedrijf in bredere inzet van dezelfde route, en geen schade aan de andere twee aspecten. Ik ben echt heel trots op en erg blij met de opkomende andere doorbraken te zien.
Alle leiders moeten hebben wat voor soort functies?
Ik geloof in “bescheiden plus ambitie” (Humbition) dit concept. Ik wil niet alleen om deze prestatie te hebben, terwijl nog steeds in mijn team die op zoek zijn voor deze functie. Leiders moeten ambitieus zijn en voortdurend verbeteren van hun eigen. Daarnaast moeten zij nederige, tolerante houding blijven, niet stijf houden om hun eigen ideeën, bereid om het team op de eerste plaats. Een van de kernwaarden van ons bedrijf op dit punt weer te geven, is het “voor mij belangrijker dan wij.”
Wat is je grootste prestatie?
Een paar jaar geleden, ZocDoc door “Crain’s New York Business Report” als de beste werkgever in New York. Voor mij is dit een heel erg bescheiden en trots ervaring. Burgemeester Bloomberg en zelfs ons uitgenodigd om zijn stad van de liefde de boodschap toespraak. Vanaf oprichting van het bedrijf, heeft mij en mijn zakenpartner werd veel belang gehecht aan de bedrijfscultuur. Omdat ik geloof dat er geen openstaande talent, is het onmogelijk om een ​​groot bedrijf te creëren. Creëer een omgeving waarin medewerkers voelen het onderwerp van aandacht, dit is mijn meest gewaardeerde een verantwoordelijkheid. Jaar na jaar, werd vernoemd naar de New York gezondheidszorg, en zelfs een van ‘s lands beste werkgevers, elk moment van elke dag heb ik trots ding.

Leave a Reply