ZocDoc alapítója: félelem a kudarctól, hogy sikeresen

Fortune Brainstorm Technology Conference (BrainstormTechConference, 7 月 22 日 24 Aspen, Colorado, került sor), rendszeresen egyesíti a technológiai innováció legjobb és legragyogóbb elmék. “Fortune” magazin interjút az egyik résztvevő minden héten, hagyja őt eső részét kereskedelmi, műszaki és üzleti koncepcióját. Ezen a héten, hívtuk az alapítója és vezérigazgatója ZocDoc Selous • Masuowumi válasz 10 kérdés, amely kívüli élet a munka, ő a leginkább csodált vállalat, és ő adta a fiatal vállalkozók szakmai tanácsot. A következő egy interjú Rekord:
A legjobb tanács, amit valaha kapott, mi?
Az egyik korai befektetők Vinod Khosla • hogy kísérleteket nem, mint, hogy ne próbálja. Mi vonatkozó javaslat került a lényege a vállalat épület. Folyamatosan keresik az optimális minden szempontból a cég jelenlegi helyzetét – minden új termék jellemzőit és a színek, az orvos-beteg kommunikáció és az ügyfélszolgálat kezdeményezések a vállalati rendezvények és közlemények – azt vizsgáltuk, hogy ezek a változások a különböző hallgatóság rezonancia. Mi soha nem félt, hogy a kísérlet nem sikerült. Ezek a kis hiba is emlékeztet minket, amit javítani kell annak érdekében, hogy egy jobb élményt.
Sok fiatal megy a nehéz munkaerő-piaci, nincs mit mondanom nekik?
Munkahely lehetőséget, mint gondolnánk. Rugalmasság fenntartása, fontolja meg, amit általában nem úgy a munkahelyek és iparágak. A ZocDoc cég, alapján a belső képessége jelöltek munkatársakat. Mi bérelt sok munkavállaló részt vesznek a feladatok, az eredeti kérelemben nem igazán működik. Használják a tehetség, hogy a hatalmas eredményeket éreztem magam izgatott. Általában, miután csak hat hónap, találunk egy nagyon ígéretes alkalmazottak jobban, mint a tapasztalt személyzet rendben van. Tehát, nem csak azért, mert az a tapasztalat és a munkaköri leírás nem felel meg pontosan figyelmen kívül hagyni a potenciális munkalehetőséget – egy személy tehet a saját eredményeit is nagyon meglepett.
Megtanulod az iskolában a legfontosabb dolog, amit?
Diplomás, néhányan azt mondják, hogy az eredmények nem fontos, de rájöttem, hogy nem csak az eredmény nagyon fontos, hogy mi mindent posztgraduális intézményekben dolgok fontosak. Akár kap eredményt, vagy nem épít kapcsolatokat, akkor dönt a benyomása a külvilág, ezek a benyomások később az élet jelentős hatással. Szánj időt, hogy érintse, sokan, akik nem gondolnak a jövőre, amikor képes lesz arra, hogy bármilyen segítséget. Például ZocDoc néhány korai befektetők az összes barátom az egyetemen.
Van valami hobbid?
Szeretem a futás, kocogás teheti elmém tiszta, akkor is marad a forma, hanem képes felfedezni a várost. Számomra a kapcsolatot a külvilággal nagyon fontos átmenetileg le. Így tettem a mobiltelefonján otthon, rajta csak egy kis iPodNano lejátszó, amely letölti a heti iTunes dal címe a listán. Ezen kívül, én nagyon várom, minden hétvégén a barátaival és családjával büféebéd biztosított.
Valaha találkozott a legnagyobb frusztrációt, ami?
A ZocDoc mielőtt valaha is létre nevű cég OneSizeTooSmall. A vállalat úgy tűnik, hogy az egészet sikertényező. Ez egy nagyon elkötelezett, nagyon tehetséges csapat, a csoport magas rangú tagjainak, bár nem hiányzik a tőke, de amikor az e-kereskedelmi ágazat összeomlott, a cégem nem kímélték. Nem hiszem, hogy ez annak az eredménye a gazdasági trendek, de az út mentén megtanultam, hogy hagyja abba, és elkötelezett a különböző hibák. Amikor létrehoz ZocDoc Számos intézkedések származnak ezek a fontos tanulságokat.
Melyik cég van leginkább csodálok vagy technológiai jellegű? Miért?
Bár ez úgy hangzik, mint egy klisé, de én tényleg csodálom Steve Jobs • megvan bennük a kellő figyelmet és arra, hogy egyszerűsítse, én folyamatosan próbál, remélve ZocDoc mindkét vállalat kapacitásainak megerősítésére – nem csak nekem, hanem a az egész csapat. A lézer-szerű összpontosítani, hogy milyen mértékben volt képes létrehozni egy sor nagyszerű termékeket és egy nagy cég. A terméktervezés a vállalati struktúra, a cég tükröződik minden szempontból az egyszerűség. Ipar azt állította, hogy egy nagy cég, hogy nem, akkor egyszerűsíteni kell. Véleményem szerint ebben a tekintetben, senki nem tette Bishidifu jobb.
Ezen kívül, akkor is csodálom, amit cégek? Miért?
Csodáltam Amazon (Amazon), mert nagyon különbözik számos területen nagyon sikeres volt. Ők nem csak építeni a legjobb e-kereskedelmi platform, kifejlesztette az iparág vezető e-olvasók és a kereskedelmi infrastruktúra eszköz. Kiemelkedő teljesítmény az egyik területen, nagyon nehéz volt, nem is beszélve kiváló számos területen. Én mondom ezt, nem csak azért, mert Jeff Bezos • a befektetők számára. Remélem ZocDoc is, mint az Amazon, a siker sok területen, hogy hozzon létre egy erős platform.
Melyik vagy te leginkább izgatott technológiai szektorban?
Azt hiszem, hogy a szenvedély a munka nagyon fontos, ezért azt tapasztaltam, hogy az alkalmazott technológia az egészségügyi ellátás területén egy nagyon izgalmas dolog, ez nem titok. Hagyományosan, javítja a három fő területen (pl. utak használata, a költségek és a minőség), mindig kell, hogy néhány kompromisszumokat. Javítani kell a teljes feláldozni a mező másik területen. De most, a technológia használata, azt találjuk, hogy javíthassuk területet anélkül, hogy egy másik területen. Például ZocDoc cég, hogy szélesítik a használata ugyanazon az útvonalon, és nem károsítja a másik két szempontból. Tényleg nagyon büszke vagyok, és nagyon tetszett, hogy a kialakulóban lévő másik áttörést.
Minden vezető kell, hogy milyen funkciók?
Hiszek a “szerény és ambíció” (Humbition) ezt a fogalmat. Én nem csak azt akarom, hogy ez a teljesítmény, miközben a csapatom, akik keresik ezt a funkciót. Vezetők nagyra törő és folyamatosan javítják a saját. Emellett továbbra is alázatos, türelmes hozzáállás, nem szigorúan betartani a saját elképzeléseit, hajlandó tenni a csapat az első. Az egyik alapvető értékeit a cég, hogy az tükrözze ezen a ponton, hogy “sokkal fontosabb számomra, mint mi.”
Mi a legnagyobb eredmény?
Néhány évvel ezelőtt, ZocDoc a “Crain New York-i üzleti jelentés”, mint a legjobb munkaadó a New York City. Számomra ez egy nagyon-nagyon szerény és büszke tapasztalat. Bloomberg polgármester és még meghívott minket a szerelem városa üzenetének beszédét. A cég indulása, én és az én üzleti partner is nagy jelentőséget tulajdonított a vállalati kultúra. Mert azt hiszem, hogy nincs kiemelkedő tehetség, lehetetlen, hogy hozzon létre egy nagy cég. Olyan környezetet teremtenek, ahol a munkavállalók úgy érzik a téma a figyelem, ez az én legértékesebb egy felelősség. Évről évre, nevezték a New York-i egészségügyi ágazat, és még az egyik az ország legjobb munkaadók, minden pillanatban, minden nap van büszkeség dolog.

Leave a Reply