ZocDoc ιδρυτής: ο φόβος της αποτυχίας για την επιτυχή

Fortune Brainstorm Συνέδριο Τεχνολογίας (BrainstormTechConference, 7 月 22 日 έως 24 σε Άσπεν, στο Κολοράντο, πραγματοποιήθηκε) τακτικά συγκεντρώνει την τεχνολογική καινοτομία καλύτερα και λαμπρότερα μυαλά. “Fortune” συνέντευξή του στο περιοδικό με ένα συμμετέχοντα κάθε εβδομάδα, αφήστε αυτόν ή αντίστοιχο μερίδιο της εμπορικής, τεχνικής και επιχειρηματικής ιδέες. Αυτή την εβδομάδα, καλέσαμε τον ιδρυτή και CEO της ZocDoc Selous • απάντηση Masuowumi 10 ερωτήσεις που καλύπτουν τη ζωή έξω από τη δουλειά, είναι πιο θαύμαζα εταιρείες, και έδωσε στους νέους επιχειρηματίες επαγγελματικές συμβουλές. Το παρακάτω είναι μια συνέντευξη με Record:
Η καλύτερη συμβουλή που πήρε ποτέ τι;
Ένας από τους πρώτους επενδυτές Vinod Khosla μας • ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να αποτύχει από το να μην προσπαθήσουμε. Έχουμε θέσει η πρόταση είχε τοποθετηθεί στον πυρήνα του κτιρίου της εταιρείας. Είμαστε συνεχώς επιδιώκουν να βελτιστοποιήσουν όλες τις πτυχές της τρέχουσας κατάστασης της εταιρείας – από κάθε νέα χαρακτηριστικά του προϊόντος και τα χρώματα, την επικοινωνία γιατρού-ασθενούς και πρωτοβουλίες εξυπηρέτηση των πελατών, σε εταιρικές εκδηλώσεις και ανακοινώσεις – ελέγξαμε κατά πόσο οι αλλαγές αυτές με διαφορετικά ακροατήρια απήχηση. Εμείς ποτέ δεν φοβούνται να πειραματιστούν απέτυχε. Αυτές οι μικρές αποτυχία θα μας θυμίσει ποιες βελτιώσεις πρέπει να γίνουν προκειμένου να παρέχει μια καλύτερη εμπειρία.
Πολλοί νέοι άνθρωποι πηγαίνουν στην σκληρή αγορά εργασίας, δεν έχετε τίποτα να τους πω;
Ευκαιριών στο χώρο εργασίας για περισσότερο από ό, τι νομίζετε. Για να διατηρηθεί η ευελιξία, σκεφτείτε κάτι που δεν θα θεωρούσε κανονικά τις θέσεις εργασίας και τις βιομηχανίες. Σε ZocDoc εταιρεία, με βάση την εγγενή ικανότητα των υποψηφίων για την πρόσληψη προσωπικού. Έχουμε προσλάβει οι πολλοί εργαζόμενοι που ασχολούνται με τα καθήκοντα της αρχικής εφαρμογής τους δεν λειτουργεί πραγματικά. Χρησιμοποιούν το ταλέντο τους για τα τεράστια επιτεύγματα με έκανε να αισθάνομαι ενθουσιασμένος. Κανονικά, μετά από μόλις έξι μήνες, μπορούμε να βρούμε μια πολύ ελπιδοφόρα εργαζόμενοι καταφέρνουν καλύτερα από εκείνους έμπειρο προσωπικό εντάξει. Έτσι, όχι μόνο λόγω της εμπειρίας σας και περιγραφή της θέσης εργασίας δεν ταιριάζει ακριβώς να αγνοήσει μια πιθανή ευκαιρία για δουλειά – ένα άτομο μπορεί να κάνει τα επιτεύγματά του ήταν μεγάλη έκπληξη.
Μπορείτε να μάθετε στο σχολείο το πιο σημαντικό πράγμα είναι αυτό;
Πτυχιούχος, μερικοί άνθρωποι λένε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι σημαντικά, αλλά συνειδητοποιώ ότι δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ό, τι σε μεταπτυχιακά ινστιτούτα τα πράγματα είναι σημαντικά. Είτε θέλετε να πάρετε τα αποτελέσματα, ή θα οικοδομήσουμε σχέσεις, που θα αποφασίσει σας εντύπωση από τον έξω κόσμο, αυτές οι εντυπώσεις θα σας αργότερα στη ζωή τους έχουν σημαντικό αντίκτυπο. Πάρτε το χρόνο να αγγίξει όπως πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να σκεφτούν το μέλλον, όταν θα είναι σε θέση να φέρει κάθε είδους βοήθεια. Για παράδειγμα, ZocDoc ορισμένα από τα πρώτα επενδυτές κάνουν όλους τους φίλους μου στο Graduate School.
Έχετε κάποια χόμπι;
Μου αρέσει το τρέξιμο, τρέξιμο μπορεί να κάνει το μυαλό μου καθαρό, μπορείτε επίσης να μείνετε σε φόρμα, αλλά και να είναι σε θέση να εξερευνήσετε την πόλη. Για μένα, η επαφή με τον έξω κόσμο είναι πολύ σημαντική προσωρινά αποσυνδεθεί. Έτσι έβαλα το κινητό τηλέφωνο στο σπίτι, φορώντας μόνο ένα μικρό παίκτη ipodnano, το οποίο κατεβάζει ένα iTunes τίτλους τραγουδιών εβδομάδα στον κατάλογο. Επιπλέον, θα ήθελα με μεγάλη ανυπομονησία κάθε Σαββατοκύριακο με τους φίλους και την οικογένεια brunch.
Έχετε ποτέ συναντήσει η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι αυτό;
Στο ZocDoc πριν έχω δημιουργήσει ποτέ μια εταιρεία που ονομάζεται OneSizeTooSmall. Η εταιρεία φαίνεται να έχει όλους τους παράγοντες επιτυχίας. Έχει μια πολύ αφοσιωμένος, πολύ ταλαντούχα ομάδα, μια ομάδα υψηλού προφίλ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ δεν είναι έλλειψη κεφαλαίων, αλλά όταν το ηλεκτρονικό εμπόριο βιομηχανία κατέρρευσε, η εταιρεία μου δεν είχε γλιτώσει. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι αποτέλεσμα των οικονομικών τάσεων, αλλά στην πορεία έμαθα να σταματήσει και αφοσιωμένο διάφορα λάθη. Όταν μπορώ να δημιουργήσω ZocDoc Πολλά από τα μέτρα που λαμβάνονται προέρχονται από αυτά τα σημαντικά μαθήματα.
Ποια εταιρεία θαυμάζετε περισσότερο ή τεχνολογικού χαρακτήρα; Γιατί;
Αν και ακούγεται σαν κλισέ, αλλά θαυμάζω πραγματικά τον Steve Jobs • κατέχουν το είδος της εστίασης και την ικανότητα για την απλούστευση, ήμουν συνεχώς προσπαθεί, ελπίζοντας ZocDoc δύο εταιρείες για την ενίσχυση της ικανότητας – με όχι μόνο, αλλά και ολόκληρη η ομάδα. Με λέιζερ-όπως εστίαση στο βαθμό, ήταν σε θέση να δημιουργήσει μια σειρά από μεγάλα προϊόντα και μια μεγάλη εταιρεία. Από το σχεδιασμό του προϊόντος στην εταιρική της δομή, η εταιρεία αντικατοπτρίζονται σε όλες τις πτυχές της απλότητας. Η βιομηχανία έχει ισχυρίστηκε ότι μια μεγάλη εταιρεία να κάνει, θα πρέπει να απλοποιηθούν. Κατά τη γνώμη μου, από αυτή την άποψη, κανείς δεν έχει κάνει Bishidifu καλύτερα.
Επιπλέον, μπορείτε να θαυμάσετε, επίσης, τι οι εταιρείες; Γιατί;
Θαύμασα Αμαζονίου (Amazon), επειδή είναι πολύ διαφορετική σε πολλούς τομείς ήταν πολύ επιτυχής. Δεν κατασκευή μόνο το καλύτερο e-commerce πλατφόρμα, έχει αναπτύξει κορυφαίες e-readers της βιομηχανίας και εμπορικό εργαλείο υποδομής. Εξαιρετική απόδοση σε μία περιοχή ήταν πολύ δύσκολο, για να μην αναφέρουμε εξαιρετικές σε πολλές περιοχές. Το λέω αυτό όχι μόνο λόγω της Τζεφ Μπέζος • επενδυτές μας. Ελπίζω ZocDoc, επίσης, όπως το Amazon, η επιτυχία σε πολλούς τομείς, για να δημιουργήσετε μια πιο ισχυρή πλατφόρμα.
Ποιο από τα δύο είναι το πιο ενθουσιασμένος για το τομέα της τεχνολογίας;
Νομίζω ότι, για να κρατήσει το πάθος τους για την εργασία είναι πολύ σημαντική, γι ‘αυτό διαπίστωσε ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι ένα πολύ συναρπαστικό πράγμα, δεν είναι μυστικό. Παραδοσιακά, η βελτίωση τρεις βασικούς τομείς (π.χ. οδοί χρήσης, το κόστος και την ποιότητα) πρέπει πάντα να κάνει κάποια ανταλλάγματα. Βελτίωση της συνολικής να θυσιάσει ένα πεδίο σε ένα άλλο πεδίο. Αλλά τώρα, με τη χρήση της τεχνολογίας, διαπιστώνουμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε μια περιοχή χωρίς να διακυβεύεται μια άλλη περιοχή. Για παράδειγμα, η εταιρεία ZocDoc στη διεύρυνση της χρήσης της ίδιας διαδρομής, και χωρίς ζημιά στα άλλα δύο πτυχές. Είμαι πραγματικά πολύ περήφανος και πολύ χαρούμενος που βλέπω τις αναδυόμενες άλλες σημαντικές ανακαλύψεις.
Όλοι οι ηγέτες θα πρέπει να έχουν τι είδους χαρακτηριστικά;
Πιστεύω στην «ταπεινή φιλοδοξία plus” (Humbition) η έννοια αυτή. Δεν θέλουν μόνο να έχουν αυτό το επίτευγμα, ενώ ακόμα στην ομάδα μου που ψάχνουν για αυτό το χαρακτηριστικό. Οι ηγέτες πρέπει να είναι φιλόδοξη και συνεχώς να βελτιώσουν τη δική τους. Επιπλέον, θα πρέπει να παραμένουν ταπεινοί, ανεκτική στάση, που δεν τηρούν αυστηρά τις δικές τους ιδέες, πρόθυμοι να βάλουν την πρώτη ομάδα. Μία από τις βασικές αξίες της εταιρείας μας ώστε να αντικατοπτρίζει αυτό το σημείο, είναι “πιο σημαντικό για μένα από ό, τι εμείς.”
Ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά σας;
Πριν από μερικά χρόνια, ZocDoc από την “Έκθεση Νέα Υόρκη Crain του Business» ως ο καλύτερος εργοδότης στην πόλη της Νέας Υόρκης. Για μένα, αυτό είναι ένα πολύ πολύ ταπεινός και υπερήφανος εμπειρία. Δήμαρχος Bloomberg, ακόμη και μας κάλεσε στο κέντρο του λόγου το μήνυμα της αγάπης. Από την ίδρυσή της εταιρείας, εγώ και ο συνεργάτης μου έχει δώσει μεγάλη σημασία στην κουλτούρα της εταιρείας. Διότι πιστεύω ότι δεν υπάρχει εξαιρετικό ταλέντο, είναι αδύνατο να δημιουργηθεί μια μεγάλη εταιρεία. Δημιουργήστε ένα περιβάλλον όπου οι εργαζόμενοι αισθάνονται το αντικείμενο της προσοχής, αυτό είναι το πιο αξιόλογο μία δική μου ευθύνη. Χρόνο με το χρόνο, πήρε το όνομά της η πόλη της Νέας Υόρκης για την υγεία της βιομηχανίας φροντίδας, ακόμη και ένας από τους καλύτερους εργοδότες της χώρας, κάθε στιγμή της ημέρας που έχω πράγμα υπερηφάνεια.

Leave a Reply