Zal mobiele doden digitale reclame?

We zijn geweest op hetzelfde punt vele malen eerder. De industrie heeft herhaaldelijk beloofd een “mobile advertising tipping point”, maar ondanks de proliferatie in smartphones, nieuwe advertentieformaten en nieuwe beloften, mobiele reclame moet nog volwassen geworden.

Maar als de mobiele industrie vergadert in Barcelona deze week, er zijn vele redenen om te voelen optimistisch over nut mobiele aan adverteerders. Er zijn nog enkele hindernissen te overwinnen en de lessen te leren, maar het is onze overtuiging dat mobiele reclame zal een lang en gezond leven in de toekomst.
Stephanie HospitalRead meer: ​​Toekomst van mobiel is virtual reality, aldus Android
Of het nu gaat mobiel zal digitale reclame te doden is niet de meest prangende vraag van de industrie gezichten. True, we leven in een tijdperk waarin verstoring is de norm. We verwachten dat nieuwe bedrijven te ontstaan ​​- vaak schijnbaar ‘s nachts – de gangbare praktijk toe te eigenen. Maar moeten we er bang voor? Ik denk het niet.
Als we ons richten op mobiele telefoons – dan is het onze verwachting dat mobiele media zal niet meer dan 20% van de digitale omzet te nemen in 2016. Maar als we onder meer tabletten in mobiele media, kunnen we dat mobiele reclame zal traditionele digitale uitgaven overtreffen voorspellen in 2016.
Lees meer: ​​Mozilla naar mobiele telefoons te lanceren met Firefox
In veel opzichten digitale adverteerders hebben het gemakkelijk. Gezien door een van adverteerders ogen, mobiel is zo veel complexer dan andere media formaten. Mobile-scherm maten zijn, gemiddeld 10 keer kleiner dan PC-schermen. Mobiele adverteerders werken met onroerend goed dat de adverteerder moet zorgvuldig plannen.
Bovendien, het persoonlijke karakter van het apparaat betekent dat consumenten er niet van om onnodig worden onderbroken door ontijdige berichten.
Ten slotte is de overvloed aan apparaat en besturingssysteem keuzes, maken het uiterst uitdagend voor merken en adverteerders om te begrijpen hoe, wanneer en met welke van hun doelgroepen.
Lees meer: ​​Wat smartphone functie zou je willen zien in de toekomst?
Google’s Android gebruikerservaring De mobiele landschap is snelle en zal blijven evolueren, wat betekent dat bestaande en nieuwe uitdagingen zal de industrie uit te lokken. Jaarlijkse onafhankelijke Oranje studie naar mobiele media gewoonten voor adverteerders, toonde aan dat in het Verenigd Koninkrijk 82% van de mobiele media gebruikers toegang tot het internet in de eerste plaats via de browser, in vergelijking met 61% die internet informatie toegankelijk vanuit een app.
Gegevens reis dwars door Barcelona Met de groeiende HTML5 penetratie, verwachten we dat web apps gebruik te blijven groeien dan waar we nu zijn. Dit zal een veel consistenter en rijker aanbod rond reclame op mobiel.
Het delen van de Android ervaring dus mobiel zal zeker uitdagen digitaal. Het kan eroderen digitale budgetten. Maar het moet niet doden. Om te denken dat de mobiele konden doden uit een ander media formaat zou volledig ten voordele van mobiele apparaten missen.
Lees meer: ​​5 dingen om te voor zien in 2013 de grootste mobiele-tech show
Ons onderzoek is ook gebleken dat een op de twee mobiele media gebruikers is blij om reclameboodschappen te ontvangen op hun mobiele telefoon, zolang deze advertenties relevant zijn en voordelen opleveren voor de eindgebruiker, bijvoorbeeld in de vorm van coupons, nuttige waarschuwingen, of locatie uitdagingen.
We zien drie principe redenen waarom mobiele heeft een enorm potentieel: Het is vaak de laatste touch-point voor een aankoop. Ten tweede is het de “bindweefsel” koppelen en integreren van andere media formaten. Tot slot, mobiel is persoonlijker, socialer en meer lokale dan alle andere media.
En in reële termen zijn wij van mening dat we nog twee of drie jaar uit de buurt van mobiele echt coming of age. Maar het is een enorm spannende tijd, waar we zullen zien experimenteren en nieuwe vormen van betrokkenheid ontstaan, gebaseerd op mobiele gewoonten.
Dus terug naar de vraag, zal mobiele doden digitale reclame? Ik denk het niet.
Maar misschien mobile advertising grootste bedreiging op het moment zelf. Tenzij de industrie werkt samen, adressen complexiteit en goed begrijpt mobiele gedrag, lopen we het risico te worden gehouden bij stilstand en nooit het bereiken van de beloofde omslagpunt

Leave a Reply