Yahoo må lære av tidligere fusjon feil

Tumblr er den siste, og kanskje buzziest, oppstart for å bli kjøpt opp av Yahoo – men den lilla tech giganten track record for tidligere fusjoner er ustabil i beste fall.

Nylig preget Yahoo CEO Marissa Mayer er på en kjøper rangel, imidlertid, og hun er fast bestemt på å gjøre henne oppkjøp arbeid.
Etter en rekke mislykkede eller sliter oppkjøp – husk Broadcast.com og Geocities? Eller når Flickr var hvitglødende? – Yahoo har vært skeptisk til store innkjøp med milliard-dollar prislapper de siste årene. Tidligere administrerende direktører var ikke i stand til å gjøre splashy oppkjøp arbeid.
Men Mayer er håp om å endre det.
Relaterte historien: 5 ting du trenger å vite om Tumblr
Mayer har stengt om et dusin kjøp siden han tok roret i Yahoo i fjor sommer, og Tumblr er selskapets femte buy in bare denne måneden. Investorer som Mayer ‘s shake alt opp tilnærming – Yahoo (YHOO, 500 Fortune) aksjer er opp 55% siden den dagen hun ble CEO – og analytikere er på samme måte bullish.
“Yahoos track record med oppkjøp har vært svak, men det var før dagens ledelse”, JPMorgan analytiker Doug Anmuth påpekt i et notat til kunder denne uken.
“Selv om selskapet har vært fokusert primært på mindre avtaler inntil nå, tror vi styring behov til å ta mer modig handling som dette for å styrke kjernen business,” la han til.
Relaterte historien: Yahoo kjøper Tumblr, lover å ikke “skru den opp ‘
Den Tumblr kjøpe er faktisk fet, og det er ikke bare fordi blogging området kom med en $ 1100000000 prislapp. Mens Tumblr fanger unge brukere som er svært sosial og aktiv på mobil – alle svake punkter for Yahoo øyeblikket – oppstart ikke har fokusert på en plan for hvordan du skal tjene penger inntil nylig.
Tumblr CEO og grunnlegger David Karp har i mange år vært tydelig om avsmak hans for tradisjonell reklame. Han fortalte Los Angeles Times i 2010 at Tumblr var “ganske imot” på annonser, og at “det viser våre mager.”
Heldigvis for Yahoo, synes Karp å ha endret hans sinn … eller i det den svært minste, er han lært å holde hans nesen. The Selskapet begynte å selge annonseenheter i 2 012.
Likevel, sier Karp bare i forrige måned at lønnsomheten er ikke en “særlig viktig” metrisk til ham.
Det er en ganske vanlig holdning fra en kul oppstart, men noen bekymring for at Tumblr sin coolness er ikke nok til å rettferdiggjøre en verdivurdering nord for 1 milliard dollar.
Mens Tumblr forretningsplan er nytt, er dens potensial massiv. Nesten 117 millioner unike brukere innom Tumblr over hele verden i april, ifølge comScore.
Yahoo egentlig ikke ønsker å fremmedgjøre at fanskare, og selskapet falt over seg selv på mandag for å forsikre Tumblr brukere som lite vil endre seg. I pressemeldingen Overskriften lød: “Yahoo for å skaffe Tumblr – Promises ikke å skru den opp.”
I det siste, har Yahoo faktisk skrudd den opp. Over selskapet er nesten to tiår historie, har Yahoo kjøpte score til mindre selskaper i en rekke felt: søk, e-post, reklame, innhold og mer. Noen av disse kjøper var bare “øve opp nyansatte,” der Yahoo kjøpte et selskap for sin tekniske talent og stenge tjenesten ned.
Men andre var store, splashy kjøper ment å legge til nye produkter til Yahoo portefølje. Som Yahoo stadig slått sin overordnede fokus og byttet en administrerende direktør for et annet, endte mange opp med å dø på vintreet eller falming i bakgrunnen.
Noen var smertefullt fra et finansielt ståsted. Yahoos $ 5700000000 kjøp av Broadcast.com i 1999 gjort grunnlegger Mark Cuban en milliardær, men Yahoo endte opp forskaling Internett kringkasteren bare noen få år senere. Det samme skjedde med Geocities, en web hosting virksomheten det kjøpt (også i 1999) for $ 3,6 milliarder kroner. GeoCities er nå tilgjengelig bare i Japan.
Yahoo har også klart å slå off formerly rabiate brukere av nettsteder det har kjøpt. Delicious grunnlegger Joshua Schachter solgte sin bookmarking nettsted til Yahoo i 2005, men han resignert tre år senere, og sa management “sidelined” ham. Yahoo planlagt å stenge Delicious i 2010, men endte opp med å selge den til Avós Systems, drevet av YouTubes grunnleggere.
Bildedelingsside Flickr, som Yahoo kjøpte i 2005, virket vei mot samme skjebne. Begge ex-ansatte og brukere klaget over at Yahoo ikke var å sette nok utviklingsprosjekter ressurser inn i Flickr, og så snart Mayer ble konsernsjef, “Lagre Flickr” kampanjer popped opp beseeching henne om å hjelpe.
Yahoo har indeed rullet ut Flickr oppdateringer, inkludert en ny Apple (AAPL, 500 Fortune) iPhone app, i henhold Mayer urmakerdistriktet og flere er ryktet å komme ut snart.
Mayer fikk ikke hodet opp noen av de mislykkede oppkjøp, men “Yahoo dreper startups” rykte er vanskelig å riste. Mayer vil nødt til å gjøre bra ut på henne løfte om at Yahoo virkelig ikke skal skru det opp denne gangen.

 
COMMDLG-DLL

EAPQEC-DLL

FWPKCLNT-SYS

FWPUCLNT-DLL

FXSAPI-DLL

FXSRES-DLL

FXSTIFF-DLL

FXSUI-DLL

FXSUTILITY-dll

FXSWZRD-DLL

FXUCU001-DLL

GAGP30KX-SYS

GDI-EXE

HIMEM-SYS

HOSTNAME-EXE

Leave a Reply