Waterdicht telefoons en tablets maken een plons

Noem het een tech-geïnduceerde watervrees. Consumentenelektronica en water gaan niet samen, en voor velen, er zijn weinig dingen meer zenuwslopende dan een smartphone of tablet die is per ongeluk zijn overgoten.

Een regenachtige dag of een uitstapje naar het strand betekent voorzichtig onze apparaten babysitten. En keukens en badkamers zijn beladen met gevaarlijke zones: wastafels, badkuipen en erger.

“Ik kan je niet vertellen hoeveel mensen die ik ken die hebben per ongeluk hun telefoon laten vallen in het toilet, of hun kind gemorst hun sap doos helemaal over het,” CNET senior writer Maggie Reardon vertelde.

Een doorweekte telefoon of tablet is van oudsher bedoeld beschietingen uit voor een dure vervanging. Maar nieuwe technologie gaat een stap verder waterdichte behuizingen en “robuuste” mobiele telefoons ontworpen om zware omstandigheden te weerstaan. Apparaten gemarkeerd Mobile dit jaar World Congress en Consumer Electronics Show suggereren dat de toekomst is helder voor telefoons en tabletten die zowel stijlvol en waterdicht – of in ieder geval waterbestendig.

Best en Buzzworthy op de CES Sony Xperia Tablet Z was een hot item op Mobile vorige week World Congress vanwege zijn strakke design en functionaliteit, met de mogelijkheid om te weerstaan ​​nat een koele add-on.

“Als je met een bad en je echt wilt dat grote film te genieten … en (de tablet) per ongeluk valt in het bad, het is OK,” zei Xperia Z Product Manager Sharath Muddaiah. Dat niveau van waterdichtheid is reeds opgenomen in een enkele Sony smartphones zoals de Acro S en Advance, en meest recentelijk met de Xperia Z.

De Xperia Z’s makers zei dat het kan sprays water te weerstaan ​​- zoals sprinkler spelen op een grasveld of een water gevecht. Ze beweren zelfs dat het kan worden gedoopt in maximaal 3 meter van het water voor maximaal 30 minuten.

Er is geen specifieke of speciale coating op het apparaat, Muddaiah gezegd. Veeleer is de inrichting gemaakt waterbestendig in alle delen zonder omvangrijke stereotypically model waarvoor zogenaamde robuuste telefoons zijn bekend.

“We zien vandaag dat veel consumenten graag hun apparaat te gebruiken in de regen – zeggen dat je probeert het gebruik van Google Maps en navigeren”, Muddaiah gezegd. Of “je bent in de kroeg en iemand per ongeluk morsen hun drankje. Als dat het geval is, kun je gewoon het apparaat afspoelen onder de kraan van het water.”

Echter, Sony waarschuwt dat poort van het apparaat covers gedicht moeten worden strak om zijn aanspraak op … goed, houd het water. De telefoon van de micro-SIM-slots, micro-USB en hoofdtelefoon sockets hebben allemaal weinig rubber beklede poort covers – een beetje zoals de gastank deksel op een auto – die moet worden omgedraaid uit voor toegang, zoals Engadget opgemerkt bij de herziening van de Xperia Z telefoon.

Sony is niet alleen bij de inspanningen om een ​​steviger smartphone te bieden. China’s Huawei ondergedompeld zijn Ascend D2 telefoon ten behoeve van deelnemers aan het Mobile World Congress, en Kyocera voegde een waterbestendige Hydro smartphone aan zijn lijn afgelopen zomer.

Motorola heeft ook opties voor het water op hun hoede, zoals de RAZR M, RAZR HD en de RAZR Maxx HD.

“We gebruiken een splash-guard coating op onze telefoons om te helpen met de toevallige koffie morsen of wanneer je gepakt wordt in de regen,” een woordvoerster van het bedrijf vertelde CNN. Een tweede rep beschreef het als “hydrofobe nano-coating”, die “doordringt in het apparaat om af te weren water” en beschermt ook de elektrische borden binnen.

Dat gezegd hebbende, de rep toegevoegd, “moet je niet onder water de telefoon.”

Andere bedrijven proberen om tech’s vloeistof-incompatibiliteit probleem op te lossen herhaal dezelfde mantra: Water-resistant functies zijn er om te helpen in geval van ongevallen, niet om een ​​telefoon veilig om te duiken.

Een startup genaamd Liquipel biedt een vloeistof-en vuilafstotende laag, nu in zijn tweede generatie, die elektronica om ze droog te houden omhult. Het bedrijf zei dat de coating kan maximaal tegen gebruik in de regen of een verrassing dunking. Het nadeel: Het kost minstens $ 60, en moet u een deel met je telefoon een paar dagen, terwijl Liquipel past de coating en vervolgens schepen het terug naar u.

De doeltreffendheid ervan is al ter discussie zo nieuwsgierig testers hebben gepost een reeks van online reviews – zowel positieve als negatieve

Waar Liquipel verkoopt aan consumenten, bedrijven HzO en P2i gericht op het opnemen van hun waterdicht technologie in producten voordat ze verscheept.

De vloeistofkerende coating ontwikkeld door P2i is te vinden op de Alcatel One Touch 997, terwijl HzO zojuist aangekondigd een partnerschap met Atelier Haute mededeling aan de waterdichtheid technologie toe te passen een volgende limited edition TAG Heuer Android-telefoon.

Terwijl P2i beschrijft haar onzichtbare “hydrofobe laag” als voor de binnen-en buitenkant van een product, HzO touts wat zij noemt “Waterblock” technologie, die wordt toegepast op de interne circuits van een apparaat om het te beschermen tegen vocht.

Hoe mainstream geworden water-resistente eigenschappen zal waarschijnlijk afhangen van de vraag, zei CNET’s Reardon.

“Sommige van deze marginale jongens, zoals Kyocera en Sony, zien een kans dat de gemiddelde consument een aantal van die functies wil, ook. Je kunt het zien als gevolg van de enorme markt voor gevallen en accessoires om deze apparaten shock-proof en ook houden waterbestendig, “Reardon gezegd.

De echte vraag, zei ze, is de vraag of we beginnen naar boven fabrikanten zien zoals Apple het toevoegen van de functie om hun producten.

“Ik weet niet zeker of we gaan die direct te zien,” Reardon zei, “maar het zou me niet verbazen als over een paar jaar werd dit een standaard functie op apparaten.”

In de tussentijd is er altijd dat low-tech oplossing als je geliefde apparaat is gegaan voor een ongeplande zwemmen: Zoek een kom en een zak rijst te plukken.

Tagged with 

Leave a Reply