Waarom het leven via Google Glas moet worden voor onze ogen alleen

Het is moeilijk om ingenieur dit soort griezelige serendipiteit. Eerder deze week, de Europese Unie gegevens waakhonden, vechten om onze privacy te beschermen in een tijd van grote data, druk uitoefenen op Google over de privacy van gebruikersgegevens.

Slechts 48 uur later, Google potentieel sloeg een nieuwe klap tegen privacy wanneer het gepost een video preview van haar nieuwe “Glass” technologie – high-tech bril met een revolutionaire digitale interface waarmee de dragers niet alleen de wereld door de ogen van Google maar ook automatisch fotograferen alles wat ze zien.
“Hoe vreemd is dat!” CNN’s Erin Burnett riep na een overweegt een “wereld gezien door Google Glazen”.
Andrew KeenStrange inderdaad. Maar deze bril, een soort digitale surrogaat voor onze ogen, zijn vreemd in een griezelig, Hitchcock, ‘Rear Window’ manier. Of op dezelfde manier dat Big Brother alomtegenwoordige camera’s waren vreemd in George Orwell’s “Nineteen Eighty Four.” En op dezelfde manier dat een toekomst waarin “Promethean” data bedrijven als Google de wereld regeren verschijnt nu vreemd.
De toevallige timing van de EU vorige week en Google advertenties kan zijn onbedoelde, maar het is zeker onheilspellend.
Lees related: Hoe het zal voelen om Google Glass dragen
De EU is bezorgd over de manier waarop Google heeft sinds afgelopen maart, is het bundelen van de gegevens van de individuele gebruikers in de populaire diensten zoals zoeken, Gmail, Google+ en YouTube om ze bundelen voor adverteerders.
2012: ‘slimme bril’ Google ontwikkelt
2012: Google’s augmented reality bril Zijn angst over deze samenvoeging van onze persoonlijke informatie is tweeledig. In de eerste plaats heeft Google gedaan weinig of niets, voor de gebruikers van deze eenzijdige wijziging op de hoogte. Ten tweede, heeft Google niet aangeboden gebruikers een manier om uit te stappen.
Google dringt haar privacy beleid te respecteren Europese wetten en eenvoudig bijdragen tot een verbetering gebruikerservaringen. Maar in de ogen van de EU, die van ons gebruik van producten zoals YouTube, Gmail of Google+ nog worden, met een Microsoft bedacht neologisme lenen, “Scroogled” door nieuwe privacybeleid van Google.
In oktober vorig jaar, EU waakhond gaf Google vier maanden om dit beleid te herzien. Maar vorige week, na niets leek te zijn veranderd, Brussel verhoogde haar waarschuwing een bureaucratische inkeping, met de belofte op te treden tegen Google te nemen door de zomer.
nd nog, in het licht van Google Glass, de EU met betrekking lijkt een leuke terugkeer naar een meer onschuldige digitale tijdperk.
Waakhonden moeten natuurlijk waanzinnig worden blaffen bij beslissing van Google om pool onze gegevens voor haar adverteerders. Ongeacht de legitimiteit van dergelijke praktijken, ik ben een groot voorstander van het maken van Google verantwoordelijk, zowel juridisch als moreel, voor het beleid dat zo overduidelijk geen rekening met de privacy van zijn gebruikers.
Maar Google Glas opent een geheel nieuw front in de digitale oorlog tegen privacy. Deze bril, die speciaal zijn ontworpen om alles wat we zien op te nemen, vormen een ontwikkelingsstoornis sprong in de geschiedenis van gegevens die vergelijkbaar is met het verplaatsen van de fiets naar de auto.
Het is het soort van radicale transformatie die daadwerkelijk kan uiteindelijk volledig vernietigen van onze persoonlijke levenssfeer in de digitale 21ste eeuw.
Lees related: Van 3D-graphics om biometrische scans: Hoe uw smartphone slimmer
Als we op deze bewakingsapparatuur, we allemaal spionnen, of scrooglers, van alles en iedereen om ons heen.
Andrew KeenWhile niemand van ons waren op zoek, Google – de meest data-hongerige van de huidige digitale reuzen – is re-engineering mobiele technologie. Dankzij gekke rush Silicon Valley om draagbare computers te ontwikkelen, is het niet alleen. Apple is vermoedelijk bezig met haar fel-verwachte horloge en draagbare persoonlijke gegevens apparaten van bedrijven als Nike en Fitbit zijn al begonnen om de gezondheidszorg industrie een revolutie.
Maar er is iets bijzonder verontrustend over Google Glass. Als we op deze bewakingsapparatuur, we allemaal spionnen, of scrooglers, van alles en iedereen om ons heen. Door het verkrijgen van ons om hun alziende digitale bril dragen, zijn Google metamorfose ons in de menselijke versies van deze Street View bestelwagens – nu gelukkig verboden in Duitsland – die, kruipen als reusachtige kakkerlakken, rond onze steden het documenteren van onze huizen.
Noch Orwell, noch Hitchcock op hun meest angstaanjagend dystopische hadden kunnen dromen van Google Glass. Volgens Google mede-oprichter Sergey Brin, geciteerd door tech website Mashable, “Glas zal ook een automatische opnamemodus, snapping foto’s op een vooraf ingestelde intervallen (bijvoorbeeld elke 5 seconden).”
Pics elke 5 seconden! Gulp. Dus waar zal al die intieme gegevens gaan? Vreemde Erin Burnett’s “wereld gezien door Google Bril” is eigenlijk, als een andere toonaangevende tech site Techcrunch merkt “de wereld gezien door de ogen van Google alomtegenwoordig.”
Tweets van @ cnni / mobileworldcongress En de terabytes aan gegevens opgezogen om de vijf seconden door de alwetende glazen zal uiteraard, stroom naar Google. Dat is het hele business model, de zeer raison d’être van Google Glass. Die foto’s om de 5 seconden zullen worden gebruikt voor het verzamelen van gegevens en vervolgens naar miljarden dollars aan inkomsten te genereren door de verkoop van reclame er omheen.
Een EU-klacht over de huidige Google praktijk, je zult herinneren, ging over de afwezigheid van een opt-out-knop om gebruikers in staat om nee te zeggen tegen Google’s pooling van hun gegevens.
Maar het probleem om nee te zeggen, om uit te stappen, wordt nog problematischer met Google Glass. Immers, als deze Warby Parker of Ray-Ban ontworpen apparaten worden meer in de mode (dat wil zeggen: onschuldig), zullen de meeste van ons niet eens weten of we worden gefilmd toen keek door een bebrilde vreemdeling.
In foto’s: 12 futuristische telefoon concepten
De EU waakhonden ook bezwaar tegen de huidige bundeling van Google van onze gegevens in een persoonlijk record. En Google Glas kan, vrees ik, het brandpunt voor al onze gegevens in een wereld waar privacy niet meer bestaat.
“Alles, van Google-zoekopdrachten naar kennisgevingen aan hangouts, schijnbaar gebeurt in dit ene ruimte,” merkt Techcrunch over de bril. Google Glas, dus kan het cruciale functie PC, post iPod en post tablet geworden. Een bundeling van al onze meest intieme gegevens, een spiegel van onszelf – de heilige graal, natuurlijk, voor adverteerders.
Ik merkte al eerder dat het moeilijk is om ingenieur deze griezelige soort serendipiteit. Maar ik kan verkeerd zijn geweest. U ziet, het hele punt van Google Glas is eigenlijk om succesvol ingenieur serendipiteit. De creepier, hoe beter.
Immers, als we deze apparaten dragen, zal die slimme ingenieurs bij Google weten waar we zijn de hele tijd. Dus wat is om te stoppen met hen waar je van gepersonaliseerde reclame voor producten als de blik van onze glazen rusten op die producten?
Op het moment dat we kijken naar die nieuwe kleren in die winkel venster, zal een speciale aanbieding voor de kleren omhoog knipperen op de digitale interface van onze Google Glass. Hoe toevallige, eh?
Immers, als we deze apparaten dragen, zal die slimme ingenieurs bij Google weten waar we zijn de hele tijd.
Andrew KeenBut wat te doen? Is er een tegengif voor brillen van Google?
Google Glas is momenteel in wordt getest met de plannen voor een afgewerkt product niet kan verspreiden in de massa markt volgend jaar. Vorige week kondigde Google aan dat een paar prototypes van de bril zou gaan over de verkoop van het niet precies spotprijs van $ 1.500. Om te kwalificeren, welgestelde Google fanboys moeten gaan om hun Google+ of Twitter-accounts, en in 50 woorden of minder, met behulp van de hashtag # ifihadglass, uitleggen hoe ze zou Google Glas gebruiken.
Dus, als iemand bij Google gebeurt te zijn het lezen van deze, hier is mijn aanvraag:
# Ifihadglass: Ik zou de privacy van gegevens zijn standaard voorzien van te maken. Niemand anders ziet de gegevens die ik zie, tenzij ik expliciet zeggen. Niet adverteerders, noch de regering, en zeker niet die ingenieurs van de menselijke ziel op de Googleplex. Nee, Google glas ondoorzichtig te zijn. Voor mijn ogen alleen.

Leave a Reply