Waarom cyber munt Bitcoin is de handel op een all-time high

Bitcoin klinkt als iets uit science fiction: Een puur digitale valuta, gemaakt door een anonieme hacker, die opereert buiten de traditionele ‘s werelds banksystemen. De vier-jarige munt is zeer reëel, maar, en het is de handel in een all-time high, verdrievoudigde in waarde in de laatste twee maanden alleen.

Een Bitcoin is was de moeite waard ongeveer $ 40 US dollar op dinsdag, en steeg op woensdag tot bijna $ 49. Dat is een stijging van rond de $ 13 in januari, en 5 cent in 2010, volgens Mt. Gox, de bitcoin markt de belangrijkste beurs. Op die en andere handelspartners sites, kunnen kopers ruilen hun digitale munten voor koude, harde cash.
Watchers van de alternatieve valuta attribuut een aantal van de opkomst van bitcoin aan het recente besluit van een aantal populaire-in-geek-kringen leveranciers om de muntstukken te aanvaarden – in het bijzonder, blog hosting site WordPress en de online community Reddit.
“Deze jongens zijn het doden van de detailhandel,” Peter Vessenes, voorzitter van de handel groep Bitcoin Foundation, zei van groeiende acceptatie bitcoin met handelaren.
De munten zijn ook veel gemakkelijker te verkrijgen dan vroeger. Tot voor kort, een koper doorgaans nodig is om een ​​internationale overschrijving navigeren en dagen wachten voor de transactie te wissen. Sites zoals zoals Coinbase en Bitinstant laat klanten Bitcoins kopen met Amerikaanse contant of bankoverschrijving. Eigen Bitcoin Vessenes ‘uitwisseling, CoinLab, is ingesteld om later deze maand te lanceren.
Sommige oude voorstanders zijn wantrouwend van de recente run-up.
“De meeste mensen hebben geen denk dat $ 40 is een geldige prijs op dit moment”, aldus Jon Holmquist, hoofd marketing bij twee Bitcoin-gerelateerde startups, Coinabul en Bitcoinstore.
Stefan Thomas, stichter van de gemeenschap site gebruiken we Munten, denkt dat de stijging is een beetje een self-fulfilling prophecy.
“Als de prijs begint omhoog gaan, je een hoop speculanten die willen de golf rijden te krijgen,” zei hij.
Omdat het aantal transacties en de totale waarde van de in omloop zijnde munten relatief laag is, de munt is heel vluchtig – het ging van minder dan $ 1 tot meer dan $ 28, dan terug tot $ 7 in 2011 alleen.
Bitcoin is opgericht in 2009 door een anonieme ontwikkelaar onder het pseudoniem “Satoshi Nakamoto” – “. John Smith” het Japanse equivalent van een neutrale naam als Het heeft geen centrale-bank backing. Het idee was om een ​​munt die vrij is van overheidsinterventie en kan worden gebruikt om transacties uit te voeren, zonder heftige uitwisseling of verwerking van vergoedingen te creëren.
Een deal geboekstaafd op de bitcoin gegevens website BlockChain betrof een overdracht ter waarde van bijna $ 80.000. De administratiekosten was 1,8 cent. Beat dat Western Union.
Munten zijn “geslagen” door een netwerk van computers met gespecialiseerde software op krachtige (en vaak dure) hardware systemen. De software is ontworpen om nieuwe munten los in een gestaag – en eindige – tempo. Op dit moment wordt een nieuwe “blok” van 25 Bitcoins ongeveer gegenereerd elke 10 minuten, toe te voegen aan de pool van circa 10,8 miljoen in omloop zijnde euromunten.
Het onderliggende systeem dat munten genereert is uiterst moeilijk om aan te vallen, maar de “digitale portemonnee” bitcoin eigenaars gebruiken om hun rijkdom op te slaan zijn niet zo gelukkig. Een reeks van high-profile diefstallen in 2011 crashte de munt waarde, en een beurzengroep 24.000 Bitcoins verloren van een dief in september. Critici stellen ook dat de anonieme aard van de munt zou kunnen maken het de monetaire instrument van keuze voor witwassers. Het is al de standaard valuta voor Silk Road, een beruchte online drug bazaar.
Toch Bitcoin donateurs denk dat het recente stijging is een teken van de groeiende gemeenschap en meer brede acceptatie. Ze zien het als een goed alternatief voor de traditionele cash.
“De Amerikaanse dollar is een voor de hand liggende Ponzi schema”, zegt Thomas, die denkt dat de Amerikaanse overheid heeft te veel schulden om de rente hoog genoeg zijn om de dollar te verdedigen als er ooit een run op het verhogen. Met Bitcoin, “je voelt alsof je in controle over uw geld.”

Leave a Reply