Vil nogen endelig købe Hulu?

Yahoo er en af ​​flere virksomheder rygter om at overveje en buyout for online video site Hulu. Lyder det bekendt?

Tilbage i 2011 blev Hulu sigende ombejlet af en nær-komisk lang liste af tech virksomheder, herunder Yahoo, Google (GOOG, Fortune 500), Amazon, AT & T (T, Fortune 500), og Verizon.
The Wall Street Journal tech blog AllThingsD rapporterede i denne uge, at Hulu har modtaget en ny bud fra Yahoo. Kapitalfonde KKR (KKR), Guggenheim Digital og Silver Lake Partners har også efter sigende indgivet tilbud. Så har Time Warner Cabl (TWC, Fortune 500) e, Direct (DTV, Fortune 500) V og Chernin Group, som drives af den tidligere News Cor. Chief Operating Officer Peter Chernin.
Men for to år siden, Hulu var angiveligt værd mellem $ 1 milliard og $ 2 milliarder. Nu er Yahoo sigende tilbyde kun omkring 700 millioner dollar.
Yahoo (YHOO, Fortune 500), som købte blogging website Tumblr sidste uge for 1,1 milliarder kroner ville en vinde et stærkt fodfæste i en varm felt, hvis det var at købe Hulu. CEO Marissa Mayer har handlet hurtigt for at forsøge at genopbygge Yahoos portefølje med produkter, som folk “røre hver dag.” Hulu, som byder strømme af top tv-shows, passer sikkert ind i denne strategi.
Men enhver Hulu køber vil også arve problemer.
Hulu CEO Jason Kilar annoncerede i januar, at han ville træde tilbage, efter måneders rygter om hans exit. Disse rapporter hævdede Kilar stødte sammen med Hulu store-media ejere, især News Corp ‘s Fox og Walt Disney Co’ s (DIS, Fortune 500) ABC. Comcast (CMCSA) NBC har også en passiv indsats.
Disse ejere vil have til at blive enige om et eventuelt salg, og de trak Hulu off sælgende blok i 2011, efter at de tilsyneladende ikke var i stand til at sikre en aftale, de fandt passende.
Plus, når medierne giganter cash out, kan de ikke aflevere Hulu nye streaming tilbud til Fox, ABC og NBC indhold, som kunne mindske webstedets værdi for en køber. CBS (CBS, Fortune 500), den eneste anden store tv-station, lader Hulu stream kun gamle indhold som “I Love Lucy” og ikke viser i øjeblikket på luft.
Selv om virksomheden er ejet af en trio af medier giganter, scorede langsigtede streaming tilbud har vist sig at være et problem for Hulu i fortiden. Dette spørgsmål sigende tvunget selskabet til at aflyse sine planer om et 2010 børsintroduktion.
Endelig, som Hulu forretning er vokset, så har sin konkurrence. Listen over Hulu pure-play rivaler omfatter Netflix (NFLX), Amazon (AMZN, Fortune 500), og Verizon (VZ, Fortune 500) og kabel-udbydere har i stigende grad tilbudt on-demand muligheder for deres kunder.
Hulu har haft succes med sine betalte Hulu Plus-abonnementer, som toppede 3 millioner ved udgangen af ​​2012. Men det er uvist om Hulu faktisk dreje en fortjeneste. Selskabet meddelte det nettede næsten $ 700 mio indtægterne i 2012, en gevinst på 65% i løbet af året, men det holdt mum om rentabilitet.

Leave a Reply