Vifter luft bekymringer om nye PlayStation, Xbox

Med E3, verdens største videospill expo, nærmer seg, er Sony og Microsoft får klar til wow underholdning verden med sitt neste generasjons konsoller.

Men noen av funksjonene i den nye gjentakelser av Xbox og PlayStation – bli de annonsert eller bare rykter – kjører en kile mellom gaming gigantene og noen av deres fans.
I hjertet av problemet i begge tilfeller er om spillere vil få lov til å spille spill de kjøper på mer enn én konsoll. Som påvirker alt fra videresalg spill å ta dem over til en venns hus til å spille, men som kan være på kant med spillskaperne ønske om å sikre at alle spiller sine kamper har betalt for dem.
Microsofts pre-eide spillet politikk for sin nye Xbox En konsollen har vært en kilde til forvirring og strid. Selskapet har utstedt motstridende uttalelser om å installere et spill på en annen konsoll ville kreve en avgift, eller om dette ville låse spillet på den originale konsollen.
Selskapets nyeste uttalelse fortsatt etterlater spørsmål.
“Vi vet det er noe forvirring rundt brukte spill på Xbox One, men vi har fått bekreftet at vi designet den for å gjøre våre kunder å handle inn og videreselge spill i en butikk,” selskapet sa, uten utdypning, i en uttalelse til CNN. “Utover det har vi ikke bekreftet noen spesifikke scenarier.”
Uttrykket “vi vil ha flere detaljer å dele senere” synes å være en vanlig avstå fra representanter, med 2013 Electronic Entertainment Expo åpning i et par uker.
På Sonys arrangement annonsere PlayStation 4, viste de seg mange nye funksjoner for spill og hjemmeunderholdning. Men fans nå tilsvarende etterlyst for detaljene i selskapets planer for digital rights management og effekten det vil ha på å spille brukte spill.
Selskapet har ikke sagt, men det har ikke stoppet et forebyggende bevegelse av spillere som har tatt til forum tråder og Twitter, hvor de bruker de hashtags # PS4NoDRM og # PS4UsedGames å nå ut til Sony ledere.
I spillkonsoll termer, er DRM en kode som gir brukere tilgang til et spillets innhold. Det er designet for å forsikre utviklere og utgivere som bare den personen som betalte for spillet kan spille det.
Sony har svart, sier de hører bekymringer og er overveldet av lidenskap. De har tidligere gjort uttalelser om ikke ønsker å skade deres forhold til sine fans. Men betyr ikke at en DRM-fri PS4? Bare tiden vil vise.
Microsoft har også prøvd å nå ut til fansen.
Larry Hryb, en direktør i programmering for Xbox Live-kanskje best kjent under gamer tag “Major Nelson”, svarte på et innlegg på sin blogg med kommentarer som ga litt håp.
“Vi er fullstendig klar over hva som skjer,” skrev han. “Jeg jobber også på et par ting å ta det opp. Jeg kan ikke si så mye mer akkurat nå. Men vi lytter.”
Han festet Twitter-stil hashtags: # XboxOneUSEDGAMES og # XboxOneNoDRM.
Realiteten er at Sony og Microsoft er ikke de som ville få størst utbytte av DRM eller brukt-spill restriksjoner. Spillutgivere ønsker å sørge for at de får betalt for sitt arbeid, og som inkluderer annenhåndsmarkedet.
Gitt en nylig flom av studio nedleggelser og økonomiske vanskeligheter på andre, er det ikke vanskelig å se hvor dette ønsket kommer fra.
Som vist av en treg start for Nintendos Wii U, spillere basere mye av sine beslutninger om hvilke konsoll å kjøpe på de spillene som er tilgjengelig for det. Nintendo ble bulker av noen spillere for å lansere med en slank kalenderen og lanserer nå en ny flom av nye og allerede populære titlene i håp om å gjøre opp bakken.
Til slutt, er det lite sannsynlig at store forlagene vil godta ett sett av regler for en av de nye konsollene og en annen for den andre. Og som etterlater bekymrede spillere med en gåte: hvilken ny enhet kjøper du hvis de begge er utgitt med DRM og brukt-game forbud?
Og det, noen sier, kunne åpne døren for Nintendo, som ikke har digital rights management på sine spill.
Penny Arcade Rapporter senior editor Ben Kuchera skrev nylig tyder spillere kjøpe en Wii U som en melding til Sony og Microsoft om hvor viktig saken er for dem.
“Givende at atferd med en økning i salget ville være latterlig effektiv, og sende en mye høyere meldingen enn du noen gang kunne på Twitter,” skrev han. “Men det krever en endring av atferd.
“Med andre ord, bør ingen forvente at dette skal skje. Vi vil ikke se den sanne vilje av spillerne, på godt og vondt, til preorders begynne.”
Alle hullene i informasjonen er sannsynlig (håper vi) å bli ryddet opp når hvert selskap har sin årlige presentasjon på E3, som starter 11. juni.
Så får vi se om brukte spill er virkelig viktig, eller til slutt irrelevant, til spillere som blir bedt om å åpne sine lommebøker.

Leave a Reply