Ventilatoren zorgen over nieuwe PlayStation, Xbox

Met de E3, ‘s werelds grootste videogame expo, naderen, Sony en Microsoft zijn klaar om de entertainment wereld wow met hun volgende generatie consoles.

Maar sommige functies van de nieuwe iteraties van de Xbox en PlayStation – worden ze aangekondigd of gewoon gerucht – zijn een wig te drijven tussen de gaming reuzen en sommige van hun fans.
In het hart van het probleem in beide gevallen is of gamers zal worden toegestaan ​​om games die ze kopen op meer dan een console te spelen. Dat beïnvloedt alles, van doorverkoop games tot het nemen van hen naar het huis van een vriend te spelen, maar dat op gespannen voet zou kunnen worden met spelontwikkelaars ‘wens om ervoor te zorgen dat iedereen het spelen van hun games hebben betaald voor hen.
Pre-owned spel het beleid van Microsoft voor hun nieuwe Xbox Een console is een bron van verwarring en strijd. De onderneming heeft tegenstrijdige verklaringen over de vraag of het installeren van een spel op een tweede console een vergoeding zou vereisen, en of daarmee het spel op de originele console zou vergrendelen uitgegeven.
Het bedrijf de laatste uitspraak laat nog vragen.
“We weten dat er enige verwarring rond gebruikte games op Xbox One, maar we hebben bevestigd dat wij het ontworpen om onze klanten in staat om de handel in en doorverkopen spelletjes in de detailhandel”, aldus het bedrijf, zonder uitwerking, in een verklaring aan CNN. “Buiten dat we hebben geen specifieke scenario’s bevestigd.”
De zin “we moeten meer gegevens om later te delen” lijkt een gemeenschappelijke onthouden van vertegenwoordigers zijn, met de 2013 Electronic Entertainment Expo opening in een paar weken.
Bij Sony’s event aankondiging van de PlayStation 4, toonden ze uit vele nieuwe features voor games en home entertainment. Echter, fans worden nu eveneens schreeuwen om meer informatie in de plannen van het bedrijf voor het beheer van digitale rechten en de impact die het zal hebben op het spelen van gebruikte games.
Het bedrijf heeft niet gezegd, maar dat is niet gestopt met een preventieve beweging van gamers die hebben genomen om het forum threads en Twitter, waar ze met de hashtags # PS4NoDRM en # PS4UsedGames te bereiken Sony executives.
In spelconsole termen, DRM is een code waarmee gebruikers toegang krijgen tot de inhoud van een spel. Het is ontworpen om ontwikkelaars en uitgevers die alleen de persoon die voor het spel betaald het kan spelen verzekeren.
Sony heeft gereageerd, zeggen ze horen de zorgen en zijn overweldigd door de passie. Ze hebben eerder verklaringen afgelegd over het niet willen om hun relatie beschadigen met hun fans. Maar betekent dat een DRM-vrij PS4? Alleen de tijd zal het leren.
Microsoft heeft ook geprobeerd om uit te reiken aan fans.
Larry Hryb, een directeur van de programmering voor de Xbox Leef misschien het best bekend door zijn gamer tag ‘Major Nelson, “gereageerd op een post op zijn blog met commentaar dat gaf wat hoop.
“We zijn volledig bewust van wat er gaande is,” schreef hij. “Ik ben ook bezig met een paar dingen aan te pakken. Ik kan niet veel meer recht zeggen nu. Maar we luisteren.”
Hij bevestigd Twitter-stijl hashtags: # XboxOneUSEDGAMES en # XboxOneNoDRM.
De realiteit is dat Sony en Microsoft zijn niet degenen die het meest van DRM zouden profiteren of gebruikte-game beperkingen. Game-uitgevers willen ervoor zorgen dat ze krijgen betaald voor hun werk, en dat omvat de tweedehandsmarkt brengen.
Gezien een recente golf van studio sluitingen en financiële problemen bij anderen, het is niet moeilijk om te zien waar dat verlangen vandaan komt.
Zoals aangetoond door een trage start voor Nintendo’s Wii U, gamers baseren veel van hun beslissingen over welke console te kopen op de games die beschikbaar zijn voor het zijn. Nintendo werd dinged door sommige gamers voor de lancering met een slanke line-up en is op dit moment de lancering van een nieuwe golf van nieuwe en reeds populaire titels in de hoop van het maken van de grond.
Op het einde, is het onwaarschijnlijk dat grote uitgevers zullen instemmen met een set regels voor een van de nieuwe consoles en een andere voor de andere. En dat laat bezorgde gamers met een raadsel: welke nieuwe apparaat hoeft u kopen als ze beiden zijn vrijgegeven met DRM en gebruikte-game bans?
En dat, zeggen sommigen, zou de deur voor Nintendo, die het beheer van digitale rechten op de spelletjes niet heeft geopend.
Penny Arcade Report hoofdredacteur Ben Kuchera schreef onlangs suggereren gamers kopen een Wii U als een boodschap aan Sony en Microsoft over hoe belangrijk de kwestie is voor hen.
“Belonen van dat gedrag met een boost in de verkoop zou belachelijk effectief zijn, en stuur een veel luider bericht dan je ooit zou kunnen op Twitter,” schreef hij. “Maar dat vereist een verandering van gedrag.
“Met andere woorden, zou niemand verwachten dat dit zou gebeuren. We zullen de werkelijke wil van de spelers niet zien, ten goede of ten kwade, tot voorbestellingen beginnen.”
Alle gaten in de informatie waarschijnlijk (hopelijk) worden opgehelderd wanneer elk bedrijf houdt haar jaarlijkse showcase op de E3, die 11 juni begint.
Dan zullen we zien of de gebruikte games zijn echt belangrijk, of uiteindelijk irrelevant, om gamers gevraagd om de openstelling van hun portemonnee.

Leave a Reply