Vatikanet benekter virvlende rykter som paven forbereder seg på å gå ned

Vatikanet forsøkte lørdag å tamp ned ryktene som involverer sex, penger og homofile prester som har blitt virvlende i italienske medier og har blitt koblet av noen til pave Benedikt XVI beslutning om å gå av.

Den sterkt formulert fornektelse kom like før pavens siste Angelus velsignelse, forventes å trekke store folkemengder av de troende, før han står nede på torsdag.

Vatikanets statssekretær Tarcisio Bertone sa at det var “deplorable” som som tiden for den romersk-katolske kardinalene til å velge en ny pave tilnærminger, et utslett av “ofte ubekreftede, ubeviselige eller helt falske nyhetssaker” har dukket opp.

Slike grunnløse historier “forårsake alvorlig skade på personer og institusjoner,” sa han, og er et forsøk på å påvirke kardinalene frie vilje i valget “gjennom opinionen.”

Bertone ikke løse de spesifikke krav som først ble publisert i La Repubblica, landets største sirkulasjon dagsavis, torsdag og fredag.

Avisen historier sentrum på en undersøkelse i fjor med tre kardinaler i en skandale som involverer lekkasjer fra Vatikanet.

La Repubblica, som siterer ikke navngitte kilder kjent med etterforskningen, påstås at etterforskningen avdekket en rekke skandaler som involverer sex, penger og makt som berører kardinaler, prester og lekfolk som arbeider i Vatikanet.

Vatikanets talsmann pastor Federico Lombardi nektet å kommentere La Repubblica artikkel i en media briefing på torsdag.

CNN Senior Vatikanet Analytiker John Allen, også en korrespondent med National Catholic Reporter, foreslo i et stykke skrevet fredag ​​at Unsourced spekulasjoner om en skyggetilværelse “homofil lobby” i Vatikanet bør tas med en klype salt.

Men, sa han, mens han ikke vet sikkert om de tre kardinalene gjorde undersøke nettverk basert på seksuell orientering, “ærlig, ville det være litt overraskende hvis de hadde ikke” – gitt tidligere skandaler som har blitt offentligheten om presteskapet involvert i homoseksuelle aktiviteter.

Paven kan godt ha blitt slitt ned av “kumulative effekten av de ulike meltdowns over de siste åtte årene,” Allen sa.

“Men,” la han til, “det er sannsynligvis en strekning å tegne en rett linje mellom alt dette og Benedict avgang For det meste, må man ta paven på hans ord:. Han steg bort fordi han er gammel og sliten, ikke grunn av en bestemt krisen. ”

Paven vil forlate kontoret på 20:00 den 28. februar, to og en halv uke etter at han sjokkerte den romersk-katolske verden ved å annonsere sin avgang.

Vatikanet har sagt en ny pave vil være på plass for Kirkens påskefeiring 31. mars.

Benedict på lørdag inngått en ukelang åndelig retrett, holdt for å markere fastetiden perioden.

Adressering presteskapet som hadde sluttet seg til ham, takket han dem “ikke bare for denne uken, men for disse siste åtte årene som du har båret med meg – med stor dyktighet, hengivenhet, kjærlighet og tro – vekten av Petrine departementet, “refererer til pavedømmet.

Benedict møtte også italiensk president Giorgio Napolitano lørdag et møte beskrevet av Vatikanet som “spesielt varm og hjertelig.”

Paven vurderer å endre Vatikanet grunnloven slik at en stemme for hans etterfølger til å begynne før 15. mars sa Lombardi onsdag.

Eksisterende regler sier den romersk-katolske kirkens kardinaler bør begynn å stemme på en erstatning fra 15 til 20 dager etter pavens trone blir ledig. Med Benedict grunn til å avreise den 28. februar, kardinalene ‘konklavet vanligvis ville starte tidligst 15. mars.

Men Lombardi har sagt at fordi Benedict forlot pavedømmet gjennom resignasjon snarere enn døden, ville Vatikanet utforske muligheten for å velge en ny pave raskere enn normalt foreskrevet.

Den såkalte “Vatileaks” skandale i fjor førte til pavens butler, Paolo Gabriele, blir dømt og tiltalt for lekkasje private papirer fra Vatikanet i en høyt profilert retten og dømt til 18 måneder i fengsel.

Selv Gabriele ble benådet uker senere av paven, hele affæren – som avslørte krav om korrupsjon i kirkens hierarki – ble skadelig for Vatikanet omdømme.

De siste media påstander, til tross for anstrengende Vatikanet denials kan legge til trykket for reform.

Leave a Reply