Tyrkiske demonstranter crowdfund for NYT annonce

Tyrkiske demonstranter er ikke bare går på gaden. De kommer online og bruge crowdfunding til at få deres budskab ud.

Tre New York-baserede tyrkere var så inspireret af den anti-regerings uro, der har rystet deres land i denne uge besluttede de at bruge crowdfunding at rejse penge til at sætte en annonce i New York Times forklarer, hvad der sker i Tyrkiet.
På bare et par dage, rejste crowdfunding initiativ om Indiegogo mere end $ 93,000 fra folk rundt omkring i verden, og de penge er stadig rullende i. Det tal er langt over de 52 tusind dollars er nødvendige for en helsides annonce.
“Watching begivenhederne udfolde sig i Tyrkiet virkelig virkelig gjort os tror, ​​vi er nødt til at gøre noget,” Murat Aktihanoglu, en af ​​de crowdfunding arrangørerne, sagde i et interview med CNN.
“Vi er regelmæssige borgere. Vi er ikke aktivister. Vi er ikke politikere. Så vi tænkte det bedste, vi kan gøre, er at forsøge at øge den globale synlighed og opmærksomhed om situationen i Tyrkiet.”
Aktihanoglu sagde den helsides avisannonce ville vise støtte til mennesker i Tyrkiet, og tale imod politibrutalitet.
Annoncen forventes at køre i den forreste del af Times senere på ugen.
Arrangørerne er nu ved hjælp feedback på Reddit at beslutte, hvad de skal gøre med de ekstra penge, der er blevet rejst. Mange mennesker har udtrykt ønske om at bruge pengene til at skabe en professionel dokumentar om bevægelsen.
De tyrkiske protester startede fredag ​​i hjertet af Istanbul og er vokset til at blive den største tilbageslag imod premierminister Recep Tayyip Erdogan, da han blev valgt mere end 10 år siden.
Demonstranter ked emner såsom ytringsfrihed og beskylder regeringen for at være autoritær.
“Vi ønsker, at regeringen til at begynde at lytte til folk. Vi vil have regeringen til at begynde respektere demokratiet i Tyrkiet,” sagde Aktihanoglu.
Sociale medier har spillet en stor rolle i de tyrkiske protester. Ifølge en undersøgelse fra New York University, var mere end 2 millioner tweets sendt ud af om de tyrkiske protester i bare otte timer på fredag.
Erdogan smækkede Twitter for at hjælpe folk spread “ligger”. Sociale medier, sagde han, “er den værste trussel mod samfundet.”
I Tyrkiet bruger lidt over en tredjedel af befolkningen sociale medier, og 57% af disse mennesker siger, at de bruger sociale medier til at dele deres politiske synspunkter, ifølge en rapport fra Pew Research Center.

Leave a Reply