Tutkijat varmempi että hiukkanen on Higgsin bosoni

Juuri ajoissa Albert Einsteinin syntymäpäivä torstaina tutkijat toimittaa jännittäviä uutisia siitä, miten maailmankaikkeus toimii.

Viime kesänä, fyysikot ilmoittivat tunnistettu hiukkasen ominaisuuksia vaikeasti Higgsin bosoni, niin sanottu “Jumalan hiukkanen.” Mutta kuten usein tapahtuu tieteen, heidän piti tehdä lisää tutkimusta olisi varmempaa.
Torstaina, tutkijat ilmoitti, että hiukkanen, havaitaan Large Hadron Collider, maailman tehokkain hiukkas-hurmuri, näyttää vieläkin kuin Higgsin bosoni.
Uutiset tuli Moriond konferenssissa La Thuile, Italia, mistä tutkijat Large Hadron Collider Atlas ja Compact Muon Solenoid kokeita. Nämä kaksi ilmaisinta etsivät epätavallinen hiukkasia sujauttaa olemassaolo kun atomia pienemmät hiukkaset törmäävät toisiinsa korkeissa energiat.
Miksi “Jumala hiukkanen” iso juttu?
Yhdistäminen “Jumalan hiukkanen ‘to Bieber
Tutkijat vahvistavat “Jumalan hiukkanen” olemassa
Puhuu CERNin pääjohtajan “alustavat tulokset koko 2012 datasarjan ovat upeita, ja minulle on selvää, että olemme tekemisissä Higgsin bosoni, vaikka meillä on vielä pitkä tie kuljettavana tietää millainen Higgsin bosoni on , “Joe Incandela, tiedottaja Compact Muon Solenoid kokeilu, sanoi lausunnossaan.
Tutkijat ovat analysoineet kaksi ja puoli kertaa enemmän dataa kuin he olivat, kun ilmoitettiin ensimmäisen Higgsin bosoni tulokset viime heinäkuussa 4.
Higgsin bosoni liittyy syystä, että kaikki maailmankaikkeudessa – ihmisistä planeettoja galakseihin – on massa. Hiukkanen on osa jotain kutsutaan Higgsin kenttä, joka läpäisee meidän maailmankaikkeus. Se ei ole täydellinen analogia, mutta Brian Greene, teoreettinen fyysikko Columbian yliopistossa ja “NOVA” isäntä tarjosi tässä vertailussa, kun puhuin hänen kanssaan viime vuonna:
“Voit ajatella sitä eräänlaisena melassi kuten kylpy, joka on näkymätön, mutta silti me kaikki upotettu sisällä”, Greene sanoi. “Ja koska hiukkaset kuten elektronit yrittää liikkua melassi kaltainen kylpy, he kokevat vastus. Ja vastus me, meidän iso jokapäiväiseen maailmaan, ajattele kuin massa elektronin.”
Elektroni ei olisi massaa, jos se ei tätä “ainetta” kenttä tehty Higgsin hiukkasia. Joten ilman Higgsin bosoni, emme olisi täällä ollenkaan.
Miten hiukkasen hurmuri ja kaukoputket liittyvät
Monet fyysikot vihaavat termi “Jumala hiukkanen”, koska se ei ole peräisin niin luulisi. Nobel-palkittu fyysikko Leon Lederman kirjoitti kirjan, jossa “Jumala Particle” otsikossa, mutta kuulemma sanoi, että hän todella halusi kutsua sitä “Goddamn Particle.”
Ottavat näyttöä Higgsin bosoni todella on olemassa, on tärkeä nykyistä käsitystä miten maailmankaikkeus toimii.
Amazing fakta Higgsin bosoni on, että tutkijat ennustivat sen olemassaolo ja sitten havaita se (tai jotain joka vahvasti muistuttaa sitä), eikä toisinpäin. He eivät näe poikkeavuutta ja ihmetellä, mitä se oli. Hiukkasten vahvistaa käsitykset maailmankaikkeudesta, joka oli vain laskettu, mutta ei suoraan havainnoida.
Mutta tutkijat eivät tiedä, jos hiukkanen he ovat löytäneet on todella yksi ennusti vakiomallin hiukkasfysiikan. Tämä malli on paras selitys siellä mitä tapahtuu mittakaavoissa pienempi kuin atomi, mutta silti on paljon reikiä, ja on muitakin teorioita siellä, jotka menevät pidemmälle malli.
On mahdollista, että Higgsin bosoni löytyy Large Hadron Collider sopisi noihin muihin teorioihin. Asian selvittämisestä, tutkijoiden on tarkastella, miten nopeasti bosonin hajoaa muita hiukkasia, ja miten vaimenemisnopeus pärjää ennusteet.
Large Hadron Collider sijaitsee 17 kilometrin tunnelin lähellä Ranskan ja Sveitsin rajalla, ja hoitaa CERN, Euroopan Organization of Nuclear Research.
10 miljardin dollarin hiukkanen-hurmuri ennätyksen vuonna 2012 energian määrä saavuttaa hiukkasten törmäyksistä: 8000000000000 elektroni volttia (TEV). LHC suljettiin viime kuussa pitkään staycation täynnä ylläpito ja päivitykset. Noin kaksi vuotta, se tulee takaisin verkossa 13 TeV.
Havaitseminen Higgsin bosoni vie paljon hiukkasen törmäykset – siellä on havaittu tapaus joka biljoonaa protoni-protoni-törmäyksissä, CERN sanoi.
Higgsin bosoni uutinen osuu paitsi Einsteinin syntymäpäivä, mutta myös Pi Day, 14. maaliskuuta. Nämä tapahtumat eivät ole täysin liity: Incandela kertoi CNN viime vuonna, että määrä pi tulee esille Large Hadron Collider laskelmia. Esimerkiksi tutkijat täytyy käyttää PI laskiessaan kuinka “silmukoita” – hiukkaset muuttaa itsensä muita hiukkasia, ja sitten tulla takaisin yhdessä tehdä alkuperäisen hiukkasen uudelleen – edistää hiukkasen massa.

Leave a Reply