Turkse demonstranten crowdfund voor NYT advertentie

Turkse demonstranten zijn niet alleen de straat op. Ze gaan online en met behulp van crowdfunding om hun boodschap te verspreiden.

Drie New York gevestigde Turken waren zo geïnspireerd door de anti-government onrust die het land deze week besloten ze te gebruiken crowdfunding om geld in te zamelen om een ​​advertentie in de New York Times uit te leggen wat er gebeurt in Turkije gezet heeft geschud.
In slechts een paar dagen, het crowdfunding initiatief op Indiegogo bracht meer dan $ 93.000 van mensen over de hele wereld, en het geld is nog steeds rollen inch Dat cijfer ligt ruim boven de $ 52.000 die nodig is voor een paginagrote advertentie.
“Kijken naar de gebeurtenissen zich ontvouwen in Turkije echt liet ons echt dat we iets moeten doen,” Murat Aktihanoglu, een van de crowdfunding organisatoren, zei in een interview met CNN.
“Wij zijn regelmatige burgers. We zijn geen activisten. We zijn geen politici. Dus we dachten dat het beste wat we kunnen doen is proberen de wereldwijde zichtbaarheid en aandacht te verhogen op de situatie in Turkije.”
Aktihanoglu zei de full-page advertentie in de krant zou steun te betuigen voor de mensen in Turkije en uitspreken tegen politiegeweld.
De advertentie wordt verwacht om te draaien in het voorste gedeelte van de Times later deze week.
De organisatoren zijn nu met behulp van feedback op Reddit om te beslissen wat te doen met het extra geld dat is al verhoogd. Veel mensen hebben de wens geuit om het geld te gebruiken om een ​​professionele documentaire over de beweging te creëren.
De Turkse protesten begon op vrijdag in het hart van Istanbul en zijn uitgegroeid tot de grootste verzet tegen premier Recep Tayyip Erdogan omdat hij meer dan 10 jaar geleden verkozen geworden.
Demonstranten zijn boos over zaken als vrijheid van meningsuiting en beschuldigen de regering van zijn autoritair.
“We willen dat de overheid beginnen te luisteren naar mensen. We willen dat de overheid te starten respecteren democratie in Turkije,” zei Aktihanoglu.
Social media heeft een grote rol in de Turkse protesten gespeeld. Volgens een studie van de New York University, werden meer dan 2 miljoen tweets verzonden over de Turkse protesten in slechts acht uur op vrijdag.
Erdogan sloeg Twitter voor het helpen van mensen verspreiden “leugens.” Social media, zei hij, “is de ergste bedreiging voor de samenleving.”
In Turkije, net iets meer dan een derde van de bevolking maakt gebruik van sociale media, en 57% van die mensen zeggen dat ze gebruik maken van sociale media om hun politieke standpunten te delen, volgens een rapport van het Pew Research Center.

Leave a Reply