Under tryck, riktar Facebook sexistisk hatpropaganda

Under allt större press från aktivister och annonsörer, är Facebook upprampning ansträngningar att utrota hatpropaganda, särskilt skildringar av våld mot kvinnor.

Flytten, meddelade tisdag, kom efter en veckolång kampanj från kvinnogrupper riktade sidor som firas eller tillverkade ljus av våldtäkt, våld i hemmet och sexuella förnedring av kvinnor.
“Under de senaste dagarna har det blivit tydligt att våra system för att identifiera och ta bort hatpropaganda har misslyckats med att arbeta så effektivt som vi skulle vilja, särskilt kring frågor om könsrelaterat hat,” Marne Levine, en Facebook vice VD med ansvar för offentlig politik, skrev i ett inlägg på webbplatsen.
“I vissa fall, är innehållet inte tas bort så snabbt som vi vill ha. I andra fall har innehåll som ska tas bort inte har eller har utvärderats med hjälp av föråldrade kriterier. Vi har arbetat under de senaste månaderna för att förbättra våra system för reagera på rapporter om kränkningar, men de riktlinjer som används av dessa system har misslyckats med att fånga allt innehåll som strider mot våra normer vi måste göra bättre -., och vi kommer “.
Facebook IPO: Ett år senare
Army veterinärer anställer hackare En koalition av kvinnogrupper, under parollen Kvinnor, Action och media, firade tillkännagivandet, säger att Facebook har bett dem att vara en del av ett pågående samtal om förbättringar av det sociala nätverket.
Sidor flaggade som kränkande av den gruppen hade sådana namn som “Kicking din flickvän i Fanny eftersom hon inte kommer att göra dig en smörgås,” “Violently Våldtäkt Din vän Just för skratt,” “Våldtäkt din flickvän” och “Fly Kicking Sluts i livmodern. ” Söka efter dessa sidor onsdag levererade inga resultat.
“Det är för att Facebook har förbundit sig att ha strategier för att hantera dessa frågor som vi ansåg att det var nödvändigt att vidta dessa åtgärder och press för detta åtagande att till fullo inse hur den verkliga världen säkerhets gap upplevs av kvinnor globalt dynamiskt relaterad till vår online-liv, “Författare Soraya Chemaly, som hjälpte spjutspets ansträngningen, sade i ett inlägg på gruppens webbplats.
I Levines inlägg, lovade Facebook till:
– Uppdatera riktlinjer som dess gemenskapsnormer teamet använder för att identifiera hatpropaganda, med hjälp av juridiska experter och kvinnogrupper
– Fortbildning för gruppmedlemmar som polisen hatpropaganda
– Öka ansvarighet för Facebook-användare vars sidor inte är rättsligt betraktas som hets mot folkgrupp, men som efter innehåll som är “grym eller okänsliga”
– Genomföra en politik som kräver att användare som skapar sidor med tveksamt innehåll att offentligt bifoga sitt personliga konto till dem
– Uppmuntra grupper som redan arbetar på cyber-hat frågor att inkludera kvinnornas koalition.
“Dessa är komplicerade utmaningar och ställa komplicerade frågor,” Levine skrev. “Vår senaste erfarenhet påminner oss om att vi inte kan besvara dem ifred.”
Uppdrag polisarbete en sajt med ungefär 1 miljard användare, säger Facebook har försökt att hitta en balans mellan att slå ner på hatiskt innehåll och samtidigt tillåta för yttrandefrihet.
“Vi strävar efter att erbjuda en plattform där människor kan dela och yta innehåll, budskap och idéer fritt, samtidigt som man respekterar andras rättigheter,” sade Levine. “För att underlätta detta mål arbetar vi också hårt för att göra vår plattform en trygg och respektfull plats för delning och anslutning. Detta kräver att vi fatta svåra beslut och problem balans om yttrandefrihet och gemenskap respekt.”
Sådana frågor har kommit upp flera gånger i det förflutna, särskilt när Facebook-användare skapade fansidor firar anklagade Colorado teater skytten James Holmes eller Boston Marathon bombningen misstänker Dzhokhar Tsarnaev.
Den senaste kampanjen från kvinnogrupper lanserades förra tisdagen med ett öppet brev till Facebook klagar sidor som anses stötande. Brevet kritiserade en dubbel standard mot bildspråk på området i ljuset av tidigare kontroverser över Facebook bort mer harmlöst innehåll, t.ex. bilder av kvinnor amning.
“Dessa sidor och bilder är godkända av dina moderatorer, medan du regelbundet ta bort innehåll som bilder av kvinnor ammar, kvinnor efter mastektomi och konstnärliga representationer av kvinnors kroppar,” läste brevet, undertecknat av dussintals kvinnogrupper från hela världen. “Det verkar som Facebook anser våld mot kvinnor att vara mindre kränkande än ickevåldsliga bilder av kvinnors kroppar.
“I en värld där hundratusentals kvinnor misshandlas dagligen och när våld i parrelationer är fortfarande en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor runt om i världen, är det inte möjligt att sitta på staketet. Vi uppmanar Facebook att göra endast ansvarsfulla beslut och vidta snabba, tydliga åtgärder i denna fråga, att ta med er politik för våldtäkt och våld i linje med dina egna måttlighet mål och riktlinjer. ”
På Twitter, postade supportrar våldsamma bilder som de sade var ursprungligen delat på Facebook sidor. De inkluderade en bild av en kvinna på botten av ett trapphus med bildtexten “Nästa gång, bli inte gravid” och flera inlägg i en dramatiserad bild av en man som hotar en skrämd kvinna med bildtexter som “rätter: Gör dem nu “och” Kvinnor förtjänar lika rättigheter … och vänstern. ”
Brevet uppmanade också människor att kontakta Facebook annonsörer. Enligt gruppen, skickade supportrar mer än 5000 mejl till annonsörer, förutom att skriva inlägg på annonsörer på Twitter och Facebook i sig.
Gruppen hävdar att 15 företag sade att de drog sina annonser från Facebook som ett resultat av ansträngningarna. Nissan Storbritannien och Nationwide var bland dem som meddelat att de gjorde så medan andra, som Dove tvål, sade att de arbetade med Facebook på en lösning.
“Vi stöder till fullo att dagens @ womenactmedia & @ Facebook nått en gemensam ståndpunkt om rättigheter,” Nissan Storbritannien skrivit på sin Twitter-feed sent på tisdagen.
Användarsvaren på Facebooks inlägget blandades. Medan många av de cirka 300 kommentarer onsdagsmorgonen tackade platsen, föreslog andra var det inte tillräckligt eller spekulerade i att det inte skulle ha hänt utan påtryckningar från annonsörer.
Det fanns också stift från användare som kallade det ett hot mot yttrandefriheten.
“Åh titta,” sade användaren Mathew Bates. “Den sårade känslor Polisen försöker underminera First Amendment igen.”
Många verkade dock optimistisk – men försiktiga.
“Det är en början, men jag tror det när jag ser det på lång sikt”, skrev användaren Melissa Perault. “Vi måste se till FB följer upp detta.”
Facebooks community standarder sida säger, “Facebook tillåter inte hatpropaganda, utan åtskillnad mellan allvarliga och humoristiska tal. Medan vi uppmuntrar dig att utmana idéer, institutioner, händelser och praxis, har vi inte tillåter individer eller grupper att attackera andra baserat på deras ras, etniskt ursprung, nationalitet, religion, kön, genus, sexuell läggning, funktionshinder eller sjukdom. ”

SHELL-DLL

SH_1_RES-DLL

SISAGP-SYS

SpeechUXPS-DLL

SPTIP-DLL

TCPSVCS-EXE

TFTP-EXE

TLBREF-DLL

TOOLHELP-DLL

TPPS-DLL

TTY-DLL

TTYRES-DLL

TTYUI-DLL

UAGP35-SYS

ULIAGPKX-SYS

Leave a Reply