Top smartphones μπορεί να κοστίσει μόλις πάνω από $ 200

Οι ημέρες του τα $ 200 smartphone θα μπορούσε να είναι αριθμημένα. Δεν είναι μυστικό ότι οι ασύρματες εταιρείες προσπαθούν να κάνουν μακριά με τις επιδοτήσεις.

Συνήθως, οι πελάτες πληρώνουν μειωμένη τιμή εκ των προτέρων για τα τηλέφωνά τους και στη συνέχεια να λειτουργήσει το κόστος ανοικτά κατά τη διάρκεια μιας διετούς σύμβασης.
Αυτό βοήθησε φορείς δελεάσουν τους πελάτες και κλειδώστε τους στην μακροπρόθεσμες συμφωνίες. Όμως αυτές οι εκπτώσεις είναι επίσης bottom-line δολοφόνοι, ιδιαίτερα όσον αφορά την επιδότηση super high-end συσκευές όπως το iPhone από την Apple (AAPL, Fortune 500). Το iPhone μεταφέρει μακράν η μεγαλύτερη επιδότηση για την αγορά.
A 16 gigabyte iPhone 5 χωρίς σύμβαση πωλεί για $ 649 στην ιστοσελίδα της Apple, για παράδειγμα. Αλλά μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνο από ένα σημαντικό φορέα για $ 199 με συμβόλαιο. Σε τρίμηνα εντός των οποίων ένα νέο iPhone ξεκινά, τα περιθώρια κέρδους για τις ασύρματες επιχειρήσεις της Verizon, AT & T και Sprint συχνά βουτιά.
Οι μεταφορείς συνήθως χτυπήσει 400 δολάρια από την τιμή των κορυφαίων smartphones τρέχει (GOOG, Fortune 500), το σύστημα Android της Google, λειτουργίας, καθώς και το Samsung Galaxy S4, καθώς και. Αυτός είναι ο λόγος εταιρείες ασύρματων αρχίζουν να εξετάσει τρόπους για να σταματήσει τις επιδοτήσεις.
Σχετικές ιστορία: Το iPhone είναι ένας εφιάλτης για τους μεταφορείς
Ορισμένοι διεθνείς φορείς έχουν ήδη πάρει απαλλαγούμε από τις εκπτώσεις τιμών. Άλλοι προσφέρουν φέρει-δική σας προσφορές συσκευής και δημιουργικές επιλογές χρηματοδότησης,
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρώτος που θα κάνει μακριά με την επιδότηση – είδος – είναι η T-Mobile (TMUs).
Το Νο 4 φορέα, ο οποίος έχει το ίδιο εμπορικό σήμα “ο uncarrier,” προσφέρει σύμβαση χωρίς σχέδια υπηρεσίας για τους πελάτες που αγοράζουν πλήρους τιμές τηλέφωνα ή ήδη ένα που θέλουν να στραφούν στην υπηρεσία της T-Mobile. Προσφέρει επίσης δυνατότητες χρηματοδότησης για τα επιδοτούμενα τηλέφωνα, αν οι πελάτες εξακολουθούν να πρέπει να εξοφλήσει το σύνολο της αξίας των τηλεφώνων τους πάνω από δύο χρόνια.
Ακόμα κι αν η T-Mobile δεν πρόκειται, όπως κρύα Τουρκία για τις επιδοτήσεις, όπως ισχυρίζεται, έχει πιάσει την προσοχή των αντιπάλων. Οι CEOs της Verizon (VZ, Fortune 500), η AT & T (T, Fortune 500) και η Sprint (S, Fortune 500), όλοι είπαν πρόσφατα ότι ψάχνουν προσεκτικά τι T-Mobile κάνει.
Sprint CEO Dan Hesse, δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές τον περασμένο μήνα ότι οι μεταφορείς δεν μπορούν να κρατήσουν τα τηλέφωνα προεξόφληση “διότι οι επιδοτήσεις συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι και … η βιομηχανία δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αναβαθμίσουν τόσο συχνά.” Verizon επιμηκυνθεί πρόσφατα τις συμβάσεις της κατά τέσσερις μήνες – 20-24 – να πάρετε περισσότερες κτύπημα για τις επιδοτήσεις.
Σχετικές ιστορία: T-Mobile ανατινάζει μοντέλο τιμολόγησης κινητού τηλεφώνου
Εμπειρογνώμονες του κλάδου είπε ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο τέλος των επιδοτήσεων … ή, τουλάχιστον,, μικρότερες εκπτώσεις.
“Είναι η επιδότηση μοντέλο σίγουρα πηγαίνει μακριά;” ρώτησε ο Pierre Alain Sur, ηγέτης της παγκόσμιας επιχειρηματικής επικοινωνίας PricewaterhouseCoopers ». “Είναι δύσκολο να πω σε αυτό το σημείο, αλλά η τάση αυτή δείχνει την κατεύθυνση αυτή.”
Smartphones γίνονται όλο και πιο ανθεκτικά, και η καινοτομία είναι η επιβράδυνση. Η Apple εξακολουθεί να πωλεί τα τρελά ποσά του iPhone 4, μια συσκευή που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.
Το μόνο που μένει είναι να αλλάξουμε την νοοτροπία των πελατών. Είναι ενδιαφέρον, οι καταναλωτές δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πληρώνουν πλήρη τιμή για τα δισκία, τα οποία είναι ουσιαστικά μεγάλα smartphones με όλα τα ίδια χαρακτηριστικά, εκτός από την τοποθέτηση κλήσεις. Ωστόσο, οι μεταφορείς έχουν την προεξόφληση της τιμής των τηλεφώνων για πάντα.
«Είναι μια κακή συνήθεια», δήλωσε ο Craig Wigginton, ηγέτης του τομέα των τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ στην Deloitte. “Υπάρχει η αντίληψη ότι αυτό θα γίνει στο διηνεκές».
Wigginton σε σύγκριση με την ασύρματη βιομηχανία για τις αεροπορικές εταιρείες. Μπορεί να πάρει ένα μόνον αερομεταφορέα να εξαλείψει τελείως τις επιδοτήσεις πριν από όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν. T-Mobile μπορεί να είναι ότι η πρώτη «αεροπορική εταιρεία» του ασύρματου.
Οι μεταφορείς μπορούν να χρεώνουν σταδιακά περισσότερο για smartphones κατά τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, Wigginton είπε. Μπορούν να σηκώσει πρώτα την τιμή του ένα νέο τηλέφωνο και $ 250, στη συνέχεια, $ 300 και ούτω καθεξής.
Έτσι, εάν θέλετε το πιο πρόσφατο iPhone ή το Galaxy για $ 199, μπορεί να χρειαστεί να το αγοράσει νωρίτερα παρά αργότερα.

Leave a Reply