Toekomst “capsule” High Speed ​​Rail: New York tot Peking twee uur

Vroeg in de ochtend op de trein van Beijing, China, na het afstappen naar verre Amerika op de New York om te gaan die avond werk je terug kunt gaan naar Beijing, die binnenkort zal worden in de toekomst is heel goed mogelijk te doen. Amerikaanse bedrijf ontwikkelt een vacuüm pijpleiding transport systeem, na de voltooiing van Beijing naar New York voor slechts twee uur, maar over de hele wereld is het slechts zes uur.
Technologie gek voorgesteld “super high-speed rail”-concept
“Vacuümbuis Transport” idee werd oorspronkelijk ontwikkeld door mechanische ingenieur Daryl Oster in de jaren 1990 naar voren gebracht, en in 1997 de technologie octrooien ontving hij.
Heeft een “technologie gek,” zei de Amerikaanse elektrische auto bedrijf Tesla CEO Alan Musk (Elon Musk) op dit concept een rijke, voorgesteld een “super high-speed rail,” het idee, het concept van dit transport heeft meer bijgedragen ontwerpdetails en ET3 onderneming vacuüm buis vervoer projecten, maar ook op basis van deze gedachte in het ontwerp.
Maske dit jaar in de technologie-conferentie kondigde het plan. Musk zei dat het systeem niet zal crashen erg veilig op een verscheidenheid van complexe weer immuniteit. Het is sneller dan een kogel trein is nu drie tot vier keer sneller, kunt u tweemaal de huidige snelheid van het vliegtuig te bereiken. Naar verluidt, Musk opkomst op dit project misschien de reden is dat hij gelooft dat de huidige California high-speed rail is een verspilling, deze high-speed rail is ‘s werelds langzaamste duurste.
De bezoekers vergroten “capsule” pop-up te
Onlangs, de Colorado bedrijf genaamd “ET3” Het bedrijf is de bouw van een drie-mijl lang, tot 4000 mijl per uur vacuüm pijpleiding transport systemen. Verantwoordelijk voor de specifieke details decorontwerper Dai Rui Auster is een werktuigbouwkundig ingenieur in Florida, om zich te concentreren op onderzoek en ontwikkeling van het toegewijde werk vacuümbuis Transport, ontslag Auster paar andere banen kan een hoger salaris krijgen .
Het is wel verstaan, wordt ET3 onderneming toegewijd aan het ontwikkelen van een “grote hoogte pipeline”-project voor ogen door de ontwerper, het kan 6500 kilometer per uur te bereiken in een alarmerend tempo. Passagiers zitten vacuüm lijn, vervolgens, van New York naar Los Angeles, de Verenigde Staten vereist slechts 45 minuten van New York naar Beijing duurt slechts twee uur, vanuit een mondiaal tour ook zes uur.
Volgens Ontwerper, dit hooggelegen pijpleiding transport van het vervoer als een “capsule”, wordt elke capsule geplaatst in de pijplijn, zoals artilleriegranaten werden gelanceerd naar de bestemming.
Om het publiek meer informatie te maken, is het bedrijf ook gepubliceerd op de website van de “capsule” design voor meer details: Elke “capsule” weegt 183kg, lengte 16 voet (4.87 meter), is geschikt voor 4-6 personen, Er opslaan van de bagage compartiment. Pijpleiding verbindt de twee bestemmingen met dezelfde hogesnelheidslijn zal worden gebouwd op de grond.
Wrijvingsloze, goedkoper, milieuvriendelijker
Ontwerpers zei stroomvoorziening van het project maakt gebruik van magnetische levitatie technologie. De hele shuttle in een bijna wrijvingsloze omgeving, wordt uitgezonden in een bepaalde uitwerpapparaat, rijden naar de bestemming zonder onderbreking. Hoewel het vacuüm buis vervoer ongelooflijke snelheden kan bereiken, maar de passagiers kan alleen voelen een kleine versnelling krachten.
Ontwerper zei wegvervoer is een vacuüm zonder lucht, zonder wrijving wijze van vervoer dan treinen en vliegtuigen veiliger, goedkoper en rustiger.
In reiskosten, zei ET3 bedrijf, in vergelijking met de dure ticketprijzen nu, zijn ze in staat om projecten van San Francisco naar New York reiskosten gedaald tot $ 100. Dit komt omdat de kosten van het vacuüm buis vervoer is erg goedkoop, maar highway 1/4, high-speed rail 1/10. Overeenstemming met het verwachte plan, kan deze pijpleiding “toegevoegd” aan de bestaande high-speed spoorbrug over de route, om middelen te besparen en de infrastructuur te bouwen kosten.
Meer waardevol is dat dit vervoermiddel schoner en milieuvriendelijker. Ontwerper zei vacuüm buis vervoer dan elke andere traditionele middelen van vervoer zijn minder energie verbruiken, vacuümbuizen per kilowattuur verkeer vervoer treinverkeer en meer dan 50 keer.

Leave a Reply