Themeluesi ZocDoc: frika e dështimit për sukses

Pasuria Ide Konferencën e Teknologjisë (BrainstormTechConference, 7 月 22 日 deri në 24 në Aspen, Kolorado, u mbajt) rregullisht sjell së bashku risi teknologjike më të mirë dhe mendjet e ndritura. “Fortune”, revista intervista me një pjesëmarrës çdo javë, le të tij apo të saj përkatës të ndajnë njohuritë komerciale, teknike dhe sipërmarrëse. Këtë javë, ne kemi ftuar themelues dhe CEO i ZocDoc Selous • Përgjigjuni Masuowumi 10 pyetje që mbulojnë jetën jashtë punës, ai është i kompanitë më të admiruar, dhe ai dha ndërmarrësve të rinj këshilla profesionale. Më poshtë është një intervistë me rekord:
Këshilla më e mirë se çfarë keni marrë ndonjëherë?
Një nga tonë investitor në fillim Vinod Khosla • se përpjekjet duhet të dështojë se sa të mos përpiqet. Ne kemi vënë propozimi ishte vendosur në qendër të ndërtesës së kompanisë. Ne vazhdimisht kërkojmë optimist për të gjitha aspektet e situatës aktuale të kompanisë – nga çdo tiparet e produktit të reja dhe ngjyrave, të komunikimit mjek-pacient dhe iniciativave të shërbimit të klientit, për ngjarjet e korporatave dhe njoftime – ne testuar nëse këto ndryshime me audienca të ndryshme rezonancë. Ne kurrë frikë të eksperimentojnë dështuar. Këto dështimi i vogël do të na kujtojnë se çfarë përmirësime duhet të bëhen në mënyrë që të sigurojë një përvojë më të mirë.
Shumë njerëz të rinj që shkojnë në tregun e punës të vështira, ju keni asgjë për të thënë për to?
Mundësitë e punës për më shumë se ju mendoni. Për të ruajtur fleksibilitet, e konsiderojnë diçka që normalisht ju nuk do të marrë në konsideratë vende pune dhe industri. Në kompaninë ZocDoc, ne bazuar në aftësinë e brendshme e kandidatëve për rekrutimin e stafit. Ne kemi punësuar shumë punonjës janë të angazhuar në detyrat e aplikimit të tyre fillestar nuk është me të vërtetë punon. Ata përdorin talentin e tyre për arritjet e jashtëzakonshme bëri të ndihem i ngacmuar. Normalisht, pas vetëm gjashtë muajsh, ne mund të gjeni një të punësuar shumë premtues të bëjë më mirë se ato stafit me përvojë në rregull. Pra, të bëjë jo vetëm për shkak të përvojës tuaj dhe përshkrim të punës nuk përputhet saktësisht të injorojë një mundësi potenciale të punës – një person mund të bëjë arritjet e tij ishin shumë të befasuar.
Ju mësoni në shkollë gjëja më e rëndësishme është ajo?
Diplomuar, disa njerëz thonë se rezultatet nuk janë të rëndësishme, por unë të kuptojë se jo vetëm rezultati është shumë e rëndësishme që ne të bëjmë çdo gjë në institutet gjëra të diplomuar janë të rëndësishme. Nëse ju merrni rezultatet, ose ju të ndërtuar marrëdhënie, ata do të vendosin përshtypja juaj e botës së jashtme, këto përshtypje do të më vonë në jetën e të ketë një ndikim të madh. Merrni kohë për të prekur sa më shumë njerëz të cilët nuk mund të mendoj për të ardhmen, kur ata do të jenë në gjendje për të sjellë ndonjë lloj ndihme. Për shembull, ZocDoc disa nga investitorët e hershme të bëjë të gjithë miqtë e mi në shkollën e diplomuar.
A keni ndonjë hobi?
Unë si running, vrapim mund të bëjë mendja ime e qartë, ju gjithashtu mund të qëndroni në formë, por edhe të jenë në gjendje për të eksploruar qytetin. Për mua, kontakti me botën e jashtme është shumë e rëndësishme shkëputur përkohësisht. Kështu unë i vura telefonin celular në shtëpi, veshur vetëm një lojtar të vogël, e cila iPodNano Shkarkimet një javë tituj iTunes këngë në listë. Përveç kësaj, unë shumë pres çdo fundjavë me miqtë dhe mëngjes i vonë familjar.
A keni hasur ndonjëherë zhgënjimi më i madh është ajo?
Në ZocDoc para se unë kam krijuar ndonjëherë një kompani të quajtur OneSizeTooSmall. Kompania duket të ketë të gjitha faktorët e suksesit. Ajo ka një ekip shumë të përkushtuar, shumë të talentuar, një grup i profilit të lartë anëtarëve të Bordit, ndërsa nuk mungon kapitali, por kur e-commerce industria u shemb, kompania ime nuk u kursye. Unë nuk mendoj se ky është një rezultat i trendeve ekonomike, por përgjatë rrugës kam mësuar për të ndaluar dhe gabimet e kryera ndryshme. Kur unë të krijuar ZocDoc Shumë prej masave të marra janë nxjerrë nga këto mësime të rëndësishme.
Cila kompani mendoni më admirojnë apo karakter teknologjik? Pse?
Ndonëse kjo tingëllon si një klishe, por unë me të vërtetë admiroj Steve Jobs • zotërojnë llojin e fokusit dhe aftësinë për të lehtësuar, unë kam qenë duke u përpjekur vazhdimisht, duke shpresuar ZocDoc dy kompanitë për forcimin e kapaciteteve – jo vetëm mua, por edhe tërë ekipi. Me laser-si fokus në shkallë, ai ishte në gjendje për të krijuar një seri të produkteve të madh dhe një kompani të madhe. Nga dizajni i produktit në strukturën e korporatës, kompania janë reflektuar në të gjitha aspektet e thjeshtësisë. Industria ka pohuar se një kompani e madhe për të bërë, ju keni nevojë për të thjeshtuar. Sipas mendimit tim, në këtë drejtim, askush nuk ka bërë Bishidifu mirë.
Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të admirojnë atë që kompanitë? Pse?
Kam admiruar Amazon (Amazon), sepse ata janë shumë të ndryshme në shumë fusha ka qenë shumë i suksesshëm. Ata jo vetëm të ndërtuar mirë platformë e-commerce, ka zhvilluar udhëheqës të industrisë së e-lexues dhe mjet komercial infrastrukturës. Punën e papaguar në një zonë ka qenë shumë e vështirë, për të mos përmendur të shkëlqyer në shumë fusha. Këtë nuk e them vetëm për shkak të Jeff Bezos • investitorët tanë. Unë shpresoj ZocDoc gjithashtu si Amazon, suksesi në shumë fusha, për të krijuar një platformë më të fuqishme.
Cili e jeni më të ngacmuar në lidhje me sektorin e teknologjisë?
Unë mendoj se, për të mbajtur pasionin e tyre për punë është shumë e rëndësishme, kështu që kam gjetur se teknologjia e përdorur në fushën e kujdesit shëndetësor është një gjë shumë emocionuese, nuk është sekret. Tradicionalisht, të përmirësojë tre fusha kryesore (dmth. Shtigjet përdorur, me kosto dhe të cilësisë) gjithmonë duhet të bëjë disa të tregtisë humbura. Përmirësimi totalin e të sakrifikojë një fushë në një tjetër fushë. Por tani, përmes përdorimit të teknologjisë, ne gjejmë se ne mund të përmirësojë një zonë pa kompromentuar një tjetër zonë. Për shembull, kompania ZocDoc në zgjerimin e përdorimit të njëjtën rrugë, dhe nuk ka dëme të tjera të dy aspektet. Unë me të vërtetë jam shumë krenar dhe shumë i kënaqur të shoh përparime të tjera në zhvillim.
Të gjithë liderët duhet të kenë se çfarë lloj karakteristika?
Unë besoj në “Ambicia përulur plus” (Humbition) këtë koncept. Unë jo vetëm që duan të kenë këtë arritje, ndërsa ende në ekipin tim që të shikoni për këtë funksion. Udhëheqësit duhet të jetë ambicioz dhe vazhdimisht të përmirësojnë të tyren. Përveç kësaj, ata duhet të mbeten të përulur, qëndrimi tolerant, nuk përmbahen fort idetë e tyre, të gatshëm për të vënë ekipin e parë. Një nga vlerat thelbësore të kompanisë sonë për të pasqyruar këtë pikë, ajo është “më e rëndësishme për mua se sa ne.”
Cila është arritja juaj më e madhe?
Disa vjet më parë, ZocDoc nga “New York Crain Raportin e Biznesit” si punëdhënës më të mirë në New York City. Për mua, kjo është një përvojë shumë e shumë të përulur dhe krenar. Kryetari i Bashkisë Bloomberg dhe madje na ftoi në qytetin e tij të fjalimit të dashurisë së mesazhit. Nga fillimi e kompanisë, unë dhe partneri im biznesit ka qenë i kushtuar rëndësi të madhe për kulturën e kompanisë. Sepse unë besoj se nuk ka talent të shquar, është e pamundur për të krijuar një kompani të madhe. Krijoni një mjedis ku punonjës të ndjehen objekt i vëmendjes, ky është më i çmuar im një përgjegjësi. Vit pas viti, u emërua New York Qyteti kujdesit shëndetësor të industrisë, dhe madje edhe një nga punëdhënësit më të mira të vendit, çdo moment të çdo dite kam gjë krenari.

Leave a Reply