“The Guardian”: slapen decennium Microsoft Taimengchuxing

Bekende buitenlandse media, “The Guardian” Online, schreef onlangs in het afgelopen decennium, Web search, online advertising, en smartphones zijn niet onderworpen aan Microsoft’s aandacht, technologie gigant nu eindelijk wakker werd uit een droom toch?

Een lange tijd geleden, een jonge man genaamd Bill had een droom van de toekomst. Hij hoopte dat “Elk bureau van een personal computer kan hebben, wordt elke computer met Microsoft-software.” Na enige tijd, kwam zijn droom uit, Bill mede-oprichter van het bedrijf om ‘s werelds grootste money-making machine geworden, Het wetsvoorstel is inmiddels ook de rijkste mensen ter wereld.
Microsoft’s business model is voortreffelijk. Productie van computer hardware, vervelend werk om iemand anders te doen, dat de ‘original equipment manufacturer (OEM) “, deze fabrikanten zijn gevestigd in Taiwan en andere plaatsen, met winstmarges krimpen productie-apparatuur. En Microsoft te doen is om het besturingssysteem en Office-toepassingen software te schrijven. Deze software is in staat om OEM hardware produceren van dure presse-papier kan effectief worden omgezet in een instrument om bedrijven te werk te helpen.
In het proces van de schepping van deze software grootste kostenpost is in het begin, zodra het programma geschreven, wordt de toekomstige werkzaamheden gekopieerd zonder de noodzaak van nieuwe investeringen. In combinatie met de Microsoft Windows is altijd al de voorkeur geweest door ondernemingen, Bill en zijn collega’s hoeft te doen is het verzamelen van hun monopoliepositie. En dat doen ze waar is.
In feite, omdat Microsoft zijn weddenschappen op de belangrijkste energiewinst van het bureau, dus heb niet gemerkt een zeer belangrijke verandering. Deze verandering wordt genoemd het internet, een start-up bedrijf Netscape is in volle gang om het te ontwikkelen.
Leiders van Netscape had dapper voor ogen, genaamd “web browser” software zal een dag vervangt het besturingssysteem, zoals Windows.
Na de charme van het internet aangetrokken Bill. In 1995 schreef hij een beroemd bedrijf interne memo, vergeleek hij het tij van het internet. “In de afgelopen jaren, de ontwikkeling van het internet,” schreef hij, “zal een zeer lange tijd in de toekomst om de richting van onze industrie te beslissen …… Ik bekijk het internet is gegaan door verschillende fasen, maar Nu, ik denk dat het Internet is het belangrijkste in dit memo, ik wil duidelijk maken is dat Microsoft’s Internet business is zeer belangrijk voor ieder van het internet werd gemaakt op basis van de IBM-PC werd in 1981 ingevoerd na de belangrijkste termijn vooruitgang. ”
Door Gates uitzicht, zal het internet een zeer ernstige bedreiging voor Microsoft te brengen. Microsoft elke zakelijke sector, alsook de productie van elk product moet worden en internet gerelateerd. Onverwacht is dat hij met succes zijn belofte nagekomen. Wetsvoorstel zeer binnenkort tijd om de transformatie van de onderneming te realiseren. En in dit proces, omdat hij was vastbesloten om Netscape te vernietigen, hij maakt bijna Microsoft rand van het sluiten van het gevaar. Een federale rechter in de enquête bleek dat Microsoft misbruik van haar monopoliepositie, de ondergrens webbrowser in zijn besturingssystemen. Uiteindelijk wordt Microsoft aangeklaagd, en de antitrustzaak uiteindelijk Yin Qiaozhi · W · Bush won de verkiezingen in 2000, laat de zaak rusten. Microsoft kreeg opnieuw een kans om te recupereren.
Toevallig, in hetzelfde jaar, Gates ontslagen Microsoft CEO positie, en geleidelijk aan terug uit het beheer van de Microsoft’s. Maar hij merkte niet de man die over zijn positie nam, inclusief de huidige CEO Steve Ballmer (Steve Ballmer) wil gewoon achterover te leunen en te genieten van niets meer.
Wat kan de dreiging van de naderende ogen leggen totdat ze merkten de volgende zoeken op het web, online advertising, smartphones en tablet-pc’s belang ervan? Of zijn ze gewoon willen dat de oorspronkelijke Windows-en sales-kantoor op voortgezette zoemend slaap?
Plotseling zijn ze in staat om geruststellende gegevens worden niet meer zo geruststellend de grond geweest. Pc-verkoop begon te sterk dalen, wat betekent dat Microsoft’s “comfort zone” kan worden verminderd. Net vorige week, de eerste tekenen dat Ballmer en Microsoft wakker. Tot 2700, in een woord, gevuld met speeksel bureaucratische interne memo, Ballmer kondigde een “bedrijf met een buitengewoon gevoel van het reorganisatieplan, dat zal ons toelaten om sneller, efficiënter en meer gebruiken vermogen in deze snel veranderende wereld van innovatie. ”
Meerdere Microsoft interne strijd groepen, namelijk “productgroep” zal worden ontbonden, en het hele bedrijf (in totaal 97.000 werknemers) zal ook in de “functies” on-line (afdeling engineering, marketing afdeling, afdeling planning en O & O) op de herschikking zijn doel was “om het hele bedrijf te maken in een strategische gezamenlijke inspanningen.”
Dan is het bedrijf heeft ingestemd om alle van de “een strategie” op het einde is wat? Waarom zou “. Ga naar onze strategie om een ​​reeks van apparaten en diensten die mensen kunnen helpen voltooien hun meest gewaardeerde activiteiten om bedrijven te helpen de belangrijkste zakelijke lanceren beter uitvoeren” Deze woorden, in het kort, is om te zeggen: We hebben geen idee, echt, maar we moeten kijken is bezig iets te doen.
Of u nu van welk aspect van Bill Gates, je moet hem bewonderen voor het tijdstip precisie greep: Toen alles in orde was toen hij koos om eruit te komen.

Leave a Reply