Tech tvrtki jockey se čini najtransparentniji

Vjerujte nam, mi smo iz Silicijske doline. Amerika je najveći internet tvrtke su spoticanje sebe ojačati svoj javni imidž prati blockbuster objava o njihovoj ulozi u američke vlade kontroverznog prikupljanja podataka programa.

Otkako vijesti izvješća predložio da glavni tech tvrtki – uključujući Apple, Google, Facebook i Yahoo – pružiti Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) s nesputano ili “izravno” pristup svojim poslužiteljima, tvrtke su vodili agresivnu kampanju da se pokaže da su ‘re ne vlada Stooges.
Sada, nekoliko najboljih tvrtki Silicijske doline su sudjelovali u igri jedan-upmanship pokazati da su najtransparentniji Internet tvrtka na blok.
Početne izvješća o izravnim pristupom “,” kao dio tajnog američkog obavještajnog sustava koji se zove Prizma, imaju ispostavilo se da biti u krivu. Ali prizmu izvješća istaknuli su dugogodišnji privatnosti strahovi o tome kako su najveći američki tech tvrtki nositi svoje ogromne troves korisničkih podataka. Internetske divovi su se pod istragom nakon izvješća da je NSA koristi Prizma ispitati podatke – uključujući i e-mailova, video i online chat – da prikuplja preko zahtjeve podnesene pod stranim obavještajnim nadzor Zakona (FISA), jedne od spornih zakona, na srce tekuće NSA-njuškanje bijesom.
Apple otkriva podatke zahtjev brojeve
Obama: NSA programi su transparentni
Facebook priznaje ulogu u NSA nadzora Nakon Prism curenja, što je unosili u Guardianu i The Washington Post by zviždaljka-puhala Edward Snowdena, Apple, Google, Facebook i Yahoo su svi dali su izjave – u izrazito sličan pravnog jezika – može se zanijekati da oni daju NSA “neizravni” ili nesmetan pristup svojim računalnim poslužiteljima.
No, tvrtke očito osjetio potrebu ići dalje od tih demantija, au posljednjih nekoliko dana su sudjelovali u natjecanju kako bi pokazali svoju predanost transparentnosti.
Iako Silicijska dolina ima korijene u američkoj vojsci – Defense Advanced Research Projects Agency bio središnje mjesto u razvoju interneta – današnji veliki tech tvrtke su zainteresirani da pokažu svoju neovisnost od vlade i često prikazati slobodarski crtu.
Mnogi inženjeri u Silicijskoj dolini suosjećaju s “hakerske” kulture. Iznad svega, Silicijske doline tech Titans su oprezni gube povjerenje potrošača, što bi moglo ugroziti svoje poslovanje. Te tvrtke su bez sumnje dobro svjesni brojnih sigurnijim alternativama svoje usluge, od kojih neki omogućuju korisnicima da lutaju Internetom anonimno.
Google je započeo transparentnosti bitku prošlog tjedna kad je zatražio američki odvjetnik Eric Holder i direktor FBI-a Robert Mueller za dozvolu za objavljivanje “zbirne brojeve nacionalno-sigurnosnih zahtjeva, uključujući i FISA objavljivanja – u smislu broja primamo te u kojem opsegu. ”
Taj zahtjev je bio značajan jer je to bio prvi put da Google je čak priznao da primi nacionalnoj sigurnosti FISA zahtjeve. Facebook i Microsoft brzo slijedili odijelo sa sličnim zahtjevima. Ministarstvo pravosuđa rekao je glasnogovornik put da Agencija je u postupku razmatranja zahtjeva.
Zatim, tijekom vikenda, Facebook, koji za razliku od Googlea nikada nije objavio izvješće o transparentnosti, postigli dogovor s vladom kojeg se to objaviti podatke o američkim zahtjevima za informacije. Facebook je rekao da je za šest mjeseci, zaključno s 31. prosinca 2012, je dobio između 9.000 i 10.000 podataka zahtjeva, uključujući kaznene i nacionalne-sigurnosnim zahtjevima, koji pokrivaju između 18.000 i 19.000 računa.
“Drago nam je da kao rezultat naših razgovora, sada možemo uključiti u izvješće o transparentnosti sve američke nacionalne sigurnosti povezane zahtjeva (uključujući i FISA kao i nacionalne sigurnosti slova) – koja je do sada nijedna tvrtka je dopušteno da to učinite “Facebook glavni odvjetnik Ted Ullyot rekao je u ne-tako-suptilan iskapanja na tvrtke rivala.
Ubrzo nakon toga, Microsoft je objavio slične podatke, što pokazuje da je tvrtka primila između 6.000 i 7.000 kaznenih i nacionalne-sigurnosni zahtjevi koji utječu na između 31.000 i 32.000 potrošača račune.
“To utječe samo na mali dio Microsoftove globalne kupaca,” Ivan Frank, Microsoft je zamjenik glavnog savjetnika, rekao je u blogu. “Transparentnost sama ne može biti dovoljno za vraćanje povjerenja javnosti, ali to je dobro mjesto za početak.”
U ponedjeljak, Apple se pridružio stranku i najavio da će od 1. prosinac 2012, do 31. svibnja 2013 je dobio između 4.000 i 5.000 zahtjeva od SAD-a za provedbu zakona korisničkih podataka vezanih za između 9.000 i 10.000 računa ili uređaje, uključujući i kazneno istrage i nacionalnoj sigurnosti “stvari.” Apple je rekao da je u objavljivanju podataka “u interesu transparentnosti.”
Yahoo slijedi u ponedjeljak navečer, rekao je dobila “između 12.000 i 13.000 zahtjeva, uključivo kazneno, vanjskih Intelligence Surveillance Zakona (FISA), te druge zahtjeve.”
VIŠE: Evo zašto je Google kupnje Waze, užareni mobilni promet app, za 1 milijarda dolara
Ovdje je problem. Prema sporazumu Facebook, Microsoft, Apple i Yahoo postignut s vladom, tvrtke su samo dozvoljeno objaviti zbirne broj ukupnih američkih podataka zahtjeva. Presudno je, oni nisu smjeli odvojeno break out broj FISA zahtjeva.
Iz tog razloga, ne znamo jesu li primili 50 FISA zahtjeve, 500 ili 5000. Kao rezultat toga, objavljivanja, dok je pohvalno, suknje oko središnje pitanje u NSA-njuškanje kontroverzi, što je priroda i opseg tvrtki sudjelovanje u tajnim američkim nacionalne sigurnosne istrage.
“Vjerujemo da se tvrtke trebaju biti dopušteno da izbiju određene brojeve za FISA zahtjeve”, rekao je Amie Stepanovich, direktor obiteljskog nadzora projekta na Electronic privatnosti Information Center, Washington-based javnog interesa organizacije. “Ti brojevi će osigurati transparentnost zemlje. Također vjerujemo da pojedini korisnici ciljani pod FISA trebali dobiti obavijest da su predmet nadzora, čak i nakon što je činjenica, tako da oni imaju priliku da osporava nadzor na sudu.”
Za Google, koji je ranije ove godine bio prva internetska tvrtka objaviti na zahtjeve za nacionalnu sigurnost (Letters NSLs) – zasebna vrsta upita od FISA zahtjeva – Raspored pogođen Facebook, Microsoft, Apple i Yahoo nije bila zadovoljavajuća.
“Uvijek smo vjerovali da je važno razlikovati različite vrste vladinih zahtjeva,” Google navodi se u priopćenju. “Mi smo već objavljivati ​​kaznene zahtjeve odvojeno od nacionalne sigurnosti Pisma bacanju dvije kategorije zajedno bi se korak natrag za korisnike Naš zahtjev Vladi je jasna:.. Biti u mogućnosti objaviti zbirne brojeve nacionalno-sigurnosnih zahtjeva, uključujući i FISA objavljivanja, odvojeno. ”
Vidikovac: Obamin ‘patent troll’ Reforma: Zašto bi svatko trebao brinuti
Twitter, koji nije imenovan u NSA curenja kao sudionik u Prism programa, brzo poduprla Googlea.
“Slažemo se s Googleom,” Benjamin Lee, Twitter je pravni direktor, rekao je u Twitter poruke. “To je važno biti u mogućnosti objaviti broj nacionalno-sigurnosnih zahtjeva – uključujući FISA objavljivanja -. Zasebno”
Dakle, konture transparentnosti bitke su izvučeni. Na jednoj strani: Facebook, Microsoft i Apple. S druge strane, Google i Twitter.
Sa svoje strane, Facebook, Microsoft i Yahoo je rekao da će i dalje pozivaju vladu da im dopusti da se više specifičnih o nacionalnim sigurnosnim zahtjevima, uključujući FISA zahtjeva. Facebook je rekao da će i dalje “gurati za još više transparentnosti, tako da naši korisnici širom svijeta mogu shvatiti kako Nerijetko smo se pitali za pružanje korisničke podatke o nacionalnoj sigurnosti razloga.” Microsoft je rekao: “Ono što mi se smiju objavljivati ​​i dalje znatno manji od onoga što je potrebno kako bi vam pomoći zajednici da razumije i debatiranja o ovim pitanjima.”
Ali samo Google je do sada opirao udaranje dogovor s vladom o objavi podataka zahtjeva. U ponedjeljak, Google je glasnogovornik izjavio je put da tvrtka nije imao update na pregovorima s vladom o izbijati FISA zahtjeve.

Leave a Reply