Tech εταιρείες αναβάτης να φαίνεται η πιο διαφανές

Εμπιστευτείτε μας, είμαστε από τη Silicon Valley. Μεγαλύτερες εταιρείες του Διαδικτύου της Αμερικής είναι να γλιστρήσουν πάνω τους για να ενισχύσουν τη δημόσια εικόνα τους μετά blockbuster αποκαλύψεις για το ρόλο τους στο αμφιλεγόμενο πρόγραμμα της κυβέρνησης των ΗΠΑ συλλογής δεδομένων.

Από τότε δημοσιεύματα πρότεινε ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας – συμπεριλαμβανομένης της Apple, η Google, το Facebook και το Yahoo – παρέχει την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), με απρόσκοπτη ή “άμεση” πρόσβαση στους servers τους, οι εταιρείες έχουν διεξάγει μια επιθετική εκστρατεία για να αποδείξουν ότι «δεν είστε τσιράκια της κυβέρνησης.
Τώρα, αρκετά από τα κορυφαία Silicon Valley εταιρείες ασχολούνται σε ένα παιχνίδι του ενός upmanship για να δείξει ότι είναι το πιο διαφανή εταιρεία Internet για το μπλοκ.
Οι αρχικές αναφορές για την “άμεση πρόσβαση”, ως μέρος ενός διαβαθμισμένου συστήματος πληροφοριών των ΗΠΑ που ονομάζεται Prism, αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος. Αλλά οι εκθέσεις Prism ανέδειξαν μακροχρόνια φόβους της ιδιωτικής ζωής σχετικά με το πώς οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ χειρίζονται τεράστια troves τους δεδομένων του χρήστη. Οι γίγαντες του Διαδικτύου έχουν τεθεί υπό έλεγχο μετά από αναφορές ότι η NSA χρησιμοποιεί Prism για να εξετάσει τα δεδομένα – συμπεριλαμβανομένων των e-mails, βίντεο και online chats – που συλλέγει μέσω των αιτημάτων που απορρέουν από την Πληροφοριών Εξωτερικού επιτήρησης Act (FISA), ένας από τους επίμαχους νόμους σε η καρδιά της τρέχουσας σάλο NSA-υποκλοπή.
Η Apple αποκαλύπτει δεδομένων και των αριθμών αίτημα
Ομπάμα: NSA προγράμματα είναι διαφανείς
Facebook παραδέχεται ρόλο στην επιτήρηση NSA Μετά την διαρροή Prism, το οποίο παρέχεται με την Guardian και η Washington Post από το σφύριγμα-ανεμιστήρα Edward Σνόουντεν, η Apple, η Google, το Facebook και το Yahoo έχουν εκδοθεί δηλώσεις – σε εντυπωσιακά παρόμοια νομική γλώσσα – αρνείται ότι δίνουν το NSA “άμεση” ή απεριόριστη πρόσβαση στους servers του υπολογιστή τους.
Αλλά οι εταιρείες δεν αισθάνθηκε προφανώς την ανάγκη να προχωρήσει πέρα ​​από αυτές τις αρνήσεις, και τις τελευταίες ημέρες έχουν εμπλακεί σε έναν ανταγωνισμό για να αποδείξουν τη δέσμευσή τους υπέρ της διαφάνειας.
Αν Silicon Valley έχει τις ρίζες στο στρατό των ΗΠΑ – η Defense Advanced Research Projects Οργανισμού ήταν κεντρικής σημασίας για την ανάπτυξη του Διαδικτύου – big τεχνολογίας σήμερα οι εταιρείες είναι πρόθυμοι να αποδείξουν την ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση και συχνά εμφανίζουν μια ελευθεριακή σερί.
Πολλοί μηχανικοί στη Silicon Valley είναι φιλικές προς “hacker” κουλτούρα. Πάνω απ ‘όλα, Silicon Valley τιτάνες τεχνολογίας είναι επιφυλακτικοί να χάσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, η οποία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις τους. Οι εταιρείες αυτές είναι χωρίς αμφιβολία πολύ καλά από τις πολλές πιο ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις για τις υπηρεσίες τους, μερικά από τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να περιφέρονται στο διαδίκτυο ανώνυμα.
Google ξεκίνησε τη μάχη της διαφάνειας την περασμένη εβδομάδα όταν ζήτησε Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Eric Holder και ο Διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μίλερ για την άδεια να δημοσιεύσει «συνολικός αριθμός της εθνικής ασφάλειας αιτήματα, συμπεριλαμβανομένης της FISA αποκαλύψεις – όσον αφορά τόσο τον αριθμό λάβουμε και το πεδίο εφαρμογής τους. ”
Το αίτημα αυτό ήταν αξιοσημείωτο, διότι ήταν η πρώτη φορά που η Google είχε ακόμη αναγνωρίσει ότι δέχεται την εθνική ασφάλεια αιτήματα FISA. Facebook και η Microsoft γρήγορα ακολούθησε με παρόμοια αιτήματα. Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης είπε TIME ότι ο οργανισμός βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης του αιτήματος.
Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Facebook, το οποίο σε αντίθεση με το Google δεν έχει δημοσιεύσει ποτέ μια έκθεση διαφάνειας, κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση του επιτρέπει να αποκαλύψει στοιχεία σχετικά με τις αιτήσεις πληροφοριών των ΗΠΑ. Facebook είπε ότι για το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2012, έλαβε μεταξύ 9.000 και 10.000 αιτημάτων για δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των ποινικών και την εθνική ασφάλεια που σχετίζονται με αιτήματα, καλύπτοντας μεταξύ 18.000 και 19.000 λογαριασμούς.
«Είμαστε ικανοποιημένοι ότι, ως αποτέλεσμα των συζητήσεών μας, μπορούμε τώρα να συμπεριλάβει σε μια έκθεση διαφάνειας όλες οι αμερικανικές εθνικής ασφαλείας που σχετίζονται με τις αιτήσεις (συμπεριλαμβανομένων FISA, καθώς και Επιστολών Εθνικής Ασφάλειας) – οι οποίες μέχρι τώρα καμία εταιρεία δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει , “Facebook γενικός σύμβουλος Ted Ullyot είπε σε μια όχι και τόσο λεπτές σκάβουν σε ανταγωνιστές της εταιρείας.
Λίγο αργότερα, η Microsoft κυκλοφόρησε παρόμοια στοιχεία, που δείχνουν ότι η εταιρεία έλαβε μεταξύ 6.000 και 7.000 ποινικές και εθνικής ασφάλειας αιτήματα που αφορούν μεταξύ 31.000 και 32.000 λογαριασμούς των καταναλωτών.
“Αυτό επηρεάζει μόνο ένα μικρό κλάσμα της συνολικής πελατειακής βάσης της Microsoft,” John Frank, αναπληρωτής γενικός σύμβουλος της Microsoft, είπε σε ένα blog post. “Διαφάνεια και μόνο μπορεί να μην είναι αρκετή για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κοινού, αλλά είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.”
Τη Δευτέρα, η Apple προσχώρησε στο κόμμα και ανακοίνωσε ότι από την 1η Δεκεμβρίου 2012, έως τις 31 Μαΐου 2013, έλαβε μεταξύ 4.000 και 5.000 αιτήσεις από υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ για τα δεδομένα πελατών που σχετίζονται με μεταξύ 9.000 και 10.000 λογαριασμούς ή συσκευές, συμπεριλαμβανομένων τόσο των ποινικών ερευνών και την εθνική ασφάλεια “θέματα”. Η Apple ανακοίνωσε ότι είχε κυκλοφορήσει τα δεδομένα “προς το συμφέρον της διαφάνειας.”
Yahoo ακολούθησε αργά τη Δευτέρα, λέγοντας ότι έλαβε “μεταξύ 12.000 και 13.000 αιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ποινικών, Εξωτερικών Intelligence επιτήρησης Act (FISA), και άλλα αιτήματα.”
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εδώ είναι γιατί η Google αγοράζει Waze, ένα καυτό mobile app της κυκλοφορίας, για 1 δισ. δολάρια
Εδώ είναι το πρόβλημα. Σύμφωνα με τη συμφωνία του Facebook, η Microsoft, η Apple και το Yahoo που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση, οι εταιρείες επιτρέπεται μόνο να απελευθερώσει συνολικός αριθμός του συνόλου των αιτήσεων στοιχεία για τις ΗΠΑ. Κυρίως, αυτά δεν επιτρέπεται να ξεχωριστά ξεφύγει από τον αριθμό των αιτήσεων FISA.
Για το λόγο αυτό, δεν ξέρουμε αν έλαβε 50 αιτήσεις FISA, 500 ή 5.000. Ως αποτέλεσμα, οι αποκαλύψεις, παρότι είναι αξιέπαινη, φούστα γύρω από το κεντρικό θέμα της διαμάχης NSA-υποκλοπή, η οποία είναι η φύση και η έκταση της συμμετοχής των επιχειρήσεων σε μυστικές έρευνες των ΗΠΑ εθνικής ασφάλειας.
«Πιστεύουμε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγει από συγκεκριμένους αριθμούς για την FISA αιτήματα», δήλωσε ο Amie Stepanovich, διευθυντής του εγχώριου έργου επιτήρησης στο Ηλεκτρονικό Κέντρο Πληροφοριών Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στην Ουάσιγκτον με βάση το δημόσιο συμφέρον οργάνωση. “Οι αριθμοί αυτοί θα παρέχουν σε εθνικό επίπεδο διαφάνειας. Πιστεύουμε επίσης ότι οι μεμονωμένοι χρήστες απευθύνονται βάσει FISA θα πρέπει να λαμβάνουν ειδοποίηση ότι υπόκεινται σε εποπτεία, ακόμα και μετά το γεγονός, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να αμφισβητήσει την επιτήρηση στο δικαστήριο.”
Για την Google, η οποία νωρίτερα φέτος ήταν η πρώτη εταιρεία του Internet να αποκαλύψει αιτήσεις για την Εθνική Ασφάλεια επιστολών (επιστολές εθνικής ασφάλειας) – ένα ξεχωριστό είδος ερωτήματος από την FISA αιτήματα – η διάταξη χτύπησε από το Facebook, η Microsoft, η Apple και Yahoo δεν ήταν ικανοποιητική.
«Πάντα πιστεύαμε ότι είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ των διαφόρων τύπων των αιτήσεων κυβέρνησης,” Google είπε σε μια δήλωση. “Έχουμε δημοσιεύσει ήδη αιτήσεις ποινικού χωριστά από Επιστολών Εθνικής Ασφάλειας τοποθετούν τις δύο κατηγορίες, καθώς θα ήταν ένα βήμα προς τα πίσω για τους χρήστες Το αίτημά μας προς την κυβέρνηση είναι σαφής:.. Να είναι σε θέση να δημοσιεύσει συνολικός αριθμός της εθνικής ασφάλειας αιτήματα, συμπεριλαμβανομένης της FISA γνωστοποιήσεις, ξεχωριστά. ”
Μεταρρύθμιση Ομπάμα «δίπλωμα ευρεσιτεχνίας troll»:: Απόψεις Γιατί ο καθένας πρέπει να φροντίσει
Twitter, το οποίο δεν πήρε το όνομά του από τη διαρροή NSA ως συμμετέχων στο πρόγραμμα Prism, έριξε γρήγορα την υποστήριξή του πίσω από το Google.
«Συμφωνούμε με την Google,” Benjamin Lee, νομική σύμβουλος του Twitter, είπε σε ένα μήνυμα στο Twitter. «Είναι σημαντικό να είναι σε θέση να δημοσιεύει αριθμούς της εθνικής ασφάλειας αιτήσεις – συμπεριλαμβανομένων FISA αποκαλύψεις – χωριστά.”
Έτσι, τα περιγράμματα της μάχης διαφάνειας σύρθηκαν. Από τη μία πλευρά: Facebook, η Microsoft και η Apple. Από την άλλη, η Google και το Twitter.
Από την πλευρά τους, το Facebook, η Microsoft και η Yahoo δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παροτρύνει την κυβέρνηση να τους επιτρέψει να είναι πιο συγκεκριμένη σχετικά με τα αιτήματα εθνικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της FISA αιτήματα. Facebook ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει “να πιέσει για ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια, έτσι ώστε οι χρήστες μας σε όλο τον κόσμο μπορεί να καταλάβει πόσο συχνά μας ζητείται να παρέχουν στοιχεία χρηστών σχετικά με την εθνική ασφάλεια λόγους.” Η Microsoft δήλωσε: “Αυτό που επιτρέπεται να δημοσιεύουν εξακολουθεί να υπολείπεται του τι χρειάζεται για να βοηθήσει την κοινότητα να κατανοήσουν και να συζητήσει τα θέματα αυτά.”
Αλλά μόνο η Google έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί επιτύχει μια συμφωνία με την κυβέρνηση σχετικά με την αποκάλυψη των αιτήσεων δεδομένων. Τη Δευτέρα, ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε φορά που η εταιρεία δεν είχε καμία ενημέρωση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της με την κυβέρνηση σχετικά με ξεσπάσει FISA αιτήματα.

Leave a Reply