Szíria BRICS országok: Segítség megállója pénzmozgások, fegyverek lázadók

Ostromlott szíriai elnök Bashar al-Assad szerdán felhívta vezetői Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika, hogy segítsen elállítani a pénz és a fegyverek lázadók a 2-es éves polgárháború.

A jogalap jött ugyanazon a napon, hogy a szíriai ellenzék nyitott nagykövetséget Doha, Katar. Arab Liga képviselőivel tárgyaló ott kedden lehetővé tette a lázadóknak, hogy Szíria helyet a csúcson
“Te, az összes nagy politikai, gazdasági és kulturális súlyt képvisel … felkérik, hogy gyakoroljon minden lehetséges erőfeszítést, hogy vessen véget a szenvedésének a szíriai nép eredő, az igazságtalan gazdasági szankciókat megsértik a nemzetközi jogot, amelyek közvetlenül érintik a megélhetését a polgárok és a napi szükségletek, “al-Assad mondta a levélben a vezetők a BRICS-országok részt a gazdasági csúcson a dél-afrikai Durban városában.
A levélben, végrehajtani a légi és online az állami tulajdonban lévő Szíriai Arab Hírügynökség, al-Assad mondta, Szíria már célba a “terroristák” mögött az Egyesült Államok, az Európai Unió és számos arab nemzetek.
Vezetés shakeup a szíriai ellenzék?
Szíriai imám meghalt bombázás
Németek elfogadja szíriai forradalmárok
Népzene lőszerek
Menekültek terhet Jordan gazdaság A kiadott nyilatkozatában a végén a csúcs, a vezetők a BRICS országok – minden tekintendő hasonló szakaszában a gazdasági fejlődés – azt mondta, hogy mögé elért megállapodást tavaly megteremtésére szólít fel, Az átmeneti kormány Szíriában.
A terv az az állítás, azt mondta: “megerősíti a ellenzi a további militarizálásának a konfliktus.
Ellenzéki nagykövetség Katar
Szíria ellenzék eközben nyitott nagykövetséget szerdán Doha, Katar.
A nagykövetség az első a Szíriai Nemzeti Koalíció, amelyről több mint 100 nemzet legitim képviselője a szíriai nép.
Más koalíció nagykövetek – Párizs, London, Washington és a képviselő, hogy a nemzetek az Öböl Együttműködési Tanács – működnek anélkül, hogy formálisan követségi épület szerint Sarah Karkour a koalíció média irodája.
A koalíció átveszi a nagykövetség, hogy korábban otthont a diplomáciai képviselői az al-Assad kormány, amely lezárással a követség után ott Qatar húzni a diplomáciai személyzet Damaszkusz tavaly.
Hírek az ellenzék megnyitásáról nagykövetsége is jött, mint al-Assad feltekerik ki az Arab Liga azon döntését, hogy helyet lázadó vezetők a csúcstalálkozón.
A kormány azt mondta, hogy az Arab Liga volt megsértve a charta határozat ülés “egy illegitim párt és emelje fel a zászló más, mint a szíriai nemzeti zászló”, az állami tulajdonban lévő SANA hírügynökség.
Oroszország is kifogásolta, hogy a szíriai Nemzeti Koalíció szerepét a csúcstalálkozón szerint az állami tulajdonú RIA-Novosti hírügynökség.
Több, mint 70.000 szírek – többnyire civilek – öltek meg, mivel a kormányellenes tüntetések március 2011 vezetett heves kormány elnyomását, a fegyveres felkelés, és a polgárháború és nem látszik a vége.
Menekültügyi összecsapások
Szerdán, szírek menekültek összecsaptak a török ​​hatóságokkal, hogy mit neveztek kifogásolható életkörülmények egyik táborban, közel a határhoz.
Videó az összecsapások mutatott Szíriai tüntetők dobott, amit úgy tűnt, hogy sziklák, palackok és egyéb elemek a török ​​biztonsági erők, akik reagáltak permetezés a tüntetők vízzel ágyúk.
Törökország töltött több mint 600.000.000 $ felállítása 17 menekülttáborokban, több fejlesztés alatt áll.
A harcok Szíria elhagyni kényszerült 2 millió embert, és több mint 4 millió van szüksége a humanitárius segítségnyújtás, az élelmiszer az orvosi ellátáshoz szerint az ENSZ-nek.
Mintegy 1 millió ember – mintegy 5%-a az ország lakosságának – menekült Szíria, mivel a harcok törtek ki 2011 márciusában az ENSZ menekültügyi főbiztosa.

Leave a Reply