Sprint και η SoftBank όρκο να πέσει Huawei εξοπλισμό

Ασύρματη σύνδεση φορέα και Sprint SoftBank, Ιαπωνία-βασισμένη μνηστήρας της, έχουν διαβεβαίωσε τους νομοθέτες των ΗΠΑ ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό που κατασκευάζονται από τη Huawei της Κίνας.

Softbank επιδιώκει να αγοράσει το 70% της Sprint για 20 δισ. δολάρια, αλλά πρέπει να κερδίσει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και των φορέων που έχουν γίνει όλο και περισσότερο δύσπιστοι όσον αφορά τους κινέζους προμηθευτές. Clearwire (CLWR), η οποία συμφώνησε τέλη του περασμένου έτους για να αγοραστεί από την Sprint, χρησιμοποιεί κάποια συσκευή Huawei στο δίκτυό της.
Δημ. Mike Rogers, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πληροφοριών, δήλωσε την Πέμπτη ότι ήταν ικανοποιημένος με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί τόσο από την Sprint και SoftBank.
«Έχω συναντηθεί με SoftBank και Sprint σχετικά με τη συγχώνευση αυτή και διαβεβαίωσε ότι δεν θα ενσωματωθούν στο Huawei στο δίκτυο της Sprint και θα λάβει τις προσπάθειες μετριασμού για την αντικατάσταση εξοπλισμού Huawei στο δίκτυο Clearwire,» είπε ο Rogers.
Sprint (S, Fortune 500), αρνήθηκε να σχολιάσει για αυτήν την ιστορία.
Huawei είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, προσφέροντας προϊόντα που περιλαμβάνουν routers και άλλα εργαλεία στο Διαδίκτυο. Έχει εδώ και χρόνια προσπάθησε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της Δύσης, μόνο που πρέπει να τηρούνται με αντίσταση πάνω από ανησυχίες για την ασφάλεια και τους φόβους για φερόμενους δεσμούς με την κυβέρνηση της Κίνας.
Τον Οκτώβριο, το Σώμα Rogers «Intelligence Επιτροπή δημοσίευσε μια έκθεση που ήταν επικριτική ρεκόρ της επιχείρησης των παραβιάσεων των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, ισχυρίστηκε δεσμούς με το Ιράν, και τι η επιτροπή περιγράφει ως” ένα πρότυπο πρακτική και δυνητικά παράνομη συμπεριφορά “στις Ηνωμένες Πολιτείες.
“Οι κίνδυνοι που συνδέονται με το Huawei … παροχή εξοπλισμού στις ΗΠΑ κρίσιμων υποδομών θα μπορούσε να υπονομεύσει πυρήνα ΗΠΑ εθνικής ασφάλειας συμφέροντα”, ανέφερε η έκθεση.
Huawei αμφισβήτησε τα πορίσματα της έκθεσης, αποκαλώντας τους “αβάσιμες”. Ένας εκπρόσωπος από την Huawei αρνήθηκε να σχολιάσει την Παρασκευή.
Σχετική ιστορία: Αυτό που κάνει η Κίνα τηλεπικοινωνιών Huawei τόσο τρομακτικό;
SoftBank απόκτηση της Sprint πρέπει ακόμη να εγκριθεί από την Επιτροπή για τις ξένες επενδύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα κυβερνητικό σώμα που θεωρεί ότι οι εθνικές συνέπειες για την ασφάλεια των επενδύσεων αυτών.
“Περιμένω [Sprint και SoftBank] για να κάνουν τις ίδιες εγγυήσεις πριν από οποιαδήποτε έγκριση της συμφωνίας της [επιτροπής για τις ξένες επενδύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες] διαδικασία,” είπε ο Rogers.
SoftBank είναι η τρίτη μεγαλύτερη αερομεταφορέας της Ιαπωνίας, και οδηγείται από πολύχρωμα και ειλικρινής Διευθύνων Σύμβουλος Masayoshi Son. Η εταιρεία δεν είναι ντροπαλός για dealmaking. Η εταιρία διαθέτει ένα μερίδιο στα social media παιχνίδια εταιρεία Zynga (ZNGA) και είχε ένα κομμάτι του Yahoo (YHOO, Fortune 500) μέχρι το 2011.
Ανησυχίες για την ασφάλεια κατά μέρος, οι ρυθμιστικές αρχές είναι πιθανό να πανηγυρίσουν τη συμφωνία SoftBank, το οποίο θα εξασφαλίσει ότι τέσσερις ισχυρές, σε εθνικό ασύρματο ανταγωνιστές παραμένουν στην αγορά των ΗΠΑ.
Στην AT & T (T, Fortune 500) αυτοβυθισμένος 36 δισεκατομμύρια δολάρια για την προσφορά εξαγοράς της T-Mobile, οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι αντιτίθενται στην συμφωνία, διότι θα φέρει τον αριθμό των εθνικών ασύρματων επιλογών κάτω 4-3.

Leave a Reply