Skotland uafhængighed plan viser placeringen af styrke,

Et uafhængigt Skotland vil bevare dronning Elizabeth II som statsoverhoved, holde pund sterling valuta og forblive inden for den Europæiske Union, ifølge et politikdokument forelagt af Skotlands dekoncentreret regering tirsdag.
Udgivelsen af udkastet til planen–kendt som en hvidbog–kommer forud for næste års folkeafstemning om uafhængighed fra Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland.
September 18 2014 folkeafstemning vil give skotterne et straight ja eller nej stemme om opholder sig i Unionen.
Hvis de stemmer ja, vil landets første uafhængige valg blive afholdt den 5 maj 2016, ifølge hvidbogen.
Frigive “Skotlands fremtid” dokument i Glasgow, Skotlands førsteminister og Scottish National Party (SNP) leder Alex Salmond sagde “Skotlands fremtid er i Skotlands hænder.”
“Denne hvidbog er den mest detaljerede blueprint, som nogen mennesker er nogensinde blevet tilbudt overalt i verden som et grundlag for at blive et uafhængigt land,” sagde han.
“Det sætter hævet over enhver tvivl, at et uafhængigt Skotland vil starte fra en styrkeposition–faktisk bliver uafhængig i mere lovende omstændigheder end næsten nogen anden nation i historien.”
Men bedre sammen kampagneleder og tidligere britiske finansminister Alistair Darling sagde det var “en fantasi” at sige Skotland kunne forlade det Forenede Kongerige men holder alle fordelene ved UK medlemskab.
“Hvidbogen er et værk af fiktion. Det er tyk med falske løfter og meningsløse påstande. I stedet for en troværdig og omkostningsberegning plan, vi har en ønskeliste af politiske løfter uden nogen svar på hvordan Alex Salmond ville betale for dem,”sagde den skotske lamaker.
I sin præsentation fremhævet Salmond, hvad han sagde var Skotlands “underliggende økonomiske styrke.”
“Et uafhængigt Skotland kunne have den ottende-højeste økonomiske output og den tiende-højeste nationale indkomst pr. indbygger i hele den udviklede verden,” sagde han.
Planen siger i de sidste 32 år, Skotland har bidraget med mere skat pr. indbygger end det Forenede Kongerige som helhed og på uafhængighed ville fortsætte med at have sundere offentlige finanser end det Forenede Kongerige.
Men landet ville beholde pund sterling som valuta som en del af et “formelt Sterling område”, det siger.
Monarch
Andre centrale punkter fremgår det papir, herunder opretholdelse af Storbritanniens dronning Elizabeth II som Skotlands officielle statsoverhoved.
Det siger et uafhængigt Skotland vil have en point-baserede indvandring system, rettet mod Skotlands særlige behov og vil sikre, at britiske borgere “bopæl” i Skotland ville automatisk blive betragtet som skotske borgere.
Eksisterende skotske borgere vil have ret men ikke pligt til at holde en skotsk pas.
Udenrigspolitik
Papiret siger et uafhængigt Skotland vil etablere sit eget netværk af oversøiske ambassader og konsulater men ville have et “tæt og konstruktivt” forhold til resten af Det Forenede Kongerige på mange udenrigspolitiske spørgsmål.
Regeringens politik er at forblive inden for den Europæiske Union, siger papiret.
“Efter en stemme for uafhængighed, den skotske regering vil straks søge diskussioner med Westminster regering og de enkelte medlemsstater og institutioner i EU enige om den proces, hvorved en glat overgang til fuldt EU-medlemskab kan finde sted på den dag Skotland bliver et selvstændigt land.”
Forsvar
Et uafhængigt Skotland vil gøre “en hurtig aftale om den hurtigste sikker fjernelse af atomvåben en prioritet”, siger papiret.
“Det ville være med henblik på fjernelse af (Storbritanniens nuclear afskrækkende program) Trident inden for den første periode af det skotske parlament efter uafhængighed,” papiret siger.
Skotland ville forhandle med NATO at blive en uafhængig og ikke-nukleare medlem af forsvarsalliance, det sagde og ville forpligte sig til en £2,5 milliarder ($3 .38b) forsvarsforlig, bygning til i alt 15.000 regelmæssig forsvar personale.
“Vi er parate til at forhandle ordninger for den fortsatte brug af forsvar infrastruktur i Skotland af UK styrker og vice versa, i det mindste i en overgangsperiode,” tilføjet det.
Act of Union sluttede Skotland og England i 1707 og Skotland er i øjeblikket omfattet under paraplyen af den britiske regering i Westminster i London, Wales og Nordirland.
Westminster tilbage nogle autonomi til de tre nationer, og gav dem ret til at danne deres egne parlamenter, i slutningen af 1990 ‘ erne.
Britiske premierminister David Cameron og Salmond, underskrevet en aftale i oktober 2012 baner vejen for skotterne at stemme på uafhængighed fra Storbritannien.

Comments are closed.