Silicon Valley 21 vjeç pari sipërmarrësit hera produkti nuk është ende on-line për të marrë 25.000.000 $ e kapitaleve

Lucas Dupu Lan SAN FRANCISCO, 28 qershor lajme në mëngjes, u diplomua së fundmi nga Stanford University Lan Lucas Dupu (UCAS Duplan) ka krijuar një rekord në historinë e Silicon Valley, 21-vjeçari Ndërmarrësit e parë në dy vitet e fundit ka qenë e angazhuar për zhvillimin e një aplikacioneve mobile të pagesave, dhe tani ai ka vet tij të fillojë-up kompanitë Clinkl …
Lucas Dupu Lan
28 qershor lajme në mëngjes, u diplomua së fundmi nga Stanford University Lan Lucas Dupu (UCAS Duplan) ka krijuar një rekord në historinë e Silicon Valley, që 21-vjeçari për herë të parë sipërmarrësit të cilët kanë qenë në dy vitet e fundit e angazhuar për zhvillimin e një aplikacioneve mobile të pagesave, dhe tani ai ka vet tij start-up kompanitë Clinkle ngritur 25.000.000 $ në të holla farë, një rekord i madh në historinë e raundeve Silicon Valley farës.
Dupu Lan kaloi tre vjet për të marrë një diplomë në shkenca kompjuterike nga Stanford University, ai ishte nga të famshëm Silicon Valley kapitalit firmës sipërmarrje Andreessen Horowitz (Andreessen Horowitz) fondeve, investitori sipërmarrje Peter Thiel (Peter Thiel), QV Partner Accel Partners Jim Bulai Ye (Jim Breyer), Intel, personale software financave zhvilluesi i Intuit, ish COO Facebook Owen Van Natta (Van Natta), kompania cloud informatikë Salesforce CEO Marc Benioff (Marc Benioff ) dhe Qualcomm dhe Virtualization VMware zgjidhje provider ku investitorët të tilla si themelues të $ 25 milionë deri në farë të rritur kapitalin.
Aplikimi nuk është publikuar
Më e habitshme është se Dupu Lan nuk ka lëshuar aplikacioneve mobile pagesës së tij, por edhe në muajt e ardhshëm, aplikimi nuk do të jetë në dispozicion. Në fakt, Dupu Lan udhëhequr nga ekipi i 50-personi është gjithashtu zhvillimin e një prototip të aplikimit dhe në Universitetin e Stanfordit janë testuar.
Dupu Lan tha se ai nuk ka kërkuar fonde nga kapitalistëve sipërmarrje, por kur ai tregoi për investitorët për të zhvilluar aplikacionin e tyre, investitorët padashur dhënë mbështetje atij. Përveç kësaj, ai gjithashtu ka qasje në këto të patentave teknologjisë.
Është e paqartë pse Clinkle aplikimin aftë për formimin e tillë atraktivitetin një pjesë të madhe të investitorëve, që kanë nxitur investimin e saj për shkak Dupu Lan refuzoi të japë detaje në lidhje me kërkesën, kërkesa pritet më vonë këtë vit zbarkoi iOS dhe platformën Android. Vetëm Dupu Lan tha: “Qëllimi ynë është që plotësisht mënyrën aktive të funksionimit të pagesës moderne dhe ne jemi duke u përpjekur për të bërë gjëra është për të bërë pagesat celular me rivalët e parave të gatshme dhe pagesa me kartë krediti dhe ne kemi zhvilluar një nevojë për konsumatorët për hardware Metoda e aplikimit mund të shkarkohen nga pika e softuerit të parë për të arritur në shkallë të gjerë operacion “.
Dupu Lan tha, “Clinkle” Emri vjen nga tingujt e monedhave përplasje, por mund të konvertohet në të foljes “tringëllin këtë”, thotë një përplasje monedhë “Jingle tingull”.
Çuditërisht baza
Clinkle marrë 25.000.000 $ fonde farë befasuese për shumë arsye. Së pari, Dupu Lan është duke u përgatitur për të hyrë në një treg të mbipopulluar, Sheshi dhe PayPal dhe të tjera shërbime të lëvizshme të pagesës janë padyshim zënë një pozitë udhëheqëse në treg, për të ngritur një shumë të holla, për të mos përmendur American Express dhe kompanitë e tjera të kartës së kreditit kanë hyrë në këtë treg. Nga Dupu përshkrim Lan të parë, është e vështirë të imagjinohet Clinkle Çfarë është dallimi me shërbimin Wallet Square apo pse ish-është më e lehtë për t’u përdorur, sepse Wallet Sheshi tashmë i lejon përdoruesit të bëjnë pagesa pa pranuesit.
Së dyti, Dupu Lan madje nuk Produktet lëshuar ende. Nën rrethana normale, investitorët do të japin ende në “mode vjedhurazi” qindra mijëra dollarë për sipërmarrësit në mënyrë për të vëzhguar nëse ka perspektiva për një kompani start-up, dhe pastaj vetëm për shkallë të gjerë investime.
Përsëri, kjo është kompania e parë për të krijuar Dupu LAN. Sean Parker (Sean Parker) kishte social saj video chat minutazh faqe për të rritur $ 35.000.000 fond, ish-drejtuesit e Apple, i famshëm sipërmarrësi Bill Nguyen (Bill Nguyen) kanë për të ndarë fotografi video sharing Labs sociale Color rrjetit ngritur fonde për 41.000.000 $, por të dyja janë reputacionin, e cila është Dupu Lan nuk ka. Edhe sipërmarrës serik është e vështirë para se produkti është lëshuar për kompani start-up e tyre për të ngritur dhjetëra miliona dollarë, atëherë Dupu Lan ndërmarrësit e rinj për herë të parë është se si ta bëni atë?
Së fundi, nuk është një gjë shqetësuese: në ngritjen e fondeve për kaq shumë pas Dupu Lan jenë ende në gjendje për të ruajtur kontrollin mbi Clinkle bëjnë këtë kompani të zhvillimit sipërmarrje për të mbajtur vrullin dhe me sukses të arritur sukses?
Nuk është investimi i paarsyeshëm
Andreessen Horowitz Fondi, tha Dupu Lan ka aftësinë për të mbajtur vrullin Clinkle zhvillimit, dhe shpjegoi se 25.000.000 $ nuk është e paarsyeshme në investime Clinkle. Clinkle ishte fillimisht VMware bashkë-themelues Diane Greene (Diane Green) për të futur Anderson Horowitz Fondit, ajo sugjeroi që partnerët fondi MAGIT Winter Macerata Wales (Margit
Wennmachers) dhe Dupu Lan plotësuar, atëherë të dy palët nisur një negocimi i financimeve.
Si investitorë hir të shumë, secili e kapitaleve firmë për të siguruar financim ose shuma e investimeve nuk është shumë e lartë. Për Dupu Lan, zotërojnë shumë investitorë është një gjë e mirë. Si sipërmarrësit e parë, kështu që ishte i rrethuar nga udhëheqësit e industrisë dhe të marrin udhëzime prej tyre, ai është i mençur për Dupu terma Lan. Në të njëjtën kohë, tregu celular pagesa është bërë një shkallë të gjerë të industrisë, kështu që Dupu Lan do të duhet një shumë parash për të tërhequr vëmendjen e tregut. Wen Macerata Wales tha: “Edhe në qoftë se vetëm një pjesë e vogël e këtij tregu ka bërë, por edhe nevojë për një përpjekje të madhe.”
Dupu Lan tha: “Paraja është guri themeltar i shoqërisë dhe në qoftë se ne nuk mund të lejojmë rrjedhjen e parave së bashku, atëherë unë dhe ju do të bëhet një fermer Kjo është një zonë shumë e rëndësishme, dhe ne kemi parë se si teknologjia bën gjërat shumë më tepër. mirë, por sot, ne jemi ende në masë të madhe duke përdorur të holla dhe kartat e kreditit në këtë fushë, ne nuk mund të bëjë një gabim të vogël, kjo është ajo që ne kemi nevojë për të bërë një shumë të holla (që të fillojë-up kompani) arsyeja pse. Tregu mashtrim dhe çështjet e sigurisë, dhe ne jemi të obsesionuar me krijimin e produktit të mirë të mundshme. ”
Wen Macerata Wales tha Dupu aplikimi Lan duke u zhvilluar është shumë e thjeshtë, ai udhëhoqi ekipin në dy vitet e fundit kanë qenë në këtë teknologji të përsosur, dhe për të ofruar mbrojtje nga një perspektivë ligjore. Nga një screenshot e parë, Clinkle shumë si një “portofol”, përdoruesi mund të zgjidhni kartën e ekranit, para të gatshme ose kartat dhuratë, si një metodë e pagesës.
Dupu Lan “të shkojnë në treg” Strategjia gjithashtu bën Anderson Horowitz Fondi ishte i impresionuar. Clinkle nuk aplikohet për bizneset si sheshin si një qëllim strategjik, por në kampusin universitar lirua produkte të synimeve të dhënësit studentët kolegj. Aplikacionet Lulu sociale dhe chat zbatimet Snapchat janë në suksesin kampus, ndërsa Facebook gjithashtu është filluar në vitin 2004 filloi në kampus. Dhe nëse ju përmbahen të Universitetit dhe komuniteteve të tjera më të vogla sesa tërë qytetin si qëllim, nuk do të jetë bizneset e vogla të përfshira.
Dupu Lan këmbënguli: “Clinkle dhe tashmë në treg në krahasim me të gjitha gjërat e tjera janë shumë të ndryshme, unë mendoj se, deri më tani të gjithë ne kemi parë janë kufizimet e shërbimeve të pagesave të lëvizshme, të tilla si (Dwolla dhe shirit, etj ) P2P shërbimet online pagesa shërbime të tjera të ju lejojnë të përdorin kartën e kreditit përmes telefonit (të tilla si Sheshi dhe të thjeshtë, etj), ndërsa marrëveshje e vërtetë e madhe është se konsumatorët thjesht të shkarkoni një aplikim, atëherë ju mund të përdorni këtë kërkesë për të zëvendësuar kartën ekzistuese të kredisë dhe para të gatshme, unë mendoj se, çdo kërkesë tjetër nuk mund ta bëjë këtë. “(

Leave a Reply