Russland kaller for “stabilitet og orden” i Ukraina som protestene fortsetter

Russland kalt for “stabilitet og orden” i nabolandet Ukraina onsdag som tusenvis av demonstranter holdt opp sine demonstrasjoner mot regjeringen i Kiev.
Uttaler til en besøker ukrainske delegasjon i Russland, sier statsminister Dmitry Medvedev ukrainsk visestatsminister Yuriy Boyko som Moskva så på hendelsene som har styrtet nabo som han kalte en viktig strategisk partner til Russland, inn i en politisk krise.
“Vi ser hva som skjer i ditt land. Det er en intern sak for Ukraina, men det er veldig viktig å ha stabilitet og bestille det,”sa han, ifølge russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.
Tusenvis av demonstranter holdt opp press på den ukrainske regjeringen onsdag, stramme deres blokade av viktige regjeringen kontorer, sint om sin u-sving fra integrasjon med Europa.
I største protestene siden Ukrainas oransjerevolusjonen ni år siden har de også ble satt i hovedtorget uavhengighet som de krever nye valg.
Statsminister Mykola Azarov, som overlevde en opposisjon bud å velte hans regjering i Stortinget tirsdag, har kalt for en fredelig løsning på krisen.
“Vi er åpne for dialog, vi er klar til å diskutere med fredelige demonstranter alle vilkår for våre,” han sa parlamentet tirsdag etter et offentlig nettsted.
Azarov sa han var utvide sin hånd til opposisjonen, men advarte at han jobbet fra en styrkeposisjon: “Hvis vi finner en knyttneve, jeg si ærlig, vi har nok styrker.
Azarov sa regjeringen støttes av de fleste ukrainere, som ønsker regjeringen å gjenopprette ro og orden “og fortsette kurset til demokratiske transformasjon, til europeisk integrering.
Men motstand ledere Vitaly Klitschko og Arseniy Yatsenyuk har kalt på President Viktor Yanukovich, for tiden på en tur til Kina, å statsministeren og hans regjering av executive order. Klitschko, som fikk berømmelse som en bokser, lovet at opposisjonen vil sørge for at dens krav var oppfylt. Blant disse kravene var for noen å bli holdt ansvarlig for vold mot demonstrantene, sa han.
“Det er ikke nok å fortelle bare ‘Beklager,’ det skjer,” “Klitschko fortalte CNN’S Christiane Amanpour.”Hvor mange ganger har vi lytte til?”
Kampen om Ukraina: mot en ny geopolitiske spillet
Valg
Siden helgen, titusenvis av demonstranter har vært synkende i hovedstadens Uavhengighetstorget å stemme sitt sinne og demonstrasjoner viser ingen tegn til avta.
Folkemengdene har blokkert regjeringens viktigste hovedkvarter, hindre at ansatte skal arbeide. Noen har også tatt sin protest til rapporten om Inntekters kontor bygning.
Scenene er minner om 2004 oransjerevolusjonen–en populistisk bevegelse som startet rapporten om inntekter, da statsminister, fra kontoret.
Jeg håper de (demonstrantene) vil kunne holde dette opp,”fortalte Volodymyr Valkov, 26, CNN, sett fra den vestlige byen av Lviv, der han sa demonstrantene hadde tatt til gatene også. “Oransjerevolusjonen har gitt om ting å skje.”
Protestene har vært stort sett fredelig, selv om volden fakles søndag når demonstranter bruke en bulldoser ble møtt med svimeslå våpen og tåregass som de prøvde å presse gjennom barrikadene på presidentens administrasjon bygge.
Den kvelden, politiet jaget og slo demonstranter med batonger. Mange ble skadet på begge sider.
NATO har fordømt bruk av vold mot demonstrantene og kalles for alle parter å avstå fra vold.
“Selvsagt vi respekterer fullt ut ukrainske beslutninger om deres Alliansen overbevisninger og som organisasjoner de vil tilhøre eller de vil samarbeide med organisasjoner som,” sa NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. “Men jeg forventer slike beslutningsprosesser skal virke.”
I Brussel, Belgia sa USAs utenriksminister John Kerry det var “svært kraftig bevis” som ukrainere vil være knyttet til EU. “Vi stå med majoriteten av Ukrainians som vil se fremtiden for sitt land,” sier han til pressen.
USAs assisterende utenriksminister Victoria Nuland er å besøke Ukraina onsdag, sa han, og legger til at han selv var ser frem til å besøke landet “når det også blir tilbake på veien til europeisk integrering og økonomisk ansvar.”
Rapporten om inntekter fortalte journalister mandag han støtter en fredelig løsning “spørsmål av våre borgere.”
Men han advarte sine motstandere: “For politikerne deltar i dette, jeg vurdere noen radikalisering av den politiske prosessen vil bare ha negative konsekvenser.”
Protestene sa grep nasjonen – delt mellom Pro-europeisk regionene i vest og en mer Russland-orientert øst, Ukrainas sentralbanken det søker å opprettholde økonomisk stabilitet.

Comments are closed.