“Progresszív” telefontársaság CREDO Mobile Slam kormányok bepillantás, de nem tudja megállítani

A nemzet nélküli cégek nagyrészt néma követően kiderült, hogy a kormány gyűjt hívásait lehetségesen kiterjedő millió amerikai iparból óriás Verizon. Egy kivétel: CREDO Mobile. amely számlák magát “Amerika egyetlen progresszív telefon társaság.”
CREDO nincs közel a pofon a nagy rivális, ahonnan csak mintegy 125.000 ügyfél. Hasonlítsa össze, hogy a Verizon 98900000 kiskereskedelmi kapcsolatok és a Sprint 53.900.000.
De a CREDO talált egy rést között balra hajló amerikai árukapcsolás üzleti egy erős kar aktivizmus néven CREDO Action, növeli az ügyfélkör 25%-ban az elmúlt két évben.
CREDO – amely akkor kezdődött, mint a hitelkártya-üzlet 1985-ben elindított mobil-telefon szolgáltatás 2000 – támogatja az oka többek között a melegek házasságát, a környezetvédelem és a kampány-finanszírozási reform. A cég is nagy támogatója a polgári szabadságjogok és a hír után a telefon-rekord gyalom, hogy gyors volt, hogy kritizálni milyen vezérigazgatója Michael Kieschnick úgynevezett “porszívó megközelítést a személyes adatokat.”
“Milyen lehetséges fenyegetés igazolja a FBI válogatás nélkül követi a telefonhívásokat az amerikaiak?” Kieschnick nyilatkozta csütörtökön. “Mint a vezérigazgató egy mobiltelefon-vállalat, én mély aggodalommal tölti el Obama-adminisztráció egyre rekord végrehajtó hatalom megragadja rovására alkotmányosan garantált polgári szabadságjogokat.”
A történet először számolt be a The Guardian, amely kiadott egy szigorúan titkos Foreign Intelligence Surveillance Act bírósági végzés, amely a Verizon, hogy adja át rekordokat napi rendszerességgel.
Verizon válasza a botrány volt némítva.
A cég elutasította, hogy véleményt csütörtök. A feljegyzés az alkalmazottak, alelnöke Randy Milch mondta Verizon tilos volt felfedni, hogy létezik egy bírósági végzés, mint az egyik jelentése szerint a The Guardian, de kénytelen volt reagálni az ilyen irányelvek. Milch hozzátette, hogy a vállalat nem hozta nyilvánosságra a tartalmát a kommunikáció “, vagy a név, cím, vagy pénzügyi információkat egy előfizető vagy ügyfél.”
“Verizon folyamatosan lépéseket tesz annak biztosítása az ügyfelek adatvédelmi” Milch írta. “Mindazonáltal, a törvény felhatalmazza a szövetségi bíróság, hogy kötelezze a vállalkozást, hogy információt bizonyos körülmények között, és ha a Verizon kaptak ilyen parancsot, akkor lenne szükség ahhoz,.”
Ez nem világos, hogy pontosan hány ügyfél a felügyelet kiterjed-e, vagy más cégek hasonló követelményeket. T-Mobile, a Sprint és az AT & T az összes csökkent comment.
Egy magas rangú tisztviselő az Obama-adminisztráció védte fogalmának ilyen felügyeleti csütörtök, anélkül, hogy elismerte, hogy létezik a bírósági végzés.
“Információk a sort leírt Guardian cikk volt kritikus eszköz védelme a nemzet terrorista fenyegetések az Egyesült Államokban,” a hivatalos nyilatkozatában.
Míg a CREDO már hangosan bírálta a kormány felügyelete érdekében, ez szükséges ahhoz, hogy olyan bírósági határozatok, mint a többi a versenytársai.
“Szeretnénk mi is garantáljuk ügyfeleink, hogy mi lehet megvédeni őket a kormány lehallgatási és egyéb támadások a magánéletük, de csak kongresszus, illetve a bíróságok védik amerikaiak ilyen végrehajtó becsülje túl önmagát,” Kieschnick mondta egy e-mailt. A jelenlegi jogszabályok, tette hozzá, “nem tudtunk bármilyen megjegyzést arról, hogy az általunk kapott FISA bíróság vagy nemzetbiztonsági betűk és mi hiányzik a megjegyzés nem értelmezhető, mint akár megerősítés vagy elutasítást.”
Kieschnick ígéretet tett, hogy az arcát a kéréseket a kormány az ügyfelek adatait, CREDO “fogja használni minden rendelkezésünkre álló eszközökkel, a pereskedés a helyi szint mozgósítása” ellenállni “helytelen” hozzáférést. Egy része a vállalat bevétele megy támogatni adatvédelmi támogatja, beleértve az Amerikai Polgári Jogi Unió és az Electronic Frontier Foundation.
Bár még korai lenne megítélni, hogy a telefon-record botrány a végén, hogy jót tesz az üzletnek. CREDO szóvivője Sarah Lane azt mondta egy e-mailt csütörtök, hogy a cég értékesítési ügynökök jelentette “növekedése ma hívásokat az emberek szeretnének többet megtudni, hivatkozva az FBI sztori.”
“Természetesen nem ígérnek nekik, hogy meg tudjuk védeni őket minden felügyelet,” tette hozzá.

Leave a Reply