‘Progressive’ telefoonmaatschappij CREDO Mobile slams govt spionage, maar kan het niet stoppen

De natie de draadloze bedrijven zijn grotendeels gezwegen na onthullingen dat de overheid verzamelt telefoongegevens potentieel die miljoenen Amerikanen uit de industrie gigant Verizon. Een uitzondering: CREDO Mobile. die zichzelf afficheert als ‘Amerika’s enige progressieve telefoon bedrijf. ”
CREDO niet hebben bijna de slagkracht van zijn grotere rivalen, biedt slechts ongeveer 125.000 klanten. Vergelijk dat eens met Verizon’s 98900000 retail aansluitingen en Sprint 53900000.
Maar CREDO heeft een niche onder linkse Amerikanen gevonden door koppelverkoop haar activiteiten naar een robuuste activisme arm bekend als CREDO Actie, het verhogen van het klantenbestand 25% in de afgelopen twee jaar.
CREDO – dat begon als een credit-card business in 1985 en lanceerde mobiele-telefonie in 2000 – ondersteunt oorzaken, waaronder het homohuwelijk, bescherming van het milieu en de hervorming van de campagne te financieren. Het bedrijf is ook een groot voorstander van de burgerlijke vrijheden, en na het nieuws van de telefoon opnemen sleepnet, het was snel te bekritiseren wat CEO Michael Kieschnick genoemd een “stofzuiger benadering van onze prive-informatie.”
“Welke mogelijke bedreiging kan rechtvaardigen de FBI klakkeloos volgen van de telefoontjes van de Amerikanen?” Kieschnick zei in een verklaring donderdag. “Als CEO van een mobiele telefoon bedrijf, ben ik diep verontrust door de Obama’s groeiende verslag van de uitvoerende macht grijpt ten koste van de grondwettelijk gewaarborgde burgerlijke vrijheden.”
Het verhaal werd voor het eerst gemeld door The Guardian, die een top-secret Foreign Intelligence Surveillance Act gerechtelijk bevel waarbij Verizon records over te schakelen op een dagelijkse basis gepubliceerd.
Verizon’s reactie op het schandaal is gedempt.
Het bedrijf weigerde donderdag commentaar te geven. In een memo aan medewerkers, Vice President Randy Milch zei Verizon werd uit het openbaren van het bestaan ​​van een rechterlijke uitspraak zoals die gemeld door The Guardian verboden, maar werd gedwongen om te reageren op deze richtlijnen. Milch voegde eraan toe dat het bedrijf de inhoud van de communicatie niet onthullen “of de naam, adres, of financiële informatie van een abonnee of klant.”
“Verizon neemt voortdurend stappen om de privacy van haar klanten te beschermen,” Milch schreef. “Toch is de wet machtigt de federale rechter om een ​​bedrijf om informatie te verstrekken in bepaalde omstandigheden, en als Verizon waren om een ​​dergelijk bevel te ontvangen, zouden wij verplicht te voldoen.”
Het is niet precies hoeveel klanten het toezicht bestrijkt wissen, of dat andere bedrijven onderworpen zijn aan vergelijkbare voorschriften. T-Mobile, Sprint en AT & T al weigerde commentaar te geven.
Een hoge ambtenaar van de regering-Obama verdedigde de idee van een dergelijke surveillance donderdag, zonder erkenning van het bestaan ​​van de rechterlijke uitspraak.
“Informatie van de in de Guardian artikel beschreven soort is een instrument van cruciaal belang bij de bescherming van het land tegen terroristische bedreigingen voor de Verenigde Staten,” zei de ambtenaar in een verklaring.
Terwijl CREDO heeft luid kritiek op de overheid toezicht inspanning, is het vereist om te voldoen aan dergelijke gerechtelijke bevelen, net als de rest van zijn concurrenten.
“Wij wensen konden wij onze klanten garanderen dat we hen konden beschermen tegen de overheid aftappen en andere invasies van hun privacy, maar alleen het Congres of de Rechtbanken kunnen Amerikanen te beschermen tegen dit soort uitvoerende overreach,” Kieschnick zei in een e-mail. Onder de huidige wet, voegde hij eraan toe, “we konden geen commentaar geven op geen enkele manier op de vraag of we elke FISA gerechtelijke bevelen of nationale veiligheid brieven, en ons gebrek aan reactie hebben gekregen, dienen niet te worden geïnterpreteerd als of bevestiging of ontkenning.”
Kieschnick toegezegd dat in het gezicht van de verzoeken van de overheid voor klantgegevens, CREDO “zou alle middelen die ons ter beschikking, van rechtszaken tot grass-roots mobilisatie,” naar “ongepaste” toegang te weerstaan. Een deel van de opbrengsten van het bedrijf gaat op privacy voorstanders, waaronder de American Civil Liberties Union en de Electronic Frontier Foundation te steunen.
Hoewel het nog vroeg om te oordelen, kan de telefoon opnemen schandaal uiteindelijk goed voor de zaken. CREDO woordvoerster Sarah Lane zei in een e-mail donderdag dat het bedrijf de verkoop agenten hadden gemeld “vandaag een toename van telefoontjes van mensen die meer willen weten, daarbij verwijzend naar de FBI verhaal.”
“Natuurlijk hebben we ze niet beloven dat we ze kunnen beschermen tegen alle surveillance,” voegde ze eraan toe.

Leave a Reply