‘Progressive’ telefon selskab CREDO Mobile smækker govt snooping, men kan ikke stoppe det

Landets trådløse virksomheder har været stort set tavse efter afsløringerne, at regeringen indsamle telefon registreringer potentielt dækker millioner af amerikanere fra industri gigant Verizon. En undtagelse: CREDO Mobile. hvilke regninger sig selv som “Amerikas eneste progressive telefon selskab.”
CREDO har ikke næsten gennemslagskraft af sine større konkurrenter, praler kun omkring 125.000 kunder. Sammenlign det med Verizons 98.900.000 detail forbindelser og Sprints 53.900.000.
Men CREDO har fundet en niche blandt venstreorienterede amerikanere ved at binde sin virksomhed til en robust aktivisme arm kendt som CREDO Action, øge sin kundebase 25% i de sidste to år.
CREDO – der begyndte som et kreditkort i 1985 og lanceret mobil-telefon service i 2000 – støtter årsager, herunder homoseksuelle ægteskaber, miljøbeskyttelse og kampagne-finansreform. Virksomheden er også en stor fortaler for borgerrettigheder, og efter nyheden om telefonen-record vod var det hurtige til at kritisere, hvad CEO Michael Kieschnick kaldes en “støvsuger tilgang til vores private oplysninger.”
“Hvilke mulige trussel kan retfærdiggøre FBI ukritisk spore telefonopkald af amerikanere?” Kieschnick sagde i en erklæring torsdag. “Som administrerende direktør for en mobiltelefon selskab, jeg dybt foruroliget over Obama-administrationens voksende rekord af den udøvende magt højkant på bekostning af forfatningsmæssigt garanterede borgerrettigheder.”
Historien blev først rapporteret af The Guardian, der har offentliggjort en top-hemmelig Foreign Intelligence Surveillance Act retskendelse kræver Verizon at vende plader på daglig basis.
Verizon svar på skandalen er blevet dæmpet.
Selskabet afviste at kommentere torsdag. I et notat til medarbejderne, siger underdirektør Randy Milch Verizon blev forbudt fra at afsløre eksistensen af ​​en retskendelse som den rapporteret af The Guardian, men blev tvunget til at reagere på sådanne direktiver. Milch tilføjede, at selskabet ikke offentliggjorde indholdet af kommunikation “eller navn, adresse eller finansielle oplysninger om en abonnent eller en kunde.”
“Verizon løbende tager skridt til at beskytte sine kunders privatliv,” Milch skrev. “Ikke desto mindre, loven giver de føderale domstole til at bestille en virksomhed til at levere oplysninger under visse omstændigheder, og hvis Verizon skulle modtage en sådan ordre, ville vi være forpligtet til at overholde.”
Det er ikke klart, præcis hvor mange kunder overvågningen dækker eller om andre selskaber er underlagt samme krav. T-Mobile, Sprint og AT & T alle afviste at kommentere.
En højtstående embedsmand i Obama-administrationen forsvarede begrebet sådan overvågning torsdag uden at anerkende eksistensen af ​​retskendelse.
“Oplysninger af den slags er beskrevet i Guardian artikel har været et kritisk værktøj til at beskytte nationen fra terrortrusler til USA,” den officielle sagde i en erklæring.
Mens CREDO højlydt har kritiseret regeringens overvågning indsats, er det nødvendigt at overholde disse retskendelser ligesom resten af ​​sine konkurrenter.
“Vi ønsker, vi kunne garantere vores kunder, at vi kunne beskytte dem fra statslige aflytning og andre invasioner af deres privatliv, men kun Kongressen eller domstolene kan beskytte amerikanerne fra denne form for executive magtfuldkommenhed,” Kieschnick sagde i en e-mail. I henhold til gældende lov, tilføjede han, “vi kunne ikke kommentere på nogen måde, om vi har modtaget nogen FISA retskendelser eller nationale sikkerhed breve og vores mangel på kommentar skal ikke tolkes som enten bekræftelse eller benægtelse.”
Kieschnick lovede, at i lyset af anmodninger fra regeringen om kundedata, CREDO “ville bruge alle midler til vores rådighed, fra retssager til græsrodsniveau mobilisering,” til at modstå “upassende” adgang. En del af selskabets omsætning går til at støtte privatliv fortalere, herunder American Civil Liberties Union og Electronic Frontier Foundation.
Mens det er stadig tidligt at dømme, kan telefonen-record skandale ender med at blive godt for erhvervslivet. CREDO talskvinde Sarah Lane sagde i en e-mail torsdag, at selskabets salgskontorer havde rapporteret “en stigning i dag i opkald fra folk, der ønsker at vide mere, citerer FBI historien.”
“Selvfølgelig har vi ikke love dem, at vi kan beskytte dem fra al overvågning,” tilføjede hun.

Leave a Reply