‘Progressiv’ teleselskapet CREDO Mobil smeller govt snusing, men kan ikke stoppe det

Landets trådløse selskapene har stort sett vært tause etter avsløringene om at regjeringen samle telefonen poster potensielt dekker millioner av amerikanere fra industrien giganten Verizon. Ett unntak: CREDO Mobile. som kaller seg selv “Amerikas eneste progressive telefonen selskapet.”
CREDO har ikke nesten innflytelse av sine større konkurrenter, med bare ca 125.000 kunder. Sammenlign dette med Verizon 98900000 detaljhandel tilkoblinger og Sprint 53900000.
Men CREDO har funnet en nisje blant venstreorienterte amerikanere ved å knytte sin virksomhet til et robust aktivisme arm kjent som CREDO Handling, øke sin kundebase 25% de siste to årene.
CREDO – som begynte som et kredittkort virksomhet i 1985 og lansert mobil-telefon tjeneste i 2000 – støtter årsaker, inkludert homofile ekteskap, miljøvern og kampanje-finansiere reformen. Selskapet er også en stor forkjemper for borgerrettigheter, og etter nyheten om telefon-posten dragnet, var det raskt å kritisere hva CEO Michael Kieschnick kalt en “støvsuger tilnærming til vår private informasjon.”
“Hva mulig trussel kan rettferdiggjøre FBI ukritisk spore telefonsamtaler av amerikanerne?” Kieschnick sa i en uttalelse torsdag. “Som administrerende direktør i et mobiltelefonselskap, jeg dypt forstyrret av Obama-administrasjonens økende registrering av utøvende makt grabs på bekostning av konstitusjonelt garantert borgerrettigheter.”
Historien ble først rapportert av The Guardian, som publiserte en topphemmelig Foreign Intelligence Surveillance Act rettskjennelse krever Verizon å snu poster på daglig basis.
Verizon reaksjon på skandalen har vært dempet.
Selskapet avslo å kommentere torsdag. I et notat til ansatte, sier Vice President Randy Milch Verizon ble forbudt fra å avsløre eksistensen av en rettskjennelse som den rapportert av The Guardian, men ble tvunget til å svare på slike direktiver. Milch la til at selskapet ikke avsløre innholdet i kommunikasjon “eller navn, adresse, eller finansiell informasjon til en abonnent eller kunde.”
“Verizon stadig tar skritt for å beskytte sine kunders privatliv,” Milch skrev. “Likevel, autoriserer loven de føderale domstolene å bestille et selskap å gi informasjon i visse tilfeller, og hvis Verizon skulle motta en slik ordre, ville vi bli pålagt å følge.”
Det er ikke klart nøyaktig hvor mange kunder overvåkingen dekker, eller om andre selskaper er underlagt tilsvarende krav. T-Mobile, Sprint og AT & T alle avviste å kommentere.
En høytstående tjenestemann i Obama-administrasjonen forsvarte tanken om slik overvåkning torsdag, uten å anerkjenne eksistensen av rettskjennelse.
“Informasjon av den typen som er beskrevet i Guardian artikkelen har vært et viktig redskap i å beskytte nasjonen fra terrortrusler mot USA,” den offisielle sa i en uttalelse.
Mens CREDO har høylytt kritisert regjeringens overvåking innsats, er det nødvendig å overholde slike rettskjennelser akkurat som resten av sine konkurrenter.
“Vi skulle ønske vi kunne garantere våre kunder at vi kan beskytte dem fra offentlige telefonavlytting og andre invasjoner av personvernet, men bare Kongressen eller domstolene kan beskytte amerikanere mot denne type utøvende overreach,” Kieschnick sa i en e-post. Etter gjeldende lov, la han til, “vi kunne ikke kommentere på noen måte om vi har fått noen FISA rettskjennelser eller nasjonale sikkerhet bokstaver og vår mangel på kommentaren bør ikke tolkes som enten bekreftelse eller avslag.”
Kieschnick lovet at i møte med anmodninger fra regjeringen for kundedata, CREDO “ville bruke alle midler til rådighet, fra rettssaker til grasrot-mobilisering,” å motstå “utilbørlig” tilgang. En del av selskapets inntekter går til å støtte personvern talsmenn inkludert American Civil Liberties Union og Electronic Frontier Foundation.
Mens det fortsatt er tidlig å dømme, kan det hende telefonen-posten skandalen ende opp med å bli bra for business. CREDO talskvinne Sarah Lane sa i en e-post torsdag at selskapets salgs-agenter hadde rapportert “en økning i dag i samtaler fra folk som ønsker å vite mer, siterer FBI historien.”
“Selvfølgelig har vi ikke love dem at vi kan beskytte dem fra all overvåking,” la hun til.

Leave a Reply