‘Progresivno’ telefon tvrtke CREDO Mobile slama Vlada njuška, ali ne mogu ga zaustaviti

Nacije bežični tvrtke su uglavnom šutio nakon što je otkriveno da je vlada prikupljanja telefonske zapise koji pokrivaju potencijalno milijune Amerikanaca iz industrije div Verizon. Jedna iznimka: CREDO Mobile. koji se računa kao “američkog samo progresivnog telefonske tvrtke.”
CREDO nema gotovo krpa od svojih većih suparnika, hvaleći samo oko 125.000 klijenata. Usporedite to s Verizon 98900000 maloprodajnih veza i Trk 53.900.000.
No, Credo je pronašao nišu među ljevičarskih Amerikanaca vezanje svoje poslovanje na robustan aktivizam ruku poznat kao CREDO akciji, povećanje svojih kupaca 25% u posljednje dvije godine.
CREDO – koja je počela kao kreditnim karticama poslovanje u 1985 i pokrenula mobilni telefon-servis u 2000 – podržava uzroka uključujući gay brak, zaštite okoliša i kampanje financirati reformu. Tvrtka je također veliki zagovornik građanskih sloboda, a nakon što se vijest o rekordnom telefona-alov, to je brzo kritizirati ono što CEO Michael Kieschnick zove “vakuum-čistač pristup naše privatne informacije.”
“Ono što je moguće prijetnje mogu opravdati FBI neselektivno praćenja telefonskih poziva Amerikanaca?” Kieschnick navodi se u priopćenju u četvrtak. “Kao predsjednik Uprave mobilni telefon tvrtke, Duboko sam uznemirena Obamine administracije raste rekord od izvršne vlasti dočepa na teret Ustavom zajamčenih građanskih sloboda.”
Priča je prvi izvijestio The Guardian, koji je objavio top-secret stranim obavještajnim Surveillance Act sudski nalog zahtijeva Verizon predati evidenciju na dnevnoj bazi.
Verizon je odgovor na skandal je bio isključen.
Tvrtka je odbio komentirati četvrtak. U dopisu zaposlenicima, potpredsjednik Randy Milch rekao Verizon je zabranjeno otkriva postojanje sudskog naloga poput one izvijestila The Guardian, ali je bio prisiljen reagirati na takve direktive. Milch je dodao da tvrtka nije otkriti sadržaj komunikacije “ili ime, adresa, ili financijske informacije o pretplatnik ili kupac.”
“Verizon kontinuirano poduzima korake za zaštitu svojih kupaca privatnost,” Milch pisao. “Ipak, zakon dopušta saveznim sudovima naručiti tvrtka za pružanje informacija u određenim okolnostima, a ako su Verizon primiti takvu zapovijed, mi bi se pridržavati.”
Nije jasno koliko je točno kupci nadzor pokriva, ili da li druge tvrtke ovise o sličnim zahtjevima. T-Mobile, Sprint i AT & T sve odbio komentirati.
Visoki dužnosnik u Obaminoj administraciji branio ideju takvog nadzora Četvrtak, bez priznajući postojanje sudskog naloga.
“Podaci o vrsti opisano u članku Guardian je bio kritičan alat u zaštiti narod od terorističkih prijetnji Sjedinjenim Državama”, rekao je dužnosnik u priopćenju.
Dok CREDO glasno je kritizirao Vladinu nadzor napore, što je potrebno u skladu s sudske naloge, baš kao i na ostatak konkurencije.
“Želimo možemo jamčiti našim kupcima da bismo ih mogli zaštititi od vladinih prisluškivanja i drugih invazija njihovu privatnost, ali samo Kongres i sudovi mogu zaštitili Amerikanci od ove vrste izvršne pretjeranost,” Kieschnick rekao je u e-mail. Prema trenutnom zakonu, dodao je, “ne može komentirati na koji način o tome da li smo primili nikakve FISA sudske naloge ili nacionalne sigurnosti slova i naš nedostatak komentar ne treba tumačiti kao ni potvrde ili odbijanja.”
Kieschnick je obećao kako će u lice zahtjeva od strane vlade za podatke o klijentima, CREDO “će koristiti sva sredstva na raspolaganju, od parnica se trava-korijena mobilizacije,” oduprijeti “nepravilne” pristup. Udio u ukupnim prihodima tvrtke, ide za potporu zagovaraju privatnost uključujući američke građanske slobode unije i Electronic Frontier Foundation.
Iako je još rano suditi, telefon-zapis Skandal može završiti dobro za posao. CREDO glasnogovornica Sarah Lane rekao je u četvrtak da je e-prodaje tvrtke su agenti izvijestio “porast danas poziva od ljudi koji žele znati više, navodeći FBI priču.”
“Naravno, mi ih ne možemo obećati da ih štite od svih nadzora”, dodala je.

Leave a Reply