Produkt Menaxher tri gjëra:, talent përvojë, luftarake

Unë kam qenë një rishtar pesë vjeçare produkt, kaloi kohë më parë në kompani Website Development, por edhe një e-commerce kompani biznesi shpenzuar; shitjet e kryera në vitet e fundit, kanë qenë në menaxhimin e projektit, menaxherët e produktit më të interesuar. Tani si menaxhimin e projekteve, ngatërruar shpesh kur bën menaxhimit të projektit Produkt Menaxher se si për të zhvilluar.
Menaxhimi i projektit në e-commerce kompani për të bërë atë, sepse nuk ka përgjegjësi më të standardizuar punë, kështu që nga pjesa e përparme internetit për mbrapa dhe pastaj të kenë kontakt me operatorët krijuese, kontakti është më shumë një funksion i vonë si një template menaxher teknik përfunduar, në fakt, është imitues nje kopje internetit. Kopjuar më shumë se 1 vit, e gjeti veten në risi produkt akumulimin aftësi është zero, zemra filloi të panik dhe. Unë shpresoj që të merrni pak ndihmë nga ju:
1, nga perspektiva e menaxhimit të projektit, si të tranzicionit më të mirë për menaxherin e produktit;
2, ne te imitim krijues dhe plagjiaturë, eshte ekziston një perspektivë mirë të rekomandimeve, menaxher produkti;
3, si për të verifikuar realizueshmërinë e idesë (nuk është një në suport përpara idenë e mbledhjes së shitësit Taobao ose një shumë e e-tregtisë, në mënyrë që ata produkti, duke i ftuar përdoruesve në faqet e internetit dial, të shkojnë shpërblejë kur blerësit në dyqanin e shitësit Racket – pyesin se si të rrinë përdorues duke përjashtuar përdoruesit dëshirosh vogla – dhe jo trurin të mjaftueshme mbërthyer).
Përgjigja intime undead: gjithmonë të lexojnë shkrimet e mia e di se unë nuk do të rekomandojë të tjerëve për të bërë menaxher produktit, dhe madje edhe vetë janë shpesh pyesin, nuk është pas kaloni, mos teksti pikë puna, që të mos Old Men.
Produkt Menaxher (që është, produktet qen) këtë linjë të biznesit, së pari dështimi produkt Shkalla është shumë e lartë, shpesh bast JE TE dis merde, së dyti efekti fuçi është veçanërisht e dukshme, ndërkohë që industria si një tërësi nuk është produkt i pjekur, ende në fazën e zhvillimit e konfuzionit, një kompani e vogël Konfigurimi i projektit dhe operimin e racional njerëzor është një gjë e lehtë, veçanërisht kompanitë e mëdha dhe institucione të luftuar me plagë.
Gjithashtu, kam mësuar nga produktet e transformimit të mediave pesë vjet më vonë, më shumë produkte të ndjehen vetë-kultivimit qeni pa gjurmë. Një produktet pikënisjen ende të shkruajnë në shënimet blog, shikuar prapa tërë pordhë, sipërfaqësore në ekstrem. Në thelb nuk është e mundur për të zhvilluar një produkt me qen metodologjisë, kryesisht nga: 1, talent, dy, përvojat e jetës, 3, përvoja e vërtetë luftarake.
Me fjalë të tjera, një (vetëm) të ketë një popull qen produkt të talentuar (qen), ka disa dhe përvojat (Hobi) projekti koherent, rreth dy vjet më vonë, do të jetë në gjendje të rritet në një qen roje produktit të mirë. Pastaj, nëse ai kishte nder (hapi në feces qen) hasur një projekt premtues të mirë, por edhe konfiguroni burimet e nevojshme, dhe pas disa vjet më vonë, ata arritën në ishullin Amen – Western wonderland. Dogs në produkt, vetëm një grusht për të arritur atje, nën seli në Vera kënduar këngën e tyre e lavdërimit ManWei.
Pjesa tjetër e kalbjes në baltë.
E pra, lëshoi ​​në atë kohë, tashmë ka pesë muaj askush nuk e denjë pyeti një pyetje, Undead disi i vetmuar, kjo mungesë dëshire për t’iu përgjigjur ajo.
1, menaxhim projekti është pjesë e të qenit të produktit të punës, koordinimin e burimeve dhe përparim. Por në epokën celular, sepse trendi i produkteve të lehtë, menaxhimit të projektit që vazhdimisht të reduktuar vështirësi, jo të vërtetë Kompetencat qeni core produkteve.
2, imitim Ye Hao, Ju Hao plagjiature, nuk është një problem, kyç është se ju nuk keni të sigurt. Në fund ju keni disa ide, dhe pastaj të përdorin modelin e dikujt tjetër produktit, projektimit të produktit për të realizuar idetë e tyre, ende e shohin njerëzit nga ngjyra, zili kontroll të shtrënguar, ata kanë për qëllim për të ndjekur më vonë? Ky i fundit mund lehtë të bëhet imitojë. Nëse ju jeni në këtë një (mjedisin e tregut, profili i përdoruesit) të kuptuarit është i cekët, i cili do të kopjohet kopje të vdesin. Në të kundërtën, ajo është shumë e mundshme ndarja krijuese dhe riprodhimin – është themeli i prosperitetit në Internet.
3, provoj ide, ne duhet së pari të gjeni disa pika kyçe. Nëse pika kritike në hartimin e produktit, në prototipa të parë, dhe madje edhe doli i draftit horizont për intervista; Nëse pika kritike në modelin e produktit, e vënë lidhjes shtegu, një grup i logjikës për të justifikuar veten për të bindur të tjerët, në qoftë se pika kyçe në operacionin e produktit, ajo gati për të shkuar operacionale psal burimeve.
Ju përmendët shembullin që duket e fokusuar në modelin e produktit. Nga kjo pikë e parë rastin e disa vjet, model është e vështirë të thyejnë më e vështirë, më së shpeshti, ende mbështeten në dizajnin e produktit ose operatorit të humbasin terren. Pra, kjo nuk është e mjaftueshme për të përdorur probleme të trurit, si alpinistë, Xianfeng bota nuk mund domosdoshmërisht jo-sfiduese.
Së fundi kjo pikë rrugën. Ju përmendët veten: “risi produkt aftësitë akumulim zero”, por unë mendoj se nuk është një risi produkt dhe konkurrencën thelbi i qenit. Qentë Produkt Vokacioni është për të kënaqur kërkesat e tregut, në qoftë se theksi i tepruar për risi! Subversion! Revolucioni! Unë kam frikë se është që të shërbejë më shumë kotësi. Inovacioni është padyshim një gjë e mirë, por kjo është vetëm një nga mënyrat për të zgjidhur problemet, me theks të veçantë në “zgjidhjen e problemeve” në vend se “nuk kam njerëz.” Gjëja inovative shumë seriozisht, në thelb, është një romantik vetë-motivimin, ndjehem unë jam ndryshimin e botës, unë po bëj një gjë të madhe veçanërisht …… për fat të keq, kjo është variantet supë pule. Asgjë nuk mund të mashtrojë veten të lumtur, por theksi do shumë në këtë linjë të syve është jashtë fokusit

Leave a Reply