Produkt app virtuale në këtë kategori është se si e çmimit?

Përkufizimi Ekonomistët Varian-së: “Të gjithë produkt dixhital ose produkte që mund të digjitalizohen, mund të konsiderohen si produkte të informacionit”, produktet tradicionale të informacionit për libra, filma, përfaqësuara flasim shumë tani natyrisht është software, app, një Website klasa.
Së pari, kostoja e produkteve të informacionit
Çmimet do të flasim në lidhje me koston, kostoja e produkteve të informacionit është e karakterizuar nga: prodhimi i kostove të larta fikse (të tilla si zhvillimi i financimit dritaret 8-konsumojnë dhe inputet e punës), por rritja e kostove të ndryshueshme kopje shumë të ulët ose edhe zero (të tilla si zhvilluar tashmë 8 pjatë dritaret gdhendur, ose shitja Rrjeti i drejtpërdrejtë). Kjo strukturë kosto të çon tek:
1, shumica e informacionit prodhuar kostot fikse janë fundosur kostot që nuk mund të ndalet në qoftë se kostot e prodhimit që do të mbulohen. Nëse ju të investojë në një zyrë, por nuk duan që ajo të ndryshojë mendjen tuaj, ju mund ta shesin atë për të rimarrë një pjesë të shpenzimeve. Por në qoftë se ju bëni një film dështon, nuk ka treg sekondar tregtare ju lejon të shesë script për të mbuluar kostot.
2, struktura ndryshueshme kostoja e produkteve të informacionit: kostot margjinale nuk do të tregojnë një tendencë në rritje, edhe pse ata kanë prodhuar një numër të madh kopjesh, kryesisht kostoja e prodhimit të një kopje nuk do të rritet. Dallimi është se me kompanitë prodhuese, Microsoft nuk ka nevojë të përballen me amortizimin dhe kufizimet e kapacitetit të prodhimit: Nëse ju mund të prodhojë një kopje, atëherë ju do të jetë në gjendje të prodhojnë të njëjtën kosto për njësi prej 1 milion kopje, ose 10 milion kopje. Industrisë së informacionit, duke krijuar një të vërtetë të ekonomive të paimagjinueshme ekonomisë Scale: më shumë që prodhojnë, të ulët kostoja mesatare e prodhimit. Është kjo rritje me kosto të ulët dhe në shkallë të gjerë operacion lejon Microsoft të korrin 92% të marzhit bruto.
Ekonomia në përgjithësi konsiderohet si një çmim të përkryer konkurrues të tregut të produktit është e barabartë me koston marxhinale të saj. Kjo është reflektuar në industrinë e informacionit është shumë i qartë – kostoja margjinale është zero për produkte, të tilla si numrat e telefonit, stock quotes, harta, shpesh janë pa pagesë, në portal mund të merrni me lehtësi.
4, produktet e informacionit zakonisht përjetojnë produkte, ndërsa kostoja e ulët e saj të ndryshueshme për marketing ofron mundësi të mëdha. Shitësit e produkteve promocionale pastë dhëmbësh për çdo klient mund të keni për të paguar dymbëdhjetë dollarë amerikanë e prodhimit, paketimit dhe shpërndarjes kostot, por multi-shitës informacion dërgoni një mostër të lirë të kostos është pothuajse zero. Kopjet e produkteve të informacionit për prodhuesit dhe konsumatorët janë të lirë.
Së dyti, çmimi produkt informacion
Në përgjithësi, teoria tradicionale e me kosto të bazuar në metodën e çmimeve është vështirë të aplikohet për produkte të informacionit, të cilat kërkon kompanive që të jetë pika konsumator më i parë për të shqyrtuar strategjinë çmimi. Në përgjithësi strategjia e kompanisë çmimi objektiv arrihet përmes përmirësimit të çmimeve diskriminimit produktit për të maksimizuar fitimet. Si pjesë e 4P, çmimi duket të jetë më e lehtë të neglizhohet aspekti i kompanisë, në biznesin e mësimit shkollor marketing profesional gjithashtu përfshin minimale. Është e vërtetë se thelbi i çdo konkurs të biznesit në produkt dhe shërbim, jo ​​vetëm nëpërmjet udhëheqjes strategjinë e çmimeve për të arritur të qëndrueshme, por strategjia është çmimi Business Management “marifet truket dorë” modelit, pothuajse asnjë kosto, por ata mund të përmirësojë ndjeshëm fitimet . Produkt përmban zero çmimi kosto margjinale lejojë ndërmarrjeve për të hequr qafe një shumë e teorisë së skllavërisë, çmimet në vitet e fundit ka përfituar shumë nga zhvillimi i Microsoft, IBM dhe të tjera kompani strategji çmimi.
1, ndarja e çmimeve të konsumit dhe diskriminimi
Pastaj flasim rreth çmimeve dhe çmimi i diskriminimit në mënyrën se si operacione. Për produktet e informacionit, ne mund të kuptojmë ekonominë e diskriminimit të çmimeve në mjetet e mëposhtme:
Çmimeve të personalizuar: çmime të ndryshme për përdorues të ndryshëm për çdo shitje.
Grupet Çmimeve: Çmimi ndjeshmërinë e grupeve të ndryshme të konsumatorëve për të vendosur çmime të ndryshme.
Versioning: për të siguruar një linjë produktesh, duke i lejuar përdoruesit të zgjidhni versionin e drejtë dhe konsumin.
Çmimi personalizuar
Ardhjen Highly interaktive e Internetit lejon çmimi personalizuar (dmth., diskriminimi përsosur çmimi), si të jetë e mundur. Për shkak se çmimi mund të ndryshohet në çast, shitjet zbritje, shitjen dhe forma të tjera të çmimeve promocionale në internet është shumë e lehtë për t’u zbatuar. Airlines në faqen e internetit duke përdorur çmimet dinamik, selia ankand, minutës së fundit shitjet e biletave dhe madje edhe pjellë e një rrjeti Bishti (http://weipiao.com) një klasë e modelit të biznesit. Thomson Reuters dhe të tjera të të dhënave online provider pothuajse të kërkuar çmimin për secilin klient është e ndryshme, ju paguani çmimi mund të ndryshojnë në varësi të çfarë lloji i njësisë (korporate, biznesi i vogël, qeveria, institucionet akademike), madhësia e organizatës suaj, ju Duke përdorur bazën e të dhënave të kohës (ditë ose natë), ju përdorni vëllimin bazës së të dhënave (me ulje të vëllimit), bazës së të dhënave çka ju jeni duke përdorur, ju print it out, ose vetëm duke shikuar në ekran.
Në përgjithësi, çmimi personalizuar është i bazuar në mbështetjen e të dhënave në zakonet e konsumit të të kuptuarit, dhe kështu produkt njëkohshëm dhe diferencimit të çmimeve. Personalizimi Produkti është relativisht e lehtë (p.sh. faqe lakërishtë personalizuar dhe shërbimet RSS), por çmimi është më e vështirë të personalizuar, kompanitë e në përgjithësi nuk janë në gjendje të vlerësojnë përdorues për disa karakteristika më shumë se version falas të versionit të avancuar të softuerit, gatishmërinë e tij për të paguar do të rritet shumë, kështu që shpesh kërkohet nga tregu të marrin në konsideratë versionin e avancuar të testimit software në krahasim me versionin e lirë të një premium.
Grupet Çmimeve
Për prodhuesit, gjendja ideale është të çmimeve të kursit të personalizuar, por kjo kërkon një kuptim të saktë të gatishmërisë së konsumatorëve për të paguar është shpesh kostot e larta të peshoj më shumë përfitimet. Mundësia e dytë më e mirë është që çmimet e grupit, pra bazuar në ndjeshmërinë e çmimeve të grupeve të ndryshme në diferencave sistematike, për t’i pajisur ata me çmime të ndryshme, duke zgjeruar bazën e konsumatorëve. Të tilla si studentët e ndjeshmërisë përgjithësisht e lartë, çmimi, çmimi windows 7 Professional Edition në grupin e 199 studentëve të universitetit, studentët vërtetë kanë kohë për mua, sepse ai mendon se çmimi është gjithashtu e pranueshme për të blerë një dritare të vërtetë.
Versioning
Shitësit ofrojnë një linjë produktesh, duke i lejuar përdoruesit të zgjidhni versionin e drejtë dhe konsumin. Avantazhi është se ky çmimi shitësi nuk mund të kalojnë koston për të kuptuar karakteristikat e kërkesës së konsumatorëve, por nga ana e konsumatorëve në përputhje me nevojat e tyre në mënyrë aktive për të zgjedhur ajo e konsideron më të përshtatshme, produktet e furnizuesit të tilla për të maksimizuar fitimet fituar të dyja arritur gola, por edhe nga sjellja e konsumatorit blerjen për të kuptuar karakteristikat e tyre të kërkesës. Të tilla si version përbashkët anglisht të teksteve ekonomisë kanë tendencë të kenë India dhe versionin amerikan të dy versionet, në fakt, e parëndësishme, tekstet e shkruara nga amerikanët në Indi për të arritur “lokalizimin” pas urdhërit, si dhe Rupee indiane-lekë PBB, si një shembull Ankesa ekonomi teksti të vogël në tregun e SHBA, kjo do të mundësojë konsumatorëve për të ndarë të përkryer, çmim fiks në tregun indian dhe tregun e Amerikës së Veriut nuk do të jetë me çmim të lartë Chuanhuo mirëfilltë libri, botuesit realizuar diskriminim të çmimeve.
2, metoda të tjera çmimi
Çmimi nga diskriminimi logjikë, e kombinuar me karakteristika të produktit të informacionit, çmimi të zakonshme janë:
Bundling
Që kostoja marxhinale është shumë e ulët, prodhimi nuk është i kufizuar në biznesin e produktit të informacionit shpesh mund të jetë kombinime të ndryshme për të arritur fitim maksimal. Shikoni këtë shembull:
Li Xiao Ming dhe është i gatshëm të paguajnë çmimin e dy software Microsoft.
Xiao Ming 120100
Mike 100 120
Xiao Ming ligjit në shkollë, një shumëllojshmëri të letrave për të shkruar, kështu që fjalë për atë është mjet themelor i mbijetesës, ai natyrisht të gatshëm të paguajnë, por vetëm herë pas here përdoret EXCEL; Mike diplomuar në kontabilitet, padyshim gjendja e tij tha Xiao Ming kundërta.
Ne e konsiderojmë çmimet disa: në qoftë se dy software është me çmim prej 120 juan, atëherë blerë një fjalë, Mike buy Excel, të ardhurat prej 240 juan, në qoftë se shitësi vendosi foshnjor, dy software është me çmim prej 100 juan , pastaj Xiao Ming, një i pashpirt Li ndoshta në dy software për të blerë, dhe pastaj të ardhurat e shitësit u rrit në 400 juan, ka qenë shumë i mirë.
Por kjo nuk është e ardhura shitësi kufi, në qoftë se shitësi i lidhur këto dy shitjet software, çmimi 220, Li Xiao Ming dhe janë të gatshëm për të blerë dy, kështu që shitësit mrekullisht mori 440 juan në të ardhura.
Ky shembull është strategjinë time çmimi “marifet truket dorë” të kuptuarit më intuitive e gatishmërisë së konsumatorëve për të paguar në të kuptuarit e lokalit, çmimet e arsyeshme për fitimin neto të ndërmarrjes me 40. Bundling realitetin kërkon një komplementaritetit të caktuar midis produkteve, konsumatorët e synuar janë të mbivendosura. Bundling shpesh është në gjendje të sigurojë një ulje relativisht të mëdha për të tërhequr syrin, shembulli më ekstrem i kësaj është i lirë bundled e Microsoft-it, kur dritaret IE për të kontrolluar në Netscape, që të dini se shfletuesit janë falas. Bundling ka qenë gjithmonë të shqetësuar në lidhje me kompaninë nxehtë monopolit akademik për të produkteve të informacionit të sigurojë çmimi bundled ka qenë gjithashtu provuar të jetë Pareto optimale. (Hitt, Chen 2001)
Lock Çmimi
Produktet e informacionit është një tipar i madh është e lehtë për të formuar Lock-në fuqi. Për shembull, shumica e njerëzve nuk do të lehtë të zëvendësojë kuti postare e tyre, QQ dhe microblogging, kompania nuk do të jenë të gatshëm të shpeshta zëvendësim ERP sistem. Lock-në fuqi për formimin e produkteve, kalimi konsumit kushton ndjeshmëri të lartë çmimi është shumë i ulët, kompanitë mund të shpesh del nga shtrati të shtrenjta.
Ndarja e Çmimeve
Një tjetër karakteristikë e produkteve të informacionit është e përbashkët, që është e lehtë të kopjoni lehtë për të përhapur. Ky tipar është i qartë japë kompanisë një humbje e madhe, por edhe përmes strategjive të çmimeve të arsyeshme për të zhvilluar burime të reja të fitimit. Në librat, për shembull, revista akademike në bibliotekat universitare shpesh shesin me çmime të larta, të shitur me çmime të ulëta të individëve. Biblioteka ishte i gatshëm të paguajnë çmime më të larta, për shkak se të dhënat është e ndarë në mesin e përdoruesve të shumta. Ndërmarrjet mund të vlerësojnë produktin e duhur për të shitur të lartë, duke lejuar për vlerësimin e personave me produktin e ulët ndajnë atë. Për librat e zakonshëm, në qoftë se ju jeni një avid reader Harry Porter, ju do të jetë në librin e tij të parë kur ai bleu Hardcover. Nëse ju jeni vetëm lexuesit të zakonshëm, ata mund të presin deri pas Libraria shkollore bleu Leximi huazuar. Software shpejt pushtuar tregun duke ndarë çmimet e shumë shembujve, ndoshta më e famshme e 1994 Netscape lirua Netscape Navigator, e cila kishte zënë tetëdhjetë për qind Samitin e tregut browser, e cila u konsiderua atëherë pionier i epokën e internetit.
Çmimi Split
Produkte Easy bundled, shpesh edhe e lehtë për të ndarë. Çmimi Split u referohet produkteve dhe shërbimeve zbërthehen në komponentë të ndryshëm, dmth, çmimet e produktit për të tërhequr klientët përfituar vëmendje kyç. Për produktet e informacionit, nuk është një rast klasik është software antivirus në vetvete dhe të bazës së të dhënave të saj virusi izolimi, ishin çmim për të shitur, virus database për të lejuar konsumatorët për të gjeneruar vëmendje të mjaftueshme për udhëheqës-edge teknologjisë për të rritur gatishmërinë për të blerë. (Seems të jenë Norton, harrojnë cilën kompania a)
Çmimi grabitqare
Produktet e informacionit Përditëso shpejt, sipas teorisë së ciklit jetësor të produktit, kompanitë e në përgjithësi të miratojë produkt i ri mund të jetë çmimi grabitqare të merrni më shumë fitim.
Strategji çmimi i miratuar në tre më të favorshme rrethanat e mëposhtme: adoptuesit e hershëm në ciklit te jetes produkt i favorshëm, sepse adoptuesit e hershëm nuk janë të çmimeve të ndjeshme, të tilla si ato që blejnë Qelq Google e zhvilluesve; konkurrencës më pak ka një rrezik më i favorshëm ; Kur çmimi dhe ekziston një lidhje e fortë në mes të funksioneve duke futur më shumë të favorshme (geek të gatshëm për të blerë kuptim Google Glass e funksionit të produktit është shumë i thellë). Çmimi grabitqar është përdorur edhe në uljen e çmimit të kompanisë ka fleksibilitet të lartë, shikoni në Samsung Galaxy çdo çmimi brez shkurton atë.
Çmimet konkurruese
Çmimi referencë i produkteve konkurruese është strategjia më e zakonshme çmimi, nuk ka asnjë strategji çmimi do të thotë çmimi më të popullarizuar të kompanisë. Shembull i zhvilluesit App Store App për të zhvilluar të njëjtin lloj të çmimeve janë shpesh të njëjta. Teoria e lojë të bazuar në këtë model çmimi bërë një shumë e detaje këtu nuk është për të folur rreth, një produkte shkurtër informacioni konkurrues çmimi faktorët kryesorë të marrin në konsideratë: strukturën e tregut, tregu pjekuri dhe produkt karakteristika.
Nëse biznesi në elasticitetin e çmimit më të lartë (dmth. më shumë konsumatorë të çmimeve të ndjeshme) tregjet e pjekur në përgjithësi të miratojë një strategji të ulët të çmimeve për të kapur pjesë të tregut. Dhe në qoftë se ajo është një hyrje në zhvillim nuk kanë një pjesë të madhe të mjaftueshme të tregut, kompanitë kanë tendencë të bien në një luftë të çmimeve. (Biznes B2C tona elektronike) Edhe fituesi i një lufte të çmimeve, dhe në fund të fundit gjithashtu kanë tendencë që të jetë në një çmimet e tregut shtrembëruar, dhe pastaj duke u përpjekur për të ngritur nivelin e çmimeve është shumë e vështirë për të marrë një fitim normal, shpesh do të thotë vetëm për të marrë disa ndryshim me rritjet e çmimeve. Për B2C libërshitës shembull, lufta çmimeve i bëjnë konsumatorët sot janë shumë të ndjeshme ndaj normës së skontimit. (Fenomen shumë interesant, perceptimi i përpjekjeve të marketingut të konsumit mund të jenë më të ndjeshme se sa çmimi vetë) rritja e çmimeve do të thotë vetëm të lejojë botuesve librat origjinale, ofruesit e energjisë elektrike mbetën zbritje të ulët.
Kompanitë kanë tendencë të jenë më shumë produkte me metrazh të pasur të shtrenjtë, por shpesh neglizhohet tipare shtesë në gjuhën e pranuar nga ana e konsumatorëve. Në qoftë se kompania nuk është e suksesshme në fushën e marketingut të komunikimeve karakteristika teknike të produkteve në pikën e shitjes, kjo strategji i lartë çmimi është padyshim një dështim. Shembujt më interesante të tilla Evernote llogari Premium për kapacitet më të madh të saj upload shtuar, shënime offline, Shenimet shohin historinë, redaktimi bashkëpunuese, bllokohet fjalëkalim dhe funksionet e tjera, por kjo nuk funksionon për të cilën ngjyra e promovimit, konsumatorët janë më të vështira për perceptojnë Përfitimet e lartë e llogarisë. Pas të gjitha, jo çdo vend e kanë përdorur Google përdoruesit Doc kanë një kuptim të fortë e redaktimit bashkëpunues lehtë, nëse është në gjendje për të xhiruar një video në lidhje me një palë e çiftit në distancë të gjatë së bashku me karakteristika bashkëpunuese editing bëjnë planet e udhëtimit ose duke planifikuar një martesë, me sa duket llogaritë për përmirësim do të rrisë përdorues gatishmëria për të paguar. (Çmimi Evernote konsistent në SHBA dhe Kina, unë mendoj se aktualisht nuk është shumë për të blerë llogari lartë)
Vetëm më sipër Komiteti Qendror i Përhershëm duke marrë parasysh çmimet produkt informacion në një pikë, strategjia aktuale e kompanisë çmimi është përdorur shpesh në komplekse, të tilla si në App Store për të shitur një lojë, e bëri version falas dhe versionit të plotë të dy (versioning), dhe herë pas here kufizojnë pa pagesë (çmimi promovuese), dhe pastaj në akuzat App brenda props dhe monedhave (çmimi ndarë), ndërkohë që është bundled paketa pajisjet çmimi. Nëse loja është e mirë e mjaftueshme popullariteti cilësi të lartë mund të shiten me çmime të larta në fillim on-line për të luftuar fitime të larta, atëherë rënë gradualisht gjatë ngrohjes të fundit (çmimi grabitqar).

Leave a Reply