Open dat iPad voordat je het koopt

Als je het overhandigen van geld voor een sterk gereduceerde iPad van enkele willekeurige kerel in parking van een McDonald’s partij of bij een benzinestation, dan ja, moet u overwegen uw aankoop een risico.

Maar als je net als Suzanne Nassise en je koopt populaire tablet van Apple van een bekende retailer, je verwacht dat het legit. Nassise zegt dat ze liep een Walmart in Brockton, Massachusetts, vorige maand met wat zij geloofde was een nieuwe 499 dollar iPad.
Toen ze thuis kwam en opende de doos, ze vertelde CNN affiliate WCVB, dacht ze, “‘Wow, het is een beetje aan de lichte kant -. Apple is een elegant product'”
Daarna probeerde ze in te schakelen.
Toen er niets gebeurde, Nassise keek naar de plastic rechthoek nauwer. De imitatie iPad – een iFake, zo u wilt – geprobeerd om een ​​echte iPad opladen poort en luidsprekers, waarvan de laatste waren klein, geschilderde-op puntjes repliceren.
Susan Nassise betaalde $ 499 voor een iPad bij een Walmart in Brockton, Massachusetts, alleen om de doos te openen en een plastic nep vinden. “Toen ik het besefte, was ik boos,” vertelde ze WCVB. “Ik betaalde $ 500 voor een presse-papier.”
Als haar verhaal klinkt bekend, is het omdat het is gebeurd bij de detailhandel in een verscheidenheid van toestanden in de afgelopen jaren. Tal van shoppers hebben gekocht wat zij dachten waren iPads, alleen om de doos te openen en een waardeloze lokvogel in te vinden. Tot overmaat van ramp, hebben sommige winkels geweigerd om restitutie te geven op het feit dat de kopers zou kunnen zijn proberen scam hen.
De meerderheid van de nieuwsberichten op het probleem hebben betrokken iPad aankopen bij Walmart, hoewel andere retailers zijn niet immuun.
In december 2010, het jaar van de eerste iPad hit planken, een man in Dorchester, Massachusetts, zei dat hij besteedde $ 800 bij een lokale Best Buy op een iPad die bleek te zijn nep. De winkel zei hetzelfde was overkomen vijf of zes andere mensen, zei hij tegen zijn lokale NBC station, WHDH.
Het volgende jaar, Ken Lemal vertelde een soortgelijk verhaal na de zakenman kocht wat hij dacht was een iPad uit een Walmart in Woodstock, Georgia. Zoals Nassise werd Lemal’s iPad verpakt op een manier die suggereerde hij een product koopt rechtstreeks van de fabrikant.
“Ik denk dat waarschijnlijk iemand ingeschakeld (de iPad) en nam het terug met het cellofaan en alles,” Lemal vertelde CNN in een recent interview. “Een werknemer zegt: ‘Oh, het is ingepakt, we steken het terug in je inventaris,’ en het wordt verkocht aan iemand anders. Ik denk dat dat is wat er gebeurt.”
Datzelfde jaar in Vancouver, British Columbia, een aantal iPad shoppers bij Future Shop en Best Buy winkels zeiden dat ze openden de Apple verpakking plastic zakken gevuld met boetseerklei te vinden. In november vorig jaar, een man in Miami ongeluk gaf zijn vrouw een valse iPad voor haar verjaardag, denkend dat hij zou 480 dollar uitgegeven aan het echte werk.
In januari, een vrouw in Randolph, New Jersey, zei dat ze ook, dat eindigde met een nep-Apple tablet na het winkelen bij haar buurt Walmart.
“Toen ik thuis kwam en opende de doos, ik dacht dat het was een echte iPad,” Jamie Frick vertelde de Newark Star-Ledger. “Ik haalde de lader en toen ik probeerde om de stekker in de iPad, en dat is toen ik begon alles te merken.”
Dus hoe is deze fraude gebeurt? Winkelketens zeggen niet. Maar de heersende theorie begint met een oplichter het kopen van een iPad, te vervangen door iets van vergelijkbare grootte en gewicht en vervolgens verpakken van de doos, zodat het lijkt klaar voor de verkoop vloer weer. Dan is de persoon terug de doos voor een restitutie. Andere speculaties heeft zich gericht op gewetenloze winkelpersoneel overvallen opslagruimte om soortgelijke swaps te maken.
Walmart op het eerste weigerde Nassise, het Massachusetts vrouw, een uitwisseling of een terugbetaling als gevolg van een beleid tegen geretourneerde goederen die is uitgepakt bieden. Maar na de lokale ABC station raakte betrokken, Nassise ontving uiteindelijk een restitutie voor haar aankoop.
Walmart woordvoerder Dianna Gee zei dat het bedrijf is zich bewust van het probleem en werkt het aan te pakken.
“We zijn actief onze transactionele gegevens herzien, en dan terug te gaan en te kijken naar de video, die een up past bij dat om te bepalen hoe dit product krijgt terug op onze planken,” zei ze. “Als blijkt dat het frauduleus is, zullen we al die informatie te delen met de plaatselijke politie.”
Best Buy, die heeft gezien soortgelijke nep-iPad afleveringen, reageerde niet op herhaalde verzoeken om commentaar.
Walmart Gee raadt iPad shoppers openen van de doos en controleer zorgvuldig de tablet alvorens een aankoop.
Lemal De ervaring maakte hem op hun hoede van de aankoop van items uit een ander dan de fabrikant. Maar hij had leren een waardevolle les: Double-controleren van het serienummer op de doos.
“Als je een probleem hebt, niet afhankelijk zijn van de detailhandelaar vinkt u het item dat er in de doos; oproep Apple en het serienummer dat op de doos zelf te controleren,” zei hij. “Ofwel moeten zijn van deze te doen terwijl er, of als je thuis komt … (dat zal u vertellen) als het was voordat verkocht aan uw datum van aankoop.”

Tagged with 

Leave a Reply