Olasz szenátusi szavazás hogy kiutasítja Berlusconi

Az új olasz szenátus szerdán szavazott, hogy kiutasítja a volt miniszterelnök Silvio Berlusconi a Parlament után meggyőződését adócsalás. 192 A 113, tagozatokat volt.
Elemző jósolta a megbuktatása a balközép párt és a anti-létesítmény ötcsillagos mozgás, ígéretes, hogy a milliárdos média mágnás ellen szavazott.
A szavazás következik Berlusconi meggyőződés ahhoz, hogy egy hatalmas adó csalás összeesküvés a Mediaset televíziós birodalmát.
A 77 éves, aki uralta olasz politika két évtizeden át, a Forza Italia Párt miniszterelnök Enrico Letta kormánykoalíció ki kedden után hét hónapig húzta a kormány…
Berlusconi ítélték négy év börtön–egy év közszolgálat–felé, és betiltották a gazdaság állami hivatal két évig minden kormány azonnali visszatérés megelőzése.
Szerint a törvényt tavaly ő támogatásával súlyos bűncselekmények miatt elítélt politikusok nem jogosultak a Parlament, de kiutasítási először meg kell erősíteni a Szenátusban szavazással.
A korábbi miniszterelnök hívta a hívei, hogy tiltakozzanak Rómában a szavazást. Még megkérdezte szenátorok, hogy késleltesse a szavazólapon, azt állítva, hogy van új bizonyíték, amely igazolja, hogy ő nem követett el az adócsalás.
Berlusconi, aki hébe- hóba szolgált 1994-ben és 2011 között miniszterelnök, a nyüzsgő olasz politikai színtéren uralta az elmúlt két évtizedben. Annak ellenére, hogy ő kiutasítása a Parlament ő nem valószínű, hogy eltűnnek.
“Ő nem a politika, ő a kormány,” James Walston, a római Amerikai Egyetem nemzetközi kapcsolatok Tanszékének elnöke azt mondta a CNN. “Ő fog megszűnni, hogy Berlusconi szenátor.”
Valószínű, hogy Berlusconi marad a fáradságos ellenfél a kormány. Egykori komikus Beppe Grillo, az öt csillagos mozgás, nem ül a Parlamentben, de egy rendszeres ének kritikus.
A volt miniszterelnök azonban sújthatja a többi fejfájás. A kiutasítás a Parlament azt jelenti a vesztes egy részleges mentesség szenátorok tartanak a büntetőeljárást, és ő is szembe díjak, egyéb esetekben. Éve ő birtokol is már belegabalyodik csalás, a korrupció és a nemi botrányok, amelyek gyakran elérte az olasz bíróságok.
Egy sajtókonferencián kedd, Berlusconi ügyvédek elutasította, mint “egy teljesen irreális lehetőség” hogy egyszer ő mentelmi felemelte, szembesülhet a letartóztatás és más esetekben.
Berlusconi elítélték az adócsalás októberben tavaly foglalkozik járó Mediaset felett, és az ítéletet fenntartották, augusztusban.
Azzal fenyegetett, hogy elbukik a koalíciós kormány alatt a kérdés ebben az évben, de a bizalmi szavazás során meghátrált. Ő elutasította a szenátus, nagyrészt uralja a politikai ellenfelek, hogy elfogult vele szemben.
Valószínűtlen, hogy Berlusconi kiutasítása a Parlament lesz közvetlen hatással Letta barátait kormányt, amely túlélte a 2014-es költségvetésben bizalmat szavaznak kedden a jobbközép szenátorok, akik elszakadtak Forza Italia csoport segítségével.
Mindazonáltal Olaszország politikai wranglings árnyékot további az eurózóna harmadik legnagyobb gazdasága, recesszió, az adósság és a magas fiatalkori munkanélküliséggel küzdő.

Comments are closed.