Nigella Lawson ansigter politiundersøgelse narkotika

Britiske politiet sagde søndag, de ville undersøge beviser for at stjernekok Nigella Lawson tog kokain.
Nyheden kom dage efter Lawsons to tidligere personlige assistenter var ryddet for svindel i en retssag, så kokken indrømme til lejlighedsvis brug af narkotika, herunder kokain.
I en erklæring på søndag Metropolitan Police sagde en specialist ville team undersøge “alle de beviser, der fremstår som en del af en undersøgelse i denne sag og i forbindelse med anklagemyndighedens Crown vil afgøre en passende fremgangsmåde.”
Men politiet tilføjet, at der var “ingen overhængende udsigten” af retsforfølgning monteres mod Lawson.
“Senior efterforske Officer modtaget juridisk rådgivning det vidne indlæggelser gav ikke i sig selv tilstrækkelige beviser til at rejse tiltale”.
I fredags talte Lawson vredt imod hvad hun sagde var falske påstande om sædvanlige stofbrug fremsat mod hende i retssagen mod søstre Elisabetta og Francesca Grillo.
Francesca Grillo havde været anklaget for besvigelse Lawson og hendes ex-mand Charles Saatchi af $950.000 (£580.000) og Elisabetta Grillo af besvigelse dem af $172.000 (£105.000). Begge nægtede anklagerne.
Sagen grebet UK medier, takket være afsløringer af stofbrug af Lawson og indblik i hendes urolige ægteskab med Saatchi, en millionær kunstsamler. Parret blev skilt i år.
Ved retssagen, begge søstre hævdede at have set tegn på gentagne kokain og cannabis brug af Lawson.
Men begge vidnede, at de aldrig havde set hende tage stoffer. Saatchi ligeledes sagde han aldrig havde set hans ex-kone bruger narkotika.
Elisabetta Grillo fortalte retten, at Lawson havde røget hash med hendes to børn fra sit ægteskab med hendes første mand, den sene John diamant.
Lawson bekræftede i sit eget vidnesbyrd, hun havde taget kokain en halv snes gange, i to perioder af sit liv, og brugt cannabis i fortiden. Men hun nægtede at være en sædvanlige bruger.
Lawson, der var en retsforfølgning vidne, sagde hun var “skuffet men unsurprised” af dommen. Hun smækkede, hvad hun sagde var en vedvarende kampagne for at ødelægge sit omdømme.
“Over de tre uger retssag juryen blev konfronteret med en latterligt sideshow af falske beskyldninger om stofmisbrug, som umuliggøres fokus på den egentlige straffesag,” sagde Lawson i en forberedt erklæring.
“Min erfaring som vidne var dybt foruroligende. Når falske påstande om sædvanlige stofbrug blev indført gjorde jeg alt for at sikre (Crown anklagemyndighed) var klar over den vedvarende baggrund kampagne bevidst designet til at ødelægge mit rygte.”

Comments are closed.