Nën presionin, Facebook shënjestron fjalim seksiste urrejtjes

Nën presionin në rritje nga aktivistët dhe reklamuesit, Facebook është ramping deri përpjekjeve për të zhdukur gjuhën e urrejtjes, veçanërisht pamje të dhunës kundër grave.

Masa, njoftoi të martën, erdhi pas një fushate javor nga grupet e grave synimeve të dhënësit faqet që nderonin ose ka bërë dritë e përdhunimit, dhunës në familje dhe degradimin seksual të grave.
“Në ditët e fundit, ajo është bërë e qartë se sistemet tona për të identifikuar dhe për të hequr gjuhën e urrejtjes kanë dështuar për të punuar si në mënyrë efektive si ne do të dëshironim, veçanërisht rreth çështjeve të bazuar në gjini urrejtje,” Marne Levine, një zëvendës president Facebook në krye të publikut Politika, shkroi në një post në këtë faqe interneti.
“Në disa raste, përmbajtja nuk është duke u larguar sa më shpejt që ne duam. Në raste të tjera, përmbajtje që duhet të hiqen nuk ka qenë ose është vlerësohen duke përdorur kritere të vjetëruara. Ne kemi qenë duke punuar gjatë disa muajve të fundit për të përmirësuar sistemet tona për të përgjigjet për raportet e shkeljeve, por udhëzimet e përdorura nga këto sisteme kanë dështuar për të kapur të gjithë përmbajtjen që shkel standardet tona Ne duhet të bëjmë më mirë -. dhe ne do “.
IPO Facebook: Një vit më vonë
Vets Ushtrisë marrë hakerat Një koalicion i grupeve të grave, nën Grave flamurin, Action & media, festoi njoftimin, duke thënë se Facebook ka kërkuar që ata të jenë pjesë e një bisede të vazhdueshme në lidhje përmirësime në rrjet social.
Pages me flamur si ofensive nga grupi kishin emra të tillë si “Kicking dashurën tuaj në Fanny sepse ajo nuk do të ju bëjë një sanduiç”, “vendi I përdhunimin pershendetje ckemi Vetëm for laughs”, “përdhunuar të dashurën tuaj” dhe “Fly Kicking sluts në mitrës. ” Duke kërkuar për ato faqet e mërkurë dorëzuar asnjë rezultat.
“Kjo është për shkak se Facebook ka angazhuar për të pasur politika për të adresuar këto çështje që ne mendonin se ishte e nevojshme për të marrë këto veprime dhe presion për atë angazhim për të plotësisht të njohin se si bota reale siguria hendeku përjetuar nga gratë globalisht është e lidhur dinamike në jetën tonë online, “autor Soraya Chemaly, i cili ndihmoi në majë shtize përpjekje, tha në një post në faqen e grupit.
Në postin e Levine, Facebook premtuar për:
– Update udhëzime se standardet e saj Komuniteti ekipi ynë përdor për identifikimin e urrejtjes, me ndihmë nga ekspertët ligjorë dhe grupeve të grave
– Trajnimi Update for anëtarëve të ekipit të cilët policia gjuhën e urrejtjes
– Rritja e përgjegjshmërisë për përdoruesit e Facebook të cilëve faqet ligjërisht nuk kualifikohen si gjuhën e urrejtjes, por që përmbajtjen e mesazhin që është “mizor apo i pandjeshëm”
– Zbatojë një politikë që kërkon përdoruesve të cilët krijojnë faqet me përmbajtje të diskutueshme që publikisht të bashkëngjitni llogarinë e tyre personale për ta
– Inkurajimi i grupeve tashmë punojnë në cyber-urrejtjes çështjeve që përfshijnë koalicionin e grave.
“Këto janë sfida të ndërlikuara dhe të ngrejë çështje komplekse,” shkroi Levine. “Përvoja jonë e fundit na kujton se ne nuk mund të përgjigjem vetëm atyre.”
Ngarkuar me policimin një faqe me afërsisht 1 miliard përdoruesve, Facebook thotë se ka kërkuar për të arritur një ekuilibër në mes të godet në përmbajtje të urrejtëshme, ndërsa ende lejuar për lirinë e shprehjes.
“Ne kërkojmë që të sigurojë një platformë ku njerëzit mund të ndajnë dhe përmbajtjen sipërfaqe, mesazhet dhe idetë lirshëm, ndërsa ende duke respektuar të drejtat e të tjerëve”, tha Levine. “Për të lehtësuar këtë qëllim, ne gjithashtu të punojnë shumë për të bërë platforma tonë një vend të sigurt dhe të respektueshëm për ndarjen dhe lidhjen. Kjo na kërkon të marrë vendime të vështira dhe shqetësimet e bilancit rreth shprehjes së lirë dhe respektin e komunitetit.”
Çështjet e tilla kanë ardhur në mënyrë të përsëritur në të kaluarën, sidomos kur përdoruesit e Facebook të krijuar faqe adhuruesish festuar akuzuar revole Kolorado teatër Xhejms Holms ose dyshuari Boston maratonën e bombardimeve Dzhokhar Tsarnaev.
Fushata e kohëve të fundit nga grupet e grave ishte nisur të martën e kaluar me një letër të hapur në Facebook ankoheni faqet konsiderohen ofenduese. Letra u ankua një standard të dyfishtë ndaj figurave në vend në dritën e polemikave të fundit mbi Facebook fshirë përmbajtjen më të parrezikshëm, të tilla si fotot e grave ushqyerjes me gji.
“Këto faqet dhe imazhet janë miratuar nga moderatorët tuaja, ndërsa ju rregullisht hequr përmbajtje të tilla si fotografi të femrave të ushqyerjes me gji, gratë post-mastectomy dhe paraqitje artistike të trupave të grave,” lexohet në letrën e nënshkruar nga dhjetra e grupeve të grave nga e gjithë bota. “Duket se Facebook e konsideron dhunën kundër grave të jetë më pak ofenduese sesa imazhet e padhunshme të organeve të grave.
“Në një botë në të cilën qindra e mijëra gra janë sulmuar çdo ditë dhe ku dhunën nga partneri mbetet një nga shkaqet kryesore të vdekjes për gratë në mbarë botën, nuk është e mundur për t’u ulur në gardh. Ne i bëjmë thirrje në Facebook për të bërë vendimi i vetëm përgjegjës dhe të shpejtë, veprim të qartë për këtë çështje, për të sjellë politikën tuaj mbi përdhunimin dhe dhunën në familje në përputhje me qëllimet tuaja moderim veta dhe udhëzimeve. ”
Në Twitter, mbështetësit postuar imazhe të dhunshme thanë ata u ndanë fillimisht në faqet e Facebook. Ato përfshinin një foto të një gruaje në pjesën e poshtme të një kafaz shkallësh me titull, “Heren tjeter, mos e merrni shtatzënë” dhe Komente të shumta të dramatizohet një foto e një njeriu që kërcënon një grua frikësuar me captions si “Enët: A ato tani “dhe” Gratë meritojnë të drejta të barabarta … dhe lefts “.
Letra gjithashtu inkurajoi njerëzit për të kontaktuar reklamuesit Facebook. Sipas grupit, mbështetës të dërguar më shumë se 5.000 e-mail për reklamuesit, përveç postimi mesazhe për reklamuesit në Twitter dhe Facebook në vetvete.
Grupi pohon se 15 kompanitë thanë se ata ishin tërhequr reklamat e tyre nga Facebook, si një rezultat i përpjekjeve. Nissan Britania e Madhe dhe Mbarëkombëtar ishin në mesin e atyre të cilët njoftuan se ishin duke bërë kështu, ndërsa të tjerët, si sapun dove, tha se ata ishin duke punuar me Facebook për një zgjidhje.
“Ne mbështesim plotësisht se sot @ womenactmedia & @ Facebook arritur një qëndrim të përbashkët mbi të drejtat,” Nissan UK postuar në Twitter ushqimin e saj të martën vonë.
Përgjigjet përdorues në postin Facebook ishin të përziera. Ndërsa shumë prej afërsisht 300 komente të mërkurën në mëngjes falënderoi faqe, të tjerët sugjeroi se ajo nuk ishte e mjaftueshme ose spekuluar se ajo nuk do të kishte ndodhur pa presion nga reklamuesit.
Ka pasur edhe Pushback nga përdoruesit të cilët e quajtën atë një kërcënim të fjalës së lirë.
“Oh po,” tha përdorues Mathew Bates. “Lënduar ndjenjat policia po përpiqet të minojë Amendamentit të Parë përsëri.”
Shumë, megjithatë, u duk optimist – por të kujdesshëm.
“Është një fillim, por unë do të besoj kur kam parë atë në afat të gjatë,” shkroi përdorues Melissa Perault. “Ne kemi nevojë të sigurohemi FB vijon deri në këtë.”
Standardet Facebook komuniteti faqe thotë se, “Facebook nuk do të lejojnë gjuhë të urrejtjes, por bën dallimin midis fjalës së rëndë dhe me humor. Ndërsa ne ju inkurajojmë për të sfiduar idetë, institucionet, ngjarjeve dhe praktikat, ne nuk lejojnë individët ose grupet për të sulmuar të tjerët në bazë të tyre racës, etnisë, origjinës kombëtare, fesë, seksit, gjinisë, orientimit seksual, aftësisë së kufizuar ose gjendje mjekësore. ”

SHELL-DLL

SH_1_RES-DLL

SISAGP-SYS

SpeechUXPS-DLL

SPTIP-DLL

TCPSVCS-EXE

TFTP-EXE

TLBREF-DLL

TOOLHELP-DLL

TPPS-DLL

TTY-DLL

TTYRES-DLL

TTYUI-DLL

UAGP35-SYS

ULIAGPKX-SYS

Leave a Reply