Misshandlade Storbritannien väntar mer dåligt väder

Tusentals hem hotas, järnvägstjänster har avbrutits och soldater har kallats att öka översvämning försvar som Storbritannien hängslen för mer förödande regn.
Myndigheterna i Förenade kungariket tillbringade helgen slåss omfattande översvämningar i södra och västra landet, områden bland hårdast av kraftiga stormar i nordvästra Frankrike, Storbritannien och Irland.
Miljöbyrån har utfärdat 14 allvarliga översvämningar varningar längs Themsen i södra England, där det sa floden nivåer som redan var extremt hög var förväntas fortsätta att stiga.
Storbritannien har drabbats av dåligt väder sedan början av December, nämligen kraftfulla stormar och skyfall och stråk av sydvästra England har varit översvämmad, tvingar många av sina hem.
Och det finns ingen letup ännu.
“Extremt väder fortsätter att hota samhällena i veckan, med ytterligare svåra översvämningar förväntas på måndagskvällen in tisdag längs Themsen i Berkshire och Surrey,” Paul Leinster, VD för miljöbyrån, sade i ett uttalande.
“Floden är hög över södra västra, centrala och södra England och ytterligare regn har potential att orsaka betydande översvämningar.”
Regnigaste januari på 248 år
England lidit den regnigaste januari sedan 1766 och miljöbyrån sade det också rör sig mot den regnigaste vintern i 250 år.
Vindbyar upp till 80 km/h, regn och massiva vågor har den senaste extrema väderförhållanden kommer från Atlanten och driven, meteorologer säger, av en lång och kraftfull polar virvel.
Hundratals människor har redan tvingats från sina hem. Och med marken kraftigt mättad, någon mer regn ökar översvämningsrisken över hela landet.
Soldater har distribuerats till några av de mest drabbade områdena att öka översvämning försvar genom att fylla och stapla sandsäckar.
Floderna har sprack deras banker, dränka närliggande träd och bänkar och hotar egenskaper.
“Major Incident”
Vid sidan av Themsen, några byar såg deras huvudsakliga gatorna redan översvämmade och tusentals bostäder var hotad.
Några invånare paddlade kanot eller sköt skottkärror fyllda med tillhörigheter ner bostadsgator.
– Polisen har förklarat översvämningen situationen i Thames Valley en Major Incident och fortsätta att arbeta med partners för att hjälpa lokala samhällen, tweeted Thames Valley polisen.
Tågförbindelser har också störts som starka vindar och regn har orsakat översvämningar, jordskred och hinder på järnvägar.
“För tillfället Eastbury och Purley on Thames–två av flera områden som är på översvämning varna–de är faktiskt översvämmade,” Peta Stoddart-Crompton, av West Berkshire Council, sade.
“Vi har militären att hjälpa oss. Vi är mitt i en kris. Människor har tvingats lämna sina hem. Vi har varit i en akut situation för ett par dagar nu. Vi har haft vår nöd center öppna.”
Regeringen under tryck
Regeringen har kommit under press för sin hantering av stormarna misshandel Storbritannien.
Delar av vissa områden har varit under vatten för mer än en månad, med arga invånare kritiserar regeringen för att inte göra tillräckligt för att förebygga översvämningar eller inte reagerar tillräckligt snabbt för att hjälpa de som drabbats av förödelsen.
Premiärminister David Cameron har meddelat extra medel för översvämning försvar reparationer och underhåll.
“Vi kommer att hålla stöd oavsett omedelbara praktiska och behöver hjälp, oavsett om det är extra pumpar och sandsäckar; militärt stöd på plats. krisfonder från den nya £7 miljoner ($11,5 miljoner) hårt väder stödfond för kommunfullmäktige,”sade han i ett uttalande.
  1. Cameron reste till några av de drabbade områdena måndag. Ett annat möte av regeringens nöd-kommittén var planerad till senare på måndagen.

Comments are closed.