Milyen szerény USB vált mérnök a tech “rocksztár”

A számítógépes technológia előrehaladtával az egyre zavarba ejtő ütemben, ez megnyugtató a tudat, hogy egy kis funkció maradt állhatatosan időtálló, és ami még fontosabb, üzembiztos.

Az USB (Universal Serial Bus) olyan fontos ma, mint akkor volt, amikor a 12 milliméteres, 4,5 milliméter port és kábel először kezdtek megjelenni vissza a 1990-es évek, hogy a felhasználók a diszkrét és egyszerű módja az adatátvitel között egy sor digitális eszközök .
Ma, több mint 10 milliárd USB eszközöket úgy gondolják, hogy a használata az egész világon – a statisztika, amely biztosította a társ-feltalálója, Ajay Bhatt, egy állandó helyet a számítástechnikában nem hivatalos Hall of Fame.
“Én teljesen meglepett, hogy hogyan hatott mindenkit. Úgy értem, a nevem vált a közös név – legalábbis az iskolákban és szakmai közösségek” Bhatt mondta.
A mérnök magas rangú számítástechnikai körökben volt híres ünnepelte a 2009-es hirdetési kampány a munkáltatók, az Intel, amikor egy színész ábrázoló Bhatt peckesen egy labor tele ragad munkatársak.
“Én valóban kap egy rocksztár kezelés, és ez nagyon szokatlan számomra – emberek kérnek az aláírást, emberek kérnek a kép.”
Silent sikere BLUMOTION kivetőpánt
Divine vezérelte Post-it jegyzetek
Betakarítás gumit pitypang útját digitális halhatatlanság kezdődött a 1990-es évek közepén a növekvő kusza vaskos kábelek és portálok, amelyek kapcsolódnak a különálló eszközök PC-k és laptopok.
Olvasás: Raspberry Pi + Arduino = $ 100 super PC
Egy kábel kellene beszélni, hogy a billentyűzet, Bhatt emlékeztet, míg a másik akkor csatlakozik a modem. Egy másik kábelt engedélyezett nyomtatást, egy másik összeköti a merevlemezt a monitor.
“Ez nehezebb, mint amilyennek kellett lennie,” mondja.
“Te néztek két eszközt összekötő vezetékek és akarsz dolgok történnek, de a szabályok nem ilyen egyszerű. Nagyon nehéz volt az átlagember használni. Minden a technológia ezen a ponton lett kifejlesztve szakemberek által szakemberek. ”
Nekilátott létre egy kapcsolatot a számítógépek az egész iparágban. Hat éven át lobbizott kollégák Intel, majd más számítógépes cégek, sürgetve, hogy mindenki ugrik a buszon.
“Kezdetben nehéz volt számukra, hogy megértsék az érdemeit. Volt egy nagy sátor, és benne mindenkit, hallgattuk mindenki input és megpróbálta kezelni őket, hogy a legjobb tudásunk és ezért USB sikeres” Bhatt mondta.
Ez volt minden, könnyebb mondani, mint megtenni, azt mondja, szükség radikális változás az iparág öko-rendszer.
“Annak érdekében, hogy sikeres legyen az ilyet meg kell nézni a problémát a saját szemszögéből. Tehát, ha mentem, mondjuk, Compaq – ami most (tulajdonában) Hewlett-Packard – szoktunk gondolkodni a kérdéseket, és milyen problémákkal szembesültek, “mondta.
USB jó volt, mert foglalkozott néhány vevői elégedettség kérdéseket, miközben segít számítógépes hardvergyártók pénzt takarít meg.
Bhatt saját kereskedelmi elvárásait találmányát kezdetben meglehetősen szerény.
Olvasd el: A világ legkisebb halszem kamera
“Azt hittem, ez a (egyszeri) $ 40000000 lehetőség,” mondja. “Nem tudtam elképzelni, ahol az USB ment vagy ha továbbra is megy. Ez meghaladta a legvadabb a képzeletét.”
Egy csomó ember azt mondta, hogy ez nem lehet tenni, és akkor megy a boltba, vagy beszéljen a felhasználók számára. Ők mind ragadtatva az USB, milyen egyszerű.
Ajay Bhatt, Intel engineerThe első modell (USB 1) megjelent a piacon a 1990-es évek, és azonnal sikert aratott. Későbbi verziók – USB 2.0 megjelent 2000 és USB 3.0, amely 2008-ban debütált – már jelentősen javult adatátviteli sebességet.
“USB 3.0 400-szor gyorsabb, (mint a mi eredeti USB), és ahogy haladunk előre látom USB lesz 816-szor gyorsabb,” Bhatt mondja.
“Ez változó. A nagy része az USB, hogy az első eszköz, amit vásárolt is dolgozni számítógépek ma, és remélhetőleg működni fog a számítógépek a jövőben.”
Ma mintegy kétmilliárd USB-k szállítják minden évben, több millió eladott minden nap.
De a projekt még soha nem volt a pénz, mondja a 56 éves.
“Valaki megkérdezett engem egyszer, és azt mondták, nem is tudom, nem tudom, hogy csináltam egy fillért sem egy USB pont és az Intel tett egy fillért sem egy USB pont akkor lett volna egy csomó pénzt,” mondja .
“Azt hiszem, amit tett, hogy létrehoztunk egy nyílt szabvány, amely mindenki javát szolgálja. Milyen boldog vagyok, hogy az, hogy mindenki részt vesz ebben az ökoszisztémában, és ők minden pénzt.”
Az igazi lényeg az Bhatt bár már egy tartós érzése érdemes a saját személyes fővárosban.
“Azt hiszem, minden mérnök, hogy a gondolatok, az elképzelések a polcon a boltban egy hihetetlen érzés – tudod, mert létrehozott valamit, amit elképzeltem valamit,” mondja.
“Sok ember azt mondta, hogy ez nem lehet tenni, és akkor megy a boltba, vagy beszéljen a felhasználók számára. Ők mind ragadtatva az USB, milyen egyszerű. Teszi jól érzed magad.”

Leave a Reply