Miksi käyttökokemusta ei voi olla?

Viime aikoina monet käyttäjäkokemuksen suunnittelijat keskustelevat liittyvistä aiheista. Meidän pitäisi antaa käyttäjillemme parempi kokemus, yrittää tehdä niistä kuten sivustollemme, sovellukset ja aloitusnäyttö. Käyttäjäkokemus on hyvin epämääräinen käsite, niin monet ihmiset edelleen tunnista häntä puolueellinen. Lisäksi on olemassa monia suunnittelijoita siitä, miten löytää käyttökokemuksen näyttää vakaasti, että itse asiassa, epärealistinen. Käyttökokemusta ei riipu ainoastaan ​​siitä, mitä hän suunnitteli, mutta myös, ja kaikilla on suhde. Tämä artikkeli selittää miksi käyttäjäkokemusta voidaan suunnitella.
Erilaisia ​​tulkintoja käyttökokemusta
Kävin hiljattain useita high-end design yritys, työnsä näyttää erittäin hyvältä, ja pantiin esillä yhtiön tapauksessa laatu on kiistaton. Kuitenkin nämä työt näyttävät laittaa käyttäjän kokemus on vastaava sivusto kartta, wireframes tällaisen sisällön, samoin kuin tiedot arkkitehtuuria. Tämä on täysin väärä, mutta tämä on kaukana siitä, mitä me haluamme.
Tämä taso ei edusta koko teollisuutta, mutta tutkimukset ovat osoittaneet, että käyttäjien kokemukset ovat eri standardeja, ja usein käytetty kuuma puheenaihe. (Monipuolisempia look Hans-Christian Jetter ja Jens Gerkenin artikkeli (“yksinkertaistettu malli käyttökokemuksen käytännön sovellus”). Ole vain ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutuksen, käytettävyydestä tai informaatioarkkitehtuuri, vaikka helppokäyttöisyys on Tärkein tekijä käyttökokemuksen.
Monet tutkimukset osoittavat, että käsitys käyttökokemusta on eroja, mutta silti monet ihmiset yleensä käyttäjäkokemus on vuoropuhelu ihmisen ja tietokoneen (HIC). (Katso Effie Lai-Chong Law et al: n artikkelissa (“ymmärtäminen, rajaus ja määritellään käyttökokemus: Tutkimuksen lähestymistapa”).
Kuitenkin ihmisen ja koneen vuoropuhelun harrastanut joitakin ratkaisuja, yrityksen tavoitteet ja tulokset, ja käyttäjäkokemuksen kaukana näillä alueilla. Hän on tarkasteltava eri näkökulmista, kuten emotionaalinen, esteettinen kokemus, vaikutus helppokäyttöisyys. Tietenkin, se on helppo arvioida suhteen helppokäyttöisyys, kun taas toinen ei ole helppo tehdä!
Hassenzahl käyttökokemuksen monia malleja on ehdotettu malli käyttökokemusta, jotkut perustuvat Hassenzahl malliin. Tämä malli olettaa, että on kullekin käyttäjälle ja tuotteisiin liittyviä ominaisuuksia. Kuten olemme nähneet, nämä ominaisuudet eri käyttäjät ovat erilaisia, käyttäjäkokemus syntyy, kun käyttäjä tekee erilaisia ​​tuotteen ominaisuuksien reaktion tuloksia.
Nämä tarrat / ominaisuuksia voidaan jakaa neljään ryhmään: operatiivinen, tunnistettavuutta, ärsyttää, vihjailevia. Nämä luokat korkeammalla tasolla jaetaan käytännön ja viihdyttävä.
Ottaen huomioon todellisen toiminnan käytännöllisyys ja tuotteen ominaisuudet, hauska ja käyttäjäystävällinen mielenterveyttä, ymmärrän miten he voivat auttaa meitä tietää, miten erilaiset tuotteen näkökulmasta suunnitteluun, eikä suunnittelussa käyttökokemuksen. Ja työtovereiden myös havainnollistaa miksi käyttäjäkokemusta voidaan suunnitella.
Toimivuutta
Hassenzahl vasaralla ja metafora käytännöllinen ja hedonismi. Käytännöllisiä ominaisuuksia on tehdä selväksi tuotteitamme toiminto. On kuitenkin olemassa hedonistinen vasara ominaisuuksia, joita ovat esimerkiksi hölkätä muistiasi. Tässä mallissa käytännön täytäntöönpanokelpoisuus ominaisuudet ja ohjelmistot koskivat pääasiallisesti, toimivuus ja tuotteiden ydintoimintoja, kun taas yleensä nämä ja tuotteen saatavuustiedot. Koska sivusto, lopulliset tulokset pitäisi olla yksinkertainen ja intuitiivinen, ja käyttäjät osaavat käyttää. Lopuksi toimivuutta käyttäjän kokemus tärkein ominaisuus.
Vaikka toimivuus on tärkeää, mutta tuote on vielä lisätoimintoja. Ensimmäinen on tunnistaa toiminto, mieti: nyt edessä näyttää paljon merkintöjä, kumpi sopii teidän tottumukset, joista yksi on välität, vaikka jotkut niistä on liitettävä kuvaus. Toinen vaihe on halua käyttäjien osoittaa henkilöllisyytensä, joten Saavuttaakseen tämän toiminnon, sinun täytyy sallia käyttäjät voivat ilmaista omia ajatuksiaan. Kasvun sosiaalisen median edellyttää tunnistautumista toiminto. Ennen kuin voimme kertoa maailmalle, että me teemme omat sivut mieltymykset ja lemmikit, ja nyt voimme hyödyntää sosiaalista mediaa.
Facebook ja blogi ja jotkut online-palveluja auttaa ihmisiä kommunikoimaan ja kommunikoida välillä, keitä me olemme ja mitä me teemme. Nämä ovat tunnistamista ja syntymän tuotteen. Esimerkiksi tunnistamisen edut avulla käyttäjät voivat muokata omaa tilannettaan ilmaista omia ajatuksiaan, WordPress, ja jotkut BLOGI alustan avulla käyttäjät voivat valita teemoja näyttää heidän persoonallisuutensa, kuten käyttäjä päivittää tilaansa Facebook tai Twitter Muut ja sen kaltainen alusta.
Ärsytys
Kun käyttäjä unohtaa laittaa liitetiedoston, Gmail vinkkejä.
Pareto Periaate, joka tunnetaan myös nimellä “Pareto laki osoittaa, että 80% käytettävissä olevista varoista on yleensä vain 20% saatavuus, joten saatavuus kohteita perinteisen pakko seulonnalla, koska valtaosa harvoin hyväksytään, joita ei voida pidettävä lain käyttökokemuksen. muutamia toimintoja voi pyytää käyttäjältä henkilökohtaista kehitystä ja vastaamaan ihmisten toiveita ja taitojen parantamiselle tiettyjä ominaisuuksia ennen kuin voit antaa meille apua.
Tästä näkökulmasta, harvemmin käytetyt toiminnot eivät tee ohjelmisto kulutus pieneni, koska vaikeus käytetään vain kerran. Pidä ne, kun käyttäjät huomaavat, että käyttäjät löytävät on niin monia tehokkaita toiminnallisia kokemus, antaen käyttäjien yllätys ja positiivinen vaikutus tuotteen. Itse asiassa, kun Gmail muistuttaa minua, kun ajattelen, mitä? Postissa unohdin pass liitetiedostoja? Jos haet gmail attchment Twitterissä, jossa voit löytää monia ihmisiä, tuntea samalla tavalla.
Lisäksi on monia esimerkkejä ärsyttää, mutta paras ominaisuus voi pyytää joko odottamattomia, mutta tarpeen, kuten Gmailin ohjeita. Kun YouTube Super Bowl tai Ystävänpäivä parantaakseen sen näkyvyyttä ja muutettu logo, kun sain MailChimp apinoiden minun muistutus “Hush, Helge, kuulin huhuja”, ja sitten voin kohta avata Bananarama YouTubessa Kappaleen linkki, löytyy uusia asioita.
Viitteellinen
Neljäs ominaisuus itse tuote on mukaan Hassenzahl malli, joka auttaa muistaa menneitä ominaisuus nimeltä hiljaista. Olemme usein upotettuna tai puhumalla joistakin aikaisemmista tapahtumista, vaikka se on eilen. Jopa jotkut pölyinen matkamuistoja herättävät viimeisen voivat auttaa meitä.
Suunnittelu, voimme antaa vanhanaikainen ilme sivusto on suunniteltu herättää nostalgiaa lapsuuden, koulun päivää, 60 tai 30 vuoden muistoja. Jopa jotkut modernit sivustot, abstrakti kuvio voi olla myös viittaavia piirteitä. Facebook ja paljon valokuvia Flickr on korkeampi hiljaista.
Käyttökokemusta ei voida suunnitella
Ottaa sanoi, että miksi ei olla käyttäjäkokemuksen suunnittelun? Koska käyttökokemusta ei ole vain perus itse tuote, vaan myös käyttäjän ja tilan käytön tuotteen.
Et voi suunnitella käyttäjän
Käyttäjän vaihteli, jotkut ihmiset voivat helposti löytää mitä haluat käydä läpi sivuston, joillekin ihmisille ei ole helppoa. Tietoisuus tuotteen riippuu tuotteesta riippumaton käyttökokemusta. Käyttäjät vertailla eri tuotteita kokemusta, lisäksi käyttäjillä on myös eri tarkoituksiin, he käyttävät kaikenlaisia ​​kuvioita.
Ajattele: Kun menet ravintolaan kokevat ruoka ja palvelu, voit aina, ja sinun piti tehdä verrattuna muihin ravintoloihin ja löytää eroja. Ne ovat kokemuksenne. Ja ystäväsi tekevät niiden vertaileva aikaisempaa kokemusta, ja tämä tahto ja iso ero. Vuonna ohjelmaa, nettisivuja, App sovellus on myös totta.
Tekijöitä ei voi valvoa
Etsi käyttäjä enemmän kysyntää pistettä, koska jokaisella käyttäjällä on omat tottumukset. Joten et voi perustua tuotteen käyttämisestä suunnitella käyttökokemuksen. Tämä tilanne ei kuulu meidän suunnittelu, mutta hän voi päättää, miten käyttää tuotetta käyttäjä, käyttäjä on, miten tällaista kokemusta. Joissakin tilanteissa, kuten WordPress, et varmasti halua tutkia joitakin arvokkaita ominaisuuksia ja etuja. Vaihteeksi jotkut ominaisuudet saattavat tehdä asioista monimutkaisempia. On tiettyjä tapahtumia, kuten MailChimp apinoilla viittaavat siihen, että “tietyissä paikoissa nyt 05:00,” ja niin hyvin viileä, mutta joskus tulet huomaamaan, että hyvin outoa ja jopa ärsyttävää, koska olet eri tilanteessa käyttää tätä sovellusta .
Kuitenkin, käyttäjäkokemus, jatkuvasti muuttuvassa ajan. Kun käyttäjät ensin käyttää, saatat tuntea hämmentynyt, Tuotteille tuo lievä negatiivinen vaikutus. Mutta pian sen jälkeen, kun uudelleenkäyttö käyttäjä löytää joitakin arvokkaita ominaisuuksia, alitajuisesti oppia toimimaan, he koko sydämestään, ja käyttökokemuksen tuoda ihmisille vaikutus on positiivinen.
Meillä on suunniteltu käyttäjille
Monet suunnittelijat ylpeilee käyttökokemuksen insinööri. Erittäin lahjakas tässä yhteydessä, että käyttäjäkokemusta voidaan suunnitella. Mutta emme voi tehdä, mutta olisi suunniteltu käyttäjälle. Voimme suunnitella tuotteita ja palveluita, vaan määrittää suunnittelun aikana kokemus monissa eri tilanteissa. Siksi emme voi taata, että suunnittelee ja tuotteet johdonmukainen. Emme voi luoda käyttäjien odotuksia, voi luoda tuotteen käyttöön.
Kuten Oliver Reichenstein on huomauttanut, oli todellakin tapa avulla käyttäjät voivat seurata meitä toimimaan suunniteltuja tuotteita. Elokuva ja brändin vahvistanut tämän seikan: he aina ennustaa tietty kokemus, ja aina saavuttamaan tavoitteensa.
Joka tapauksessa, verrattuna kauhuelokuvista teatterissa kuin kotona katsomassa kauhu, koska ympäristö, jossa erilaiset vaikutukset ovat erilaisia. Samoin, mainonnan vaikutus riippuu käyttäjän tietoisuutta. Mainonta on tarkoitus määrittää kokemus, hänen menestyksensä ei ole itse mainoksessa ei poikkea suunnittelussa käyttökokemuksen käyttäjäkokemuksen suunnittelun ja erittäin tärkeä, ja hän voi auttaa meitä ymmärtämään ja tuo mieleen omat rajoituksensa. Voi auttaa meitä ajattelemaan, miten haluamme kokea.
On osoitettu, esimerkiksi erilaisia ​​tekijöitä asetettu käyttökokemuksen, kuten hauskaa, tunteita, käytettävyys, liikkuvuutta, yhteistyötä kokemus. Toisaalta, kun me suunnittelemme käyttökokemuksen, meidän on harkittava kaikkia tekijöitä. Katso Marianna Obrist et al artikkelissa “arviointi käyttäjien luomaa contentcreation eri yhteyksissä ja kulttuureissa”). Päinvastoin, kun suunnittelemme käyttäjän kokemus, joka meidän on käsiteltävä tekijöitä, jotka liittyvät luottaa meihin ja me haluamme suunnitella tuotteen käyttäjälle, millaisia ​​tunteita. Jos haluamme sovellus on mielenkiintoinen, niin meidän täytyy lisätä joitakin viihdyttäviä ominaisuuksia, vitsi, haastava tietokilpailu, hauska video, erittäin kilpailukykyinen kohtaus, tai muita elementtejä. Meidän on kuitenkin pidettävä mielessä, suunnittelijat, emme voi koskaan todella ennustaa, onko käyttäjä oli mielenkiintoinen tähän sovellukseen. Käyttäjät standardit ovat erilaisia ​​ja joskus ne olivat jopa haluttomia ottamaan.
Miten User Experience Design
Kohtuullisesti ymmärtää käyttökokemuksen
Jos haluamme asiakkaat voivat suunnitella, meidän on tiedettävä, mitä on käyttökokemusta. Poly Esimerkiksi, jonka avulla käyttäjä voi määrittää tuotteen ominaisuuksia etuja, joita on Hassenzahl käyttökokemuksen työtä.
Kuten Peter Morville “käyttäjäkokemuksen seitsemän elementtiä”, muut mallit samoin. Tässä käyttäjäkokemus on jaettu sopivia, saatavilla, hyväksyttävä, helppo löytää, helppo käyttää, luotettava ja arvokas. Nämä tekijät ja Hassenzahl malli on hyvin johdonmukainen sillä, käytettävissä, helppo löytää, luotettavan ja helpon pääsyn kaikki kuuluvat käytännöllisyys (pragmatismi ja saatavuudesta), kun taas toivottavaa ja arvokasta kuuluvat viihde (onnellisuutta).
Ymmärtäminen käyttäjä
Meidän täytyy ymmärtää käyttäjille. Jotkut perinteiset käyttäjän tutkimusmenetelmiä sovelletaan myös, kuten havainnointia, haastatteluja ja kyselyjä. Samoin, soveltuu myös luoda merkkiä käyttäjäkokemuksen suunnittelussa.
Beyond odotettavissa
Lopuksi, antaa käyttäjälle enemmän halusi. Ei vain avulla käyttäjät voivat tehokkaasti käyttää, mutta myös ne voivat huokaista: “Tämä on todella nero mestariteos!.” Beyond käyttäjän odotukset. Jos et, niin ne täytyy käyttää Web-sivuston tai sovelluksen, ei siksi vakuuttava, mutta he eivät voi auttaa.

Leave a Reply