Miért a felhasználói élményt nem kell tervezni?

Az utóbbi időben sok felhasználói élményt tervezők megvitassák a kapcsolódó témákról. Meg kell adni a felhasználók jobb élményt, próbálja meg őket, mint a helyszínen, az alkalmazások és az indítási képernyő. A felhasználói élmény nagyon homályos fogalom, hogy sokan még mindig felismeri őt elfogult. Ezen kívül sok tervezők hogyan keresse meg a felhasználói élmény úgy tűnik, hogy szilárd meggyőződése, hogy valójában, irreális. Felhasználói élmény nem csak attól függ, amit terveztek, hanem, és minden szempontból a kapcsolat. Ez a cikk elmagyarázza, hogy miért a felhasználói élmény lehet tervezni.
Különbözőképpen értelmezik a felhasználói élmény
Nemrég meglátogatott több high-end design cég, a munka nagyon jól néz ki, és került bemutatásra a vállalat esetében, a minőség nem férhet kétség. Azonban ezek a művek úgy tűnik, hogy a felhasználói élmény megegyezik a site map, drótvázakat ilyen tartalmat, az ugyanaz, mint az információs architektúra. Ez alapvetően hibás, de ez messze attól, amit akarunk.
Ez a szint nem jelent az egész iparág, de a vizsgálatok azt találták, hogy a felhasználók tapasztalatai különböző szabványok, és gyakran használják, mint egy forró téma. (Bonyolultabb meg Hans-Christian Jetter és Jens Gerken cikkét (“A egyszerűsített modellje felhasználói élményt gyakorlati alkalmazás”). Nemcsak az ember-gép kapcsolat, a használhatóság, vagy információs architektúra, bár az egyszerű használat A legfontosabb tényező a felhasználói élményt.
Számos tanulmány kimutatta, hogy a megértés, a felhasználói élmény vannak különbségek, de még mindig egy csomó ember inkább a felhasználói élmény a párbeszéd az ember és a számítógép (HIC). (Lásd Effie Lai-Chong Law és munkatársai cikkét (“Understanding, kör és meghatározza a felhasználói élmény: a felmérés megközelítés”).
Azonban az ember-gép párbeszéd belekóstolt néhány megoldást, a vállalati célokat és eredményeket, és a felhasználói élmény messze ezeken a területeken. Azt kell figyelembe venni a különböző perspektívák, mint, érzelmi, esztétikai élmény, a hatás a könnyű használat. Persze, könnyű értékelni szempontjából a könnyű használat, míg a másik nem könnyű csinálni!
Hassenzahl felhasználói élmény számos modellt javasoltak modellt felhasználói élményt, néhány alapul Hassenzahl modellt. Ez a modell azt feltételezi, hogy az egyes felhasználók és a termékkel kapcsolatos funkciókat. Mint láttuk, ezek a funkciók a különböző felhasználók különböző, a felhasználói élmény jön létre, amikor a felhasználó a különböző termékjellemzők reakció eredményeként.
Ezek a címkék / tulajdonságok lehet négy kategóriába sorolhatók: a működési, felismerhetőség, irritáló, szuggesztív. Ezek a kategóriák egy magasabb szinten oszlik praktikus és szórakoztató.
Tekintettel a jelenlegi üzemi praktikum és a termék jellemzőit, szórakoztató és felhasználóbarát összefüggő mentális egészség, értem, hogyan tudnak segíteni, hogy tudjuk, hogy más, mint a termék szempontjából, hogy a tervezés, hanem tervezés a felhasználói élményt. És munkatársai azt is mutatja, hogy miért a felhasználói élményt lehet tervezni.
Operálhatóság
Hassenzahl egy kalapács és egy metafora a pragmatikus és a hedonizmus. Praktikus az, hogy világos termékeinket funkciót. Vannak azonban olyan hedonista kalapács funkciók, mint például a használt jog a memória. Ebben a modellben a gyakorlati végrehajthatósága funkciók és szoftverekkel kapcsolatos, lényegében, működőképességének és a termék alapvető funkciók, míg általában ezek és a termékek rendelkezésre információ. Mint a helyszínen, a végeredmény legyen egyszerű és intuitív, és a felhasználók tudják, hogyan kell használni. Végül, a működőképességét a felhasználói élmény a legfontosabb jellemzője.
Bár a kezelhetőség fontos, de a termék még mindig szüksége van további szolgáltatásokat. Az első az, hogy azonosítsa a funkció, gondolom: már előtted mutatni sok bejegyzés, ami illik a szokások, hogy melyik érdekel, bár néhányan közülük kíséri leírások. A második lépés az, hogy a felhasználóknak, hogy megmutassák a személyazonosságát, ezért annak érdekében, hogy ezt a funkciót, akkor kell, hogy a felhasználók, hogy kifejezzék a saját elképzeléseit. A növekedés a szociális média igényel azonosítási funkciót. Mielőtt elmondani a világnak, hogy mi a személyes honlap preferenciák és a háziállatok, és most tudjuk kihasználni a közösségi média.
Facebook és a blog, és néhány online szolgáltatások segítségével az emberek kommunikálnak, és kommunikálnak egymással, hogy kik vagyunk, és mit csinálunk. Ezek az azonosítás és a szülés a termék. Például azonosítás előnye, hogy a felhasználók számára, hogy saját helyzetét, hogy kifejezzék a saját elképzeléseit, WordPress, és néhány BLOG platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy válasszon témák, hogy megmutassák a személyiség, mint a felhasználót, hogy frissítse az állapotát a Facebook vagy a Twitter és hasonlók, mint a platform.
Irritáció
Amikor a felhasználó elfelejti, hogy a mellékletet, a Gmail tippek.
Pareto-elv, más néven “Pareto törvénye azt mutatja, hogy 80%-a rendelkezésre álló források, akkor általában csak 20%-os rendelkezésre állás, így a rendelkezésre álló elemeket a hagyományos kényszerítette a szűrés, mert a túlnyomó többsége csak ritkán fogadják el, amelyeket nem lehet kell tekinteni, mint a törvény, a felhasználói élményt. néhány funkció figyelmezteti a felhasználót a személyes fejlődés és hogy megfeleljen az emberek vágyait, a képességek fejlesztésére bizonyos funkciókat, mielőtt nekünk segíteni.
Ebből a szempontból, a ritkábban használt funkciókat nem fog szoftverhasználat csökkent, mert a nehéz csak egyszer használható. Tartsa meg, ha felhasználók úgy találják, hogy a felhasználók számára olyan sok erős funkcionális tapasztalatokra, így a felhasználók a meglepetés, és pozitív hatással van a termékre. Valójában, amikor a Gmail eszembe, amikor azt hiszem, mi? A mail elfelejtettem át csatolmányaimat? Ha keres gmail attchment a Twitter, ahol megtalálható sok ember van, úgy érzi, ugyanúgy.
Ezen kívül, sok példa van irritáló, de a legjobb szolgáltatást lehet kérni, hogy vagy nem várt, de szükséges, mint például a Gmail utasításait. Amikor a YouTube, a Super Bowl, vagy Valentin-nap, hogy javítsa az átláthatóságot és a módosított LOGO, amikor kaptam egy MailChimp a majmok az én emlékeztető “Csitt, Helge, hallottam néhány pletykát”, és akkor én is pont nyitni Bananarama a YouTube-on dal kapcsolatot talált néhány új dolgot.
Szuggesztív
A negyedik szolgáltatás termék maga szerint Hassenzahl modell, ami segít felidézni múlt vonás hívott burkolt. Gyakran elmerül, vagy beszél valamilyen múltbeli események, akkor is, ha tegnap. Még néhány poros emléktárgyak idézik a múltat ​​segíthet.
Design, adhatunk egy régimódi külsőt honlap célja, hogy felidézze nosztalgia gyermekkorunk, tanítási napon, 60 vagy 30 év emlékeit. Még néhány modern weboldalak, absztrakt motívum is, hogy szuggesztív funkciókat. Facebook és sok fotó a Flickr magasabb implikált.
Felhasználói élmény nem lehet megtervezni
Azt mondta, hogy miért nem lehet a felhasználói élmény design? Mivel a felhasználói élmény nem csak az alapvető termék maga, hanem a felhasználó és az állapotát a termék használatát.
Nem lehet tervezni a felhasználó
Felhasználó változatosak, egyesek könnyen megtalálja, amit keres, hogy menjen át a helyszínen, néhány ember nem könnyű. A tudatosság a termék függ a termék önálló felhasználói élményt. A felhasználók összehasonlítani a különböző termékeket tapasztalat, továbbá a felhasználók is különböző célokra, akkor használja mindenféle mintákat.
Gondolj bele: Amikor elmész egy étterembe, hogy megtapasztalják az élelmiszer és a szolgáltatás, akkor mindig, és meg kellett csinálni, mint a többi étterem és megtalálni a különbségeket. Ők alkotják az élményt. És a barátok tenni aszerint, hogy azok az összehasonlító korábbi tapasztalatok, és ez, valamint a nagy különbség. A szoftver, weboldalak, App alkalmazás is igaz.
Tényezők nem tudja ellenőrizni
Keressen felhasználó nagyobb a kereslet pontot, mert minden felhasználó saját szokásait. Így nem lehet alapja a termék használatát tervezésére felhasználói élményt. Ez a helyzet már túlmutat a mi design, de tudod, hogy hogyan kell használni a terméket felhasználó, a felhasználó, hogy a fajta tapasztalat. Bizonyos esetekben, mint például a WordPress, akkor biztosan szeretné felfedezni néhány értékes tulajdonságait és előnyeit. A változás, hogy egyes funkciók a dolgok még bonyolultabbak. Vannak bizonyos alkalmakkor, mint például MailChimp majmoknál azt sugallják, hogy “bizonyos helyeken már 05:00,” és így nagyon jó, de néha azt találjuk, hogy nagyon furcsa, sőt idegesítő, mert van egy másik helyzetben, hogy használja ezt az alkalmazást .
Azonban a felhasználói élményt, a folyamatosan változó idővel. Amikor a felhasználó először használja, úgy érezheti, zavaros, a termék fog egy kis negatív hatása. De nem sokkal később, amikor az újra felhasználás felhasználók talál néhány értékes funkciók, akkor tudat alatt megtanulják, hogyan működik, akkor teljes szívvel, és a felhasználói élmény, hogy az emberek a hatás pozitív.
Azt tervezték, a felhasználók
Sok tervező büszke felhasználói élményt mérnök. Nagyon tehetséges ebben a tekintetben, hogy a felhasználói élmény lehet tervezni. De nem tudja, de úgy kell megtervezni, hogy a felhasználó számára. Tudjuk tervezni termékeket és szolgáltatásokat, hanem meghatározza a tervezési tapasztalattal rendelkező különböző helyzetekben. Ezért nem tudjuk garantálni, hogy a tervek és termékek következetes. Nem tudjuk létrehozni felhasználói elvárások, nem hozható létre a termék használatát.
Ahogy Oliver Reichenstein rámutatott, valóban létezik módja annak, hogy a felhasználók, hogy kövessen minket, hogy működik a kialakított termékek. Film és a márka megerősítette ezt a pontot: mindig előre bizonyos tapasztalat, és mindig elérjék céljaikat.
Mindenesetre, mint a horror filmeket a színházban több mint otthon nézni horror, mert a környezet, amelyben a különböző hatások eltérő. Hasonlóképpen, a hatás a reklám függ a felhasználó figyelmét. Kereskedelmi reklám célja, hogy meghatározza a tapasztalat, a siker nem maga a hirdetés nem különbözik a tervezéstől a felhasználói élményt a felhasználói élmény tervezés és nagyon fontos, és segíthet megérteni és idézik a saját korlátait. Segíthet gondolkodni, hogyan szeretnénk megtapasztalni.
Kimutatták például, a különböző tényezők meg a felhasználói élményt, mint a szórakozás, érzelem, a használhatóság, a mobilitás, az együttműködés élményét. Ezzel szemben, amikor tervezésekor a felhasználói élményt, amit figyelembe kell venni az összes tényezőt. Lásd Marianna Obrist munkatársai cikk “értékelése a felhasználók által létrehozott contentcreation közötti összefüggések és kultúra”). Épp ellenkezőleg, amikor megtervezzük a felhasználói élményt, amit kell foglalkozni kapcsolódó elemek tőlünk függ, és azt akarjuk, hogy tervezzen egy terméket a felhasználónak, hogy milyen érzéseket. Ha azt szeretné, hogy az alkalmazás érdekes, akkor meg kell, hogy adjunk néhány szórakoztató funkciók, egy vicc, egy izgalmas kvíz, egy vicces videót, egy nagyon versenyképes jelenet, vagy más elemek. Ugyanakkor meg kell szem előtt tartani, a tervezők, akkor soha nem lehet igazán megjósolni, hogy a felhasználó érdekes volt ehhez az alkalmazáshoz. A felhasználók a különböző szabványok, és néha ők még vonakodnak.
Hogyan felhasználói élmény tervezése
Érthető felhasználói élmény
Ha azt szeretné, hogy ügyfelei tervezni, tudnunk kell, hogy mi van a felhasználói élményt. Poly például, amely lehetővé teszi a felhasználónak, hogy meghatározza a tulajdonságait a termék előnye, amely a felhasználói élményt Hassenzahl munkát.
Ahogy Peter Morville “felhasználói élmény hét elemek”, a többi modell is. Itt a felhasználó élmény oszlik megfelelő, elérhető, elfogadható, könnyű megtalálni, könnyen elérhető, megbízható és értékes. Ezek az elemek és Hassenzahl modell nagyon következetes: a rendelkezésre álló, könnyű megtalálni, megbízható és könnyű hozzáférést biztosít az összes tartozik gyakorlatiasság (a pragmatizmus és a rendelkezésre állás), míg a kívánatos és értékes szórakozási tartoznak (a boldogság).
Megérteni a felhasználó
Meg kell értenünk a felhasználók számára. Néhány hagyományos felhasználó kutatási módszereket is alkalmazni, mint például a megfigyelés, interjúk és kérdőívek. Hasonlóképpen alkalmas létrehozására karakter a felhasználói élmény design.
Túl a várható
Végül, hogy a felhasználó több akart. Nem csak lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hatékonyan használják, hanem lehetővé teszik számukra, hogy sóhaj, “Ez tényleg egy zseni remekmű!”. Túl a felhasználó elvárásainak. Ha igen, akkor kell használni a webhely vagy alkalmazás, nem azért, mert lenyűgöző, de nem tudnak segíteni.

Leave a Reply