Mësim Zynga: Jo të gjithë themeluesit mund të bëhet një CEO i mirë

Kur Mark Pincus (Mark Pincus) për të Zynga CEO largohet bëjë punën përfundimtare kur lajmi doli, ne kemi gjetur se me të vërtetë kjo nuk mund të konsiderohet e papritur: Themeluesit e korporatës rrallë bëhen të aftë eprorët CEO të kompanisë.
Mark Pincus ka lënë detyrën.
Ah, për të thënë se është një tjetër histori fëmijët. Në një deklaratë të lëshuar sot më parë, të cilat, Pincus, themeluesi i Zynga dhe CEO – edhe pse, që nga dhjetori 2011 IPO Zynga-së që, ai ka qenë duke luftuar për të ruajtur të jetojnë me këtë kusht një shumë e lojës filloi marrëdhënien tonë – ka njoftuar së fundi se ai shkarkoi tij, dhe ai gjithashtu punësoi një tjetër veteran Industrisë – Don Mattrick (Don Mattrick), ish-kreu i divizionit Microsoft Xbox njerëz – si pasuesin e tij.
Pincus shkroi: “Kur unë shoh prapa gjatë gjashtë viteve të fundit, kuptova se unë plotësisht e papërshtatshme si një kompetent dhe departamenteve të produktit të bashkëpunojnë për të zhvilluar së bashku me miliona e lojtarëve mund të lidheni dhe të luajnë lojëra.”
“Unë jam gjithmonë Bin drejtë (Bing) dhe bordi ynë i drejtorëve, për aq kohë sa unë kam qenë në gjendje për të gjetur një CEO mund të bëjë më shumë se atë që kam bërë që të jetë një njeri i mirë, unë do të bëj gjithçka që mundem për të rekrutuar atë, zhytur atë in unë kam të sigurt se ajo që unë jam duke kërkuar stimulues kardiak Don “.
Ai shtoi: “Në ditët e ardhshme, unë do të vazhdojë të marrë përsipër rolin tim si një kryetar të mirë dhe shefi produktit.”
Ndryshimet Pozicioni mund të jetë fillim i trazuar, por jo domosdoshmërisht të sjellë shpresë të re. Në vitet e fundit, opinioni Zynga publike në media vazhdimisht nën presion negativ, duke përfshirë më të përmbytjes së qarkullimit të punonjësve dhe pësoi përshtypjet e këqija të kulturës korporative të kompanisë. Mund të them vetëm se kompania ka një reputacion të keq në Silicon Valley.
Megjithatë, pavarësisht nga Pincus kritikët si për të vlerësuar largimin e tij, unë personalisht e simpatizoj me këtë djalë: Themeluesit nuk janë gjithmonë të KE-së korporatave kompani publike aksionare e së kandidati më i mirë – në fakt duhet thënë se pothuajse do të jetë.
Mendoni Noam Wasserman (Noam Wasserman), Harvard Business School profesor që studion atë, ai studioi themeluesin e vazhdimësisë CEO mbi një dekadë. Kthehu në vitin 2003, Thurman kishte publikuar një raport të shkëlqyer detajonte pasardhësin 202 deri në historinë e themeluesit të rrjetit. Raporti, “themeluesi i CEO dhe suksesion Paradoksi i suksesit sipërmarrëse” dokumenti detajon kompanisë shquar të kënaqshme fazën fillestare të themeluesit, si kompania vazhdon të zhvillojë dhe të zgjerojë suksesin e biznesit, si për të bërë – dhe pse do të bëhet – të vështirë të mbeten në punë CEO për të shkuar në. Sigurisht, jo të gjithë do të jetë themeluesi i bordit të drejtorëve (ose e tyre) nga pozicionet e pushimit CEO – por fenomeni është sigurisht më e zakonshme se ju mendoni.
Thurman shkruan: Në ditët e hershme, CEO themelues është gjithmonë në gjendje për të përshtatur dhe për të zgjidhur sfidat e vështira në përputhje me rrethanat, të tilla si për të tërhequr staf të kualifikuar teknik për t’u bashkuar, ka menaxhuar procesin e zhvillimit të produktit, kështu që ekipi kryhet në mënyrë më efikase të zhvillimit të produktit dhe si. Megjithatë, sapo versioni fillestar i produktit ishte zhvilluar, fushëveprimi CEO i punës pashmangshme do të bëhen më të gjerë dhe më e komplikuar, sepse ai ose ajo ka nevojë për të filluar shitjen e produkteve për konsumatorët, dhe për të krijuar një organizatë për të promovuar produktet e tyre, dhe krijimin e një ekipi të marketingut.
Kompanitë e tilla janë të ngjarë të përballet me ndryshim dramatik shpesh vjen nga të aftë me bazë themelues CEO – teknologjia e tyre duhej të ndryshojë deri Kompania është çelësi i suksesit – aftësitë dhe organizimi dhe menaxhimi midis nevojave të re mospërputhje. Në fakt, në zhvillimin e produktit është CEO i plotë pasardhës, të tjerët zëvendësojë themelues shans menjëherë u rritën, ky fenomen është tregues i pronarëve të kompanisë kemi largpamësi për të njohur natyrën e këtë aftësi dhe mund të shkaktohet nga mospërputhjeve të bëjë rregullime para problemit dhe të zëvendësojë CEO.
Që nga viti 1996, i fundit 100 iPos rrjet konsumit, vetëm rreth 20 për qind e themeluesit të kompanisë mbetet si CEO e vend unik të kompanisë. Natyrisht, si Jeff Bezos (Jeff Bezos), Mark Zuckerberg (Mark Zuckerberg) dhe Jamie Stowe Pullman (Jeremy Stoppelman) i takojnë udhëheqësve të tilla rrethana të jashtëzakonshme – të cilat mund të gjithashtu ata patën kaq shumë vëmendje mediatike shkaqet. Megjithatë, vëmendja e medias për këtë rast të veçantë, ajo do të çorientojë ju të prodhuar një përshtypje të gabuar, kështu që ne gabimisht mendojnë se “shumica” e themeluesit ka aftësinë për të udhëhequr një ofertë publike të kompanisë. Por e vërteta nuk është rasti, sinqerisht, Mark Pincus kjo situatë është Shembujt më të zakonshme.
Rreth themeluesi i këtij mësimi është shumë e rëndësishme. Si Wasserman e mendimit në vijim:
Një themelues i besimit, entuziazëm të hershëm dhe pasion dhe dëshirë është shkaktuar shpesh duke i shtyrë si nisjen raketë të fillojë-up kompani, të tilla si rritja e karburantit magjike. Themeluesi Visionary themelues fazë do të jetë gjithmonë anëtari më integrale e bërthamës. Ky lloj i kulturës korporative është konsideruar si themeluesi i kujdestarit dhe i lidh punonjësit veteran dhe një konsumatorëve të ngurta bonove të hershme, dhe ata janë të lumtur për të çuar ekipin në vitet e fundit.
Megjithatë, në qoftë se themeluesit nuk janë të vetëdijshëm për të metat e pasion dhe dashuri, këto avantazhe hershme mund të bëhen gjithashtu thembra e Akilit, në një bord të shkurtër. Të ashtuquajturat mangësi, duke përfshirë themeluesit nuk mund ta detyrojë gjëra dhe nuk kanë ndërmend të themeluesit nuk ishin të gatshëm për të bërë. “Nuk mund të detyrojnë” aspekt, themeluesi nuk e kuptojnë se suksesi në skenë lindi një lloj i ri i sfidës; sfida të tilla duhet të jetë dështimi i tyre të ketë aftësitë për t’u marrë me të, për shembull, kompania u zgjerua në se ata nuk e kanë provuar Struktura organizative më masive. Sa për “ngurrues” aspekt, edhe ata të rrinë në besimin e tyre origjinale, në mënyrë që ata të injorojnë “Është koha për të bërë një ndryshim,” sinjal i qartë. Ata këmbëngulën në gjueti për punonjësit veteran dhe drejtuesit, madje edhe në qoftë se kapaciteti i këtyre njerëzve nuk kanë të mjaftueshme për të përballuar me sfida të reja, të arritur kërkesat e reja, por gjithashtu nuk duan të heqin dorë.
Kur Pincus do të largohet nga kompania për të përhapur mesazhin të hënën, çmimi i aksioneve Zynga papritmas kërceu me 10%, të cilat ju nuk mund të ndihmojë pyesin: Nëse Pincus lënë shumë më herët do të ndodhë më pas Zynga? Kjo Rënies do të kapet në situatën e tanishme bëni?

Leave a Reply