Mel oriz Kuq strategji: Lamtumirë Apple në Samsung

Fjalët Biznesmeni kurrë nuk mund të marrë atë seriozisht, më shumë se një vit më parë, kur mikro-Bo Lei qershor fjalët Yoshimasa se “fokusi mel on apasionuar performancë të lartë dhe kosto-efektive të telefonisë mobile, seriozisht të mjaftueshme për të bërë të lartë fund telefonat, pa lidhje me të ulët Konfigurimi anë. “, unë mendoj se pothuajse të gjithë miletit etapë është Apple. Por më shumë se një vit më vonë, Lei qershor reneged, nuk është e microblogging fshihen miq të mirë picking jashtë dhe të bëhet “Lei Busi” Ironia e madhe.
Lamtumirë mollë për mësuesin
July 31, meli lëshuar bashkërisht Kuq telefonit oriz QQ hapësirë, konfigurimi i 4.7-inch ekran, 1.5GHz quad-core processor, 1GB RAM, 130-megapixel kamera para dhe 800-megapixel kamera e pasme, kjo shitje telefon Çmimi prej 799 $. Nga pikëpamja e kostos së parë, si duke ofruar m mel 01:00 është ende duke luajtur të njëjtën cilësi të lartë markë me çmim të ulët, por mijë dollarë nën vilë, meli në më shumë se dy vjet për të formuar markë padyshim do të ketë një avantazh .
Millet Pse mijë makina? Shpjegimi zyrtar është ky: për shkak se 68% e përdoruesve të mileteve të Kinës kartë Mobile. 1,000 juan shitjet e telefonisë celulare llogariten për 61%, mijë makina është fushëbeteja kryesore e telefonit! Meli entuziastë pozicionimi telefonisë celulare, ndjekjen e performancë të lartë, kosto-efektive; oriz kuqe përdoruesve mobil publike pozicionimi, ndjekja e përvojës, me kosto të lartë.
Nga pozicionimin e telefonit të kuqe oriz, pozicionimin e përdoruesve të saj publike një largim të plotë nga mileti fund të lartë të pozicionimit të tregut, telefonat e kuqe oriz lëshuar atë që ata e tërhoqi poshtë lartësinë Millet markë. Arsyeja pse lei markë bën ballë rrezikun e lartësi të reduktuar (një vit më parë microblogging tregojnë se ai nuk e ka bërë këtë përcaktim) lëshoi ​​telefonat kuqe oriz, Tregun e telefonisë celulare në pikën e tanishme peisazhit konkurruese të parë ai është mjaft i mërzitur.
Siç e dimë të gjithë,, mel oriz një njoftim nga fillimi, dhe pikë referimi i saj është mollë, të bëjë mollë Kinës se qëllimi ende nuk është shpallur, por zemra e heshtjes miletit zyrtare për faktin se për shkak të kësaj, Lei qershor ka qenë quajtur “Zagreb Sri Lanka. ” Por sot se Apple nuk ka Steve Jobs epokës Levizesit dhe edited directory mollë. Tremujori i fundit, rritja e Apple fitimi mezi më pak se 1%, performanca e mungesës së deklaruar të inovacionit dhe një mollë e vetme kategori ka dhënë lamtumirën në epokën e rritjes së shpejtë.
Steve Jobs epokë, Apple ka iPod fund të lartë MP3, pasuar nga fund të lartë iPhone mobile phones, pasuar pastaj nga iPad lartë fund PC tabletë, duket se çdo herë që produktet e vjetra në tregun e afrohet ngopjes, Apple do të me anë të aftësisë së saj për të krijuar produkte të reja inovative dhe ri-zënë treg, atëherë çfarë është produkt i Steve Jobs epokë nisë atë? Mini iPad, ka një version më të lirë të iPhone ardhshëm, kjo rrugë kishin devijuar nga Steve Jobs të kthehet në Apple, pas një vend i pasur me produkte inovative kategori zënë strategjinë e tregut. Versioni i lirë të nisë iPhone në modelin aktual të parë dhe kjo nuk është e gabuar, pasi të gjitha, inovative Apple jashtëzakonisht e rrallë në ditët e sotme është e pamundur që të shikojnë një pak i Samsung zë në tregun e ulët fund.
Krahasuar me Apple, risi nuk është më i mirë se sa kategorinë e telefonit Samsung, por me një pasuri të strategjisë së çmimeve uniforme dhe të bëhet dërgesa më të larta celular në botë telefonit (Sipas “Business Weekly” raportoi se, sa më shpejt që në vitin 2012, së pari katërta, smartphone Samsung dërgesat arritën 42200000, më shumë se Apple të bëhet shitësi më i madh në botë smartphone.) në tregun e brendshëm, situata është edhe komunikimi ngjashme gjuhësore ka lëshuar kohët e fundit dytë shitjeve tremujorin telefonisë celulare në Top 10 tregon, Samsung llogariten për gjysmën e tyre, ndërsa Apple iPhone5 ra nga 10 të lartë.
Fakti është tashmë e dukshme në rritjen e shpejtë të lamtumirës Apple, Samsung dhe të vazhdojë të rrisë pjesën e tregut sot, meli ka qenë e vështirë atëherë Apple si pikë referimi e tyre. Me fjalë të tjera, meli Samsung ka bërë në vend se të bëjë mollë Kinezisht Kineze si strategjinë e tyre.
Në fakt, meli lirua metra nga një version të rinjve (versioni i ulët), unë duhej të heqin dorë mollë si strategji krahasimit, nga të cilat telefonat më shumë dhe më të lëvizshme lirua pasi kategorinë e situatës, kjo është rruga për të shkuar Samsung arrijë llojin e kategorisë multi-tregut të lartë të rrugëve. Oriz Kuq lajmëruar tërësisht lirimin e miletit lamtumirës telefonit celular për epokën, si bebja për mësuesin.
Nga pari-shtresore qytetet ndaj të tretë-shtresore qytete
Lirimin e miletit telefonit oriz kuqe celular nuk është më një partner, por QQ hapësirë ​​microblogging Sina, kompania mel tha, QQ hapësirë ​​tani ka arritur 611.000.000 përdorues aktiv mujore, nga të cilat 70% do të arrihen nëpërmjet telefonit hapësirë ​​celular QQ, përdoruesi thelbi është 16 Baza kryesore -35 vjeçarët, mel dhe grurë të telefonit të konsumatorëve është shumë e qëndrueshme. Kombinuar me pozicionimit të kuqe oriz pikën e parë, të përbashkët telefoni celular QQ hapësirë ​​lirua kuqe oriz strategji të marketingut mund të përshkruhet saktësisht. Nuk është çudi, atëherë, telefon kuqe oriz do të jetë tre linjat e mëposhtme qytete kanë një lethality të fortë.
Së pari, në qytetet e linjës treta, shumë njerëz nuk përdorin microblogging Sina, por shumica janë hapësirë ​​QQ do të përdoren. Të tilla si shtëpinë e autorit – një mandat katër-shtresore qytete, shumë studentë të shkollave të mesme nuk janë takuar microblogging Sina, por dikur kam hapur hapësirë ​​QQ, ku ata do të shohin fëmijët dielli, dielli …… zgjedhur jetësore, pra si hapësirë ​​QQ Postuar telefon kuqe oriz – një media e telefonit e internetit, duhet të jetë në gjendje për të maksimizuar mbulimin e popullatës së synuar. Dhe si një lidhje të fortë në mes të komunitetit, shkalla e ulët mumje-hapësirë ​​QQ do të jetë në mesin e miqve, miqtë e shokët dhe miqtë e miqve të miqve (dmth. “lidhje e madhe”, në tre-dimensionale) formojnë një transmetimit multi-nivel .
Së dyti, e kuqe oriz mijë dollarë nën telefonit vilë dhe telefonisë mobile, në krahasim me një markë të fortë. 799 juan e telefonit konfigurimit oriz kuqe në krahasim me vilë, tashmë në pozitë të lartë, plus mel në vijën e tretë të markave të lartë fund në të ndjehen të qytetit, çfarë avantazhet është manifestuar. Fundi on mileti thënë disa njerëz mund të ndihen dyshim, kolegët e mi e kishte parë diçka të punëtorëve migrantë me mileti ishte e pabesueshme, kjo pyetje e mikut tim @ microblogging zi flaka Phillips më tha: Unë kisha këtë problem gjithashtu Shunkou Wen pas disa punëtorëve emigrantë, siç motrën masazh dhe si, njerëzit rreth tyre me mel miletit Unë kam një lloj krenarie në hardware tim të shpejtë, ndikim emocional mbi ta madh. Nëse themi se në fund të lartë varg me iPhone është për ata me mel është një fund të lartë varg.
Për një tre banorë të qytetit të linjës, meli përfaqëson një gamë fund të lartë të fëmijëve. Vilë me një mijë dollarë mund të blini çmimet e meli në fillim të nivelit të qyteteve kanë markë të tillë të telefonave mobil, pse nuk e bëjmë atë?
Telefoni Kuq oriz marketingut është pozicionimi i saktë është i qartë, i cili tregon miletit në funksion të marketingut do të jenë në përputhje. Por milet Telefon kuqe oriz lirimi do të thotë për të luftuar kinezët duan të vetë ëndrrat Apple kanë qenë shpartallua. Pamjet Millet në zgjerimin kategorinë e produktit dhe të tretë-shtresore qytete në strategjinë e mëposhtme se Apple është bërë pikë referimi për Samsung tij.
Microblogging Sina, Lei microblogging qershor bëjë të ulët fund telefonat ende të varur, ajo duket të tregojë të gjithë ata që janë të shqetësuar: “. Pavdekësi Ray”, në fakt, unë nuk jam, “Lei Bossi”, unë

Leave a Reply