«Mario», «δημιουργός Zelda», λέει δώσει το Wii U χρόνο

Το Nintendo Wii U έχει δει το αστέρι του dim κάπως από την έναρξή της το Νοέμβριο του 2012. Παγκόσμια αριθμούς των πωλήσεων για την κονσόλα ήταν απογοητευτικά και μερικοί παίκτες έχουν παραπονεθεί ότι ο αριθμός των επιθυμητών παιχνίδια για το σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά γρήγορα.

Ωστόσο, ο άνθρωπος που έφερε στη ζωή Nintendo θρύλους όπως ο Mario, Link και Donkey Kong είναι κήρυγμα υπομονή με την κονσόλα, λέγοντας ότι το Wii U, με χειριστήριο αφής του, που αυξάνει μεγάλη οθόνη αναπαραγωγής, είναι τόσο διαφορετικές που θα χρειαστεί χρόνος για τους ανθρώπους να κατανοήσει την πραγματική του αξία.
Shigeru Miyamoto είναι το πιο επιτυχημένο σχεδιαστή παιχνιδιών της Nintendo βίντεο, δημιουργώντας μερικές από τις πιο δημοφιλείς σειρές του κόσμου με το “Donkey Kong”, “το Super Mario Bros,” “The Legend of Zelda” και “Pikmin” πριν τελικά στρέψει την προσοχή του στο Wii U και Nintendo 3DS.
Μέσα από ένα μεταφραστή, Miyamoto είπε CNN.com ότι έχει μια δεύτερη οθόνη για gaming στο σαλόνι είναι μια νέα εμπειρία για τους gamers.
Είπε ότι η οθόνη αφής με το Wii U Gamepad ελεγκτή, σε συνδυασμό με την κύρια οθόνη δράσης για την τηλεόραση, ανοίγει τις επιλογές που ποτέ δεν θα ήταν δυνατή.
“Η πρόκληση που είχαμε ήταν αν κάποιος ήθελε να δείτε τηλεόραση, τότε δεν θα μπορούσε να παίξει τα παιχνίδια. Θέλαμε να έχουμε μια δεύτερη οθόνη για το Wii U που θα καταστήσει δυνατό για τους ανθρώπους να παίζουν ουσιαστικά τα παιχνίδια, ακόμη και αν κάτι άλλο ήταν η TV, “είπε ο Miyamoto.
Ο σκεπτικισμός σχετικά με το Wii U ακούγεται οικείο, Miyamoto είπε. Όταν η Nintendo κυκλοφόρησε τώρα-λαϊκή της χειρός DS φορητό σύστημα τυχερών παιχνιδιών το 2004, τα μέρη της πρόωρης κριτικές προβλέψει ότι θα αποτύχει.
“Υπήρξε μια περίοδος, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο του Nintendo DS που οι άνθρωποι θα έλεγαν ότι δεν υπάρχει τρόπος που οι άνθρωποι μπορεί να κοιτάξει σε δύο οθόνες ταυτόχρονα», είπε. “Νιώθω σχεδόν, καθώς οι άνθρωποι παίρνουν πιο εξοικειωμένοι με το Wii U και αυτές τις διεπαφές οθόνη αφής, ότι υπάρχει μετάβαση να έρθει σε ένα σημείο όπου αισθάνονται σαν« δεν μπορώ να κάνω ό, τι θέλω να κάνω αν δεν έχω μια δεύτερη οθόνη ».
Αξιολόγηση: Nintendo Wii U – μια ιστορία δύο οθόνες
Με την ένταξη των άσχετες με τα τυχερά εφαρμογές για το Wii U, η κονσόλα παιχνιδιών φαίνεται να αναδειχθεί ως ένα κομβικό σημείο για περισσότερο από απλά παιχνίδια. Netflix, το Skype και το Nintendo TV apps όλα δείχνουν προσφέροντας μεγαλύτερη ποικιλία στην ψυχαγωγία χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε συσκευές. Miyamoto δήλωσε ότι ενώ το Wii U δεν προσφέρει περισσότερες επιλογές για τις οικογένειες, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι το κέντρο της ψυχαγωγίας.
«Αισθάνομαι μια συσκευή όπως το Wii U, με την ικανότητά του να συνεχίσει να προσφέρει νέα χαρακτηριστικά και ότι η σύνδεση με το δίκτυο και τη σύνδεση με την τηλεόραση και το περιβάλλον, καθιστά πραγματικά αισθάνονται ότι είναι κάτι περισσότερο από μια μηχανή παιχνιδιού, αλλά κάτι που προσφέρει μια πολύ πρακτική χρήση και πρακτικό σκοπό στο σαλόνι », είπε. “Κοιτάζω αυτό ως μια πολύ χρήσιμη συσκευή που μπορεί να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα και ως εκ τούτου πραγματικά φαίνεται να είναι η συσκευή που είναι ιδανικό για να έχουν στο σαλόνι.”
Προβλήματα με ενημερώσεις και συντριβές κονσόλα μαστίζεται το Wii U νωρίς. Miyamoto συμφωνεί ότι υπάρχει περιθώριο για βελτίωση σε ορισμένες πτυχές του Wii U, αλλά επισημαίνει ότι η Nintendo εργάζεται για λύσεις νωρίτερα και όχι αργότερα.
«Άμεσος στόχος μας κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών είναι η βελτίωση του Wii U του συστήματος και να είναι λίγο πιο σταθερή, λίγο πιο βολικό στη χρήση από την άποψη του συστήματος,” είπε ο Miyamoto. “Miiverse (ένα είδος κοινωνικού δικτύου που επιτρέπει στους παίκτες να αλληλεπιδρούν) είναι ένα παράδειγμα ενός εν εξελίξει έργο. Θέλαμε πραγματικά να είναι σε θέση να Miiverse μόχλευσης σε κάτι σαν« New Super Mario Αφοι U. ‘ Είμαστε προφανώς ακόμα νωρίς σε αυτό και απλά προσπαθώ πράγματα, αλλά μέχρι στιγμής, δεν αισθάνονται την ίδια την κοινότητα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά του είναι ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο για τους ανθρώπους. ”
“Το άλλο πράγμα που σκέφτομαι είναι το πώς να αρχίσουμε να πάρει τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι και να μεταφέρει τη χρησιμότητα του Wii U τους. Για μένα ως προγραμματιστής παιχνίδι, προφανώς κοιτάζω το Wii U από τη σκοπιά του τι παιχνίδια μπορώ να φέρω Wii U. ”
Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, Miyamoto δήλωσε: «Pikmin 3″ και “The Legend of Zelda: The Wind Waker” θα κυκλοφορήσει για το Wii U και άλλα παιχνίδια που φέρνουν μια Nintendo-esque στυλ του παιχνιδιού θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το έτος.
Nintendo ανακοίνωσε το 2013 ως Έτος Luigi και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αρκετά παιχνίδια με τον μικρό αδελφό του Mario περίοπτη θέση. Συμβαίνει επίσης να είναι το 30ο έτος από το Luigi εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αρχική “Mario Αφοι” arcade παιχνίδι.
“Luigi Mansion: Dark Moon” για το Nintendo 3DS είναι η πρώτη από τους τίτλους αυτούς για να τονίσει την άτολμη υδραυλικός. Miyamoto είπε ότι ήθελε να εμφανίσετε πόσο διαφορετική είναι από Luigi Mario, ενώ την ίδια στιγμή την αναβάθμιση το πρώτο παιχνίδι GameCube με μια δεύτερη οθόνη.
“Το πρωτότυπο παιχνίδι GameCube ήταν ένα είδος μείγματος – αυτά τα γεγονότα φάντασμα και η εξερεύνηση του αρχοντικού,” δήλωσε ο Miyamoto. “Αλλά με τον χάρτη υπάρχει πλέον (στην δεύτερη οθόνη) και να δείτε πάντα τον χάρτη, όπως μπορείτε να εξερευνήσετε, τη δυνατότητα εξερεύνησης και πραγματικά να εξερευνήσετε το αρχοντικό μόνη της παίρνει σε ένα πολύ μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό το παιχνίδι.”
Άφησε επίσης να γλιστρήσει ότι άλλο ιστορικό χαρακτήρα θα κάνει μια εμφάνιση στο παιχνίδι.
“Toad (ένα επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα Mario δικαιόχρησης) κάνει μερικές εμφανίσεις. Ίσως δεν είμαι υποτίθεται ότι πρέπει να πω ότι. (Γέλια) Είναι πρόκειται να είναι πολύ διασκεδαστικό όταν Toad εμφανίζεται.”
Όταν ψάχνετε για το μέλλον του κλάδου των video games, Miyamoto βλέπει την υπόσχεση της συνεχιζόμενης επιτυχίας. Επισημαίνει ότι τα βιντεοπαιχνίδια είναι πλέον κάτι που ο καθένας αναμένει να υπάρχει όχι μόνο μια φάση μανίας ή της ψυχαγωγίας.
“Το γεγονός ότι έχουμε φτάσει σε μια ηλικία όπου τα βιντεοπαιχνίδια που έλαβε ο τρόπος που είναι ακριβώς κάνει να νιώθω πολύ ευγνώμων», δήλωσε ο Miyamoto. “Υπήρξε μια εποχή που οι άνθρωποι πάντα ρώτησε, όταν είναι η έκρηξη βιντεοπαιχνιδιών θα τελειώσει; Έχουμε φτάσει σε ένα στάδιο όπου δεν υπάρχει πλέον ένα ζήτημα, όταν η έκρηξη πρόκειται να τελειώσει.
«Είναι απλά: υπάρχουν παιχνίδια βίντεο.”

Leave a Reply