Lone Signal har til formål at sende “hallo!” tweets til rumvæsener

Vil du betale 25 cent for at sende en tweet til rummet på den ulige chance for, at en udlænding kan læse det? Grundlæggerne af Lone Signal håbe. The New York opstart lancerer en ny hjemmeside, hvorigennem man kan indsende meddelelser, der vil blive udsendt til en stjerne 17 lysår væk.
De budskaber vil blive sendt fra den sagnomspundne Jamesburg Earth Station, en satellit websted, der først blev bygget til at understøtte Apollo 11 måne mission. Ejendommen, som omfatter 160 hektar prime fast ejendom i Californien landdistrikterne Carmel Valley, er nu privatejet, og Lone Signal har sikret sig en 30-årig lejekontrakt på sin satellitudstyr.
Men Lone Signal har en mere ambitiøst mål. Hvis det aktuelle projekt gnister nok interesse rundt om i verden, selskabet håber at i sidste ende hæve den slags penge, der kræves for en fuld-skala kontinuerlig transmission projekt – en indsats, der ville koste en anslået $ 100 millioner, kræver parabolantenner i hver halvkugle.
“Den eneste måde at gøre det ville være at interessere den private sektor på samme måde, som Space X har bragt den private sektor i udforskning af rummet,” siger Jamie King, Lone Signal administrerende direktør. Det er målet for Lone Signal tekst-messaging-projekt: at skabe massemarkedet interesse for begrebet at kommunikere med udlændinge.
Da Lone Signal hjemmeside lancerer for offentligheden mandag aften, vil man være i stand til at sende en 144-tegn SMS gratis. Efter dette, kan de købe fire “kreditter” for 99 cents, hvilket køber fire SMS-beskeder.
De breve, der bliver udstrålet til Gliese 526, en potentielt beboelig solsystem, der er relativt tæt på Jorden.
Ud over de SMS-beskeder, der kan skrives på alle sprog, vil Lone Signal samtidig sende en besked skrevet i binær kode – de sproglige computere bruger til at kommunikere – der indeholder grundlæggende principper for fysik. Ideen er, at disse principper gælder for hele universet, og dermed er mere tilbøjelige til at blive forstået af en udlænding end fx en sms skrevet på engelsk.
Dette budskab blev udviklet af astrofysiker og planetforsker Michael W. Busch, en fyr på National Radio Astronomy Observatory.
Lone Signals ledere er en forskelligartet flok, der fik sammen baseret på en fælles begejstring om muligheden for at kommunikere med væsner fra andre planeter. King er en medstifter af Rockstar Games, selskabet bag den storsælgende “Grand Theft Auto”-serien. Selskabets øvrige skabere inkluderer en modefotograf og en video game developer.
Ray Kurzweil, en velkendt skikkelse i tech samfund, der er direktør for teknik på Google (GOOG, Fortune 500), fik tidlig adgang til sitet og kø en besked. Det lyder: “Hilsen til Gliese 526 fra Singularity University Som du modtager dette, har vores computere gjort os klogere, for bedre at forstå dig og visdom af universet.”.
Stedet har et par smarte funktioner. Brugere kan dedikere en besked til en anden og spore deres budskaber, ser i real-tid til at se, hvor langt hver har kørt. Besøgende kan læse andre beskeder, der er blevet sendt. Lone Signal planer om at sende periodiske emails til brugerne, når deres meddelelser hit milepæle.
De ledere ville ikke sige, hvor mange betalende kunder, de bliver nødt til at holde driften kørende. For nu, er den eneste investor i projektet Greg Kadel, mode fotograf, der først udklækket ideen med virksomhedens medstifter Pierre Fabre.
“Vi synes, vi kører en meget magert operation, og en masse af os er faktisk arbejder gratis,” Kong siger. Projektets udgifter er medtaget en opgradering til udstyr på Jamesburg, som ikke var blevet brugt i årevis, plus de løbende omkostninger til at betale for en on-site ingeniør på Jamesburg og vedligeholde Lone Signal hjemmeside.
Den virkelighedsfjerne Projektet vil ikke være uden kritikere. Nogle mennesker bekymre sig, at sende beskeder til væsener i rummet måske ikke være smart, da vi ikke kender temperament af disse udenjordiske, bør de findes. (Tænk “Independence Day”, snarere end “E.T.”)
Men længe Signal påpeger, at vi allerede har gjort et godt stykke arbejde af tv vores eksistens.
“Det videnskabelige samfund er klar over, at vi har været transmittere radiobølger, der kan påvises på disse afstande for 70 nogle år,” siger Jacob Haqq-Misra, der fungerer som Chief Scientific Officer for Lone Signal og har en ph.d. i meteorologi og Astrobiology fra Penn State University. Radar, TV, satellit, mobiltelefoner og endda byens lys udsender signaler, der rejser ud i rummet.
“Astronomer og astrobiologer og forskere er enige, at vores placering ikke er en hemmelighed, hvis nogen ønsker at se for os,” siger han.
Lone Signal bare ønsker at give, at “hej, vi er her!” beacon et løft.

Leave a Reply